Дали сакаш купи евтина правосмукалка? Пазарот на правосмукалки растеше со брзо темпо со текот на годините. Успеавме да видиме како порасна изборот на правосмукалки на пазарот. Постојат се повеќе и повеќе различни брендови и видови достапни. Сите тие имаат свои карактеристики и во многу случаи имаат поспецифична употреба, но изборот е многу поширок. Така, корисниците имаат повеќе да изберат.

Кога одиме да купиме нова правосмукалка, изборот може да биде комплициран. Иако постојат неколку аспекти што ги сака секој потрошувач. Сакаме квалитетна правосмукалка, но која не е премногу скапа. Тоа обично е желба на огромното мнозинство луѓе. Поради оваа причина, подолу ви оставаме избор на евтини правосмукалки.

Сите тие се квалитетни модели, но чии цени се достапни. Така што обновувањето на вашата правосмукалка не значи преголем напор. Подолу ви кажуваме повеќе за сите овие модели.

Најдобрите евтини правосмукалки

Направивме избор од неколку модели. Сите тие се модели кои се издвојуваат по тоа што имаат многу подостапна цена за корисниците, но без тоа да значи откажување од квалитетот. Подолу ви оставаме табела со најдетални спецификации за секој од овие модели. По табелата подетално зборуваме за секој од нив поединечно.

Благодарение на овие податоци можете да добиете појасна идеја за тоа кој модел може да биде оној што најмногу сте заинтересирани да го купите.

Најдобрите евтини правосмукалки

Откако ќе се покажат најважните спецификации на секој од овие правосмукалки, сега можеме да продолжиме да зборуваме за секој од овие модели подетално. На овој начин можете да дознаете повеќе за овие модели и нивната работа. Така, ако постои таков што одговара на вашите потреби, ќе можете веднаш да го дознаете.

Cecotec Excellence 1090 Conga

Списокот го отвораме со оваа роботска правосмукалка од Cecotec, бренд познат во секторот за производство на различни роботски правосмукалки. Станува збор за модел кој како и сите роботи е многу удобна опција. Бидејќи сè што треба да направиме е да го програмираме и тој ќе почне да ги чисти подовите од нашата куќа. Чисти четири пати и има вкупно 6 режими на чистење. Тоа не само што вшмукува, туку и џогер и брише. Затоа, направете многу целосно чистење на куќата. Покрај тоа, таа работи совршено на сите типови на подови.

При чистење низ куќата, благодарение на својата технологија, таа нема да се судри со мебел, луѓе, агли или да падне по скали. Затоа, можеме да седиме и да го оставиме роботот да си ја заврши работата. Има батерија која му дава опсег од 160 минути. Кога батеријата ќе се потроши, роботот се враќа директно во својата база за целосно да се наполни. Значи, не треба да се грижиме за тоа. Има резервоар со голем капацитет, кој ни овозможува да ја вакумираме целата куќа без да треба да ја испразниме.

Како филтер има HEPA филтер, тоа значи дека можеме лесно да го исчистиме. Само ставете го под чешмата и оставете го да се исуши. Така, тој е веќе чист и подготвен за повторно употреба. Тоа е многу удобен метод кој ни овозможува да заштедиме пари на филтри. Овој робот се издвојува и поради тоа што не е бучен. Роботот доаѓа со вклучени додатоци, вклучувајќи неколку четки, база за полнење, далечински управувач и адаптер.

Ecovacs Deebot OZMO 900

Иако не е единствениот на оваа листа што може да се најде, една од најистакнатите карактеристики на овој чистач за подови на Ecovacs е тоа што е компатибилен со Alexa и мобилните апликации, за да можеме да знаеме каде се наоѓа во секое време. Покрај тоа, има и друг тип на интелигенција, во овој случај Smart Navi 3.0 Navigation која работи благодарение на ласерот кој ви овозможува да знаете каде одите и креирајте мапа на нашиот дом.

Како што споменавме, со апликацијата ECOVACS може да се создадат виртуелни бариери од мобилниот да дадеме приоритет или да блокираме области, така што роботот чисти само таму каде што сакаме. Од друга страна, можеме да користиме еден од неговите четири начини на чистење за да се осигураме дека чисти каде, како и кога сакаме.

Cecotec PopStar Conga

На второ место го наоѓаме овој модел од истата марка, иако овој пат станува збор за правосмукалка со метла 2-во-1, што значи дека вклучува рачна правосмукалка која можеме да ја извлечеме и на тој начин да исчистиме нешто поспецифични области како што се троседот или автомобилските седишта. Благодарение на ова можеме да извршиме многу подлабоко чистење на куќата. Се издвојува по тоа што ја користи циклонската технологија, технологија која му дава голема моќ. Покрај тоа, тоа значи дека не ја губи моќта со текот на времето. Нешто што им нуди многу мир на корисниците.

Тоа е лесен модел и многу лесен за употреба дома. Малку тежи, што го прави многу податлив. Особено ако имаме куќа со скали, за да не е незгодно да мора да ја носиме од едно место до друго. Овој модел работи со кабли, а кабелот што го има е 6 метри. За да можеме удобно да се движиме низ куќата и меѓу собите без да мора постојано да приклучуваме и исклучуваме. Покрај тоа, оваа правосмукалка за метла работи добро на сите видови површини, вклучувајќи ги и дрвените подови.

Има депозит со капацитет од 1 литар. Ова ни нуди доволно капацитет да ја исчистиме целата куќа во повеќе од една прилика без никаков проблем. Покрај тоа, вадењето на резервоарот е многу едноставно и така го чистиме. Тоа се случува и кај филтрите, чие одржување е едноставно. Бидејќи е HEPA филтер. Затоа, едноставно мораме да ги исчистиме. Во однос на бучавата, таа не е најдискретна, но генерира иста количина на бучава како и обична правосмукалка. Многу е лесно да се складира бидејќи едвај зафаќа простор. Оваа правосмукалка доаѓа со неколку дополнителни млазници вклучени.

Rowenta Compact Power Cyclonic RO3753

На третото место ја наоѓаме оваа потрадиционална правосмукалка Rowenta, барем во поглед на дизајнот. Таа користи циклонска технологија, која му дава голема моќ и моќ на вшмукување. Покрај тоа, таа не ја губи оваа моќ со текот на времето. Затоа, можеме да уживаме во неговата употреба долго време со максимална удобност. Важна гаранција за многу луѓе. Работи многу добро на сите видови површини, но особено добро на тврди подови (камен, плочка...). Значи, ако имате таков тип на под, тоа е идеална правосмукалка за нив.

Работи со резервоар со капацитет од 1,5 литри кој можеме многу лесно да го испразниме. Дополнително, тоа е доволна количина за да можете без проблем да ја исчистите целата куќа. Има и HEPA филтер, што значи дека можеме да го измиеме. Само ставете го филтерот под чешмата за да ја отстраните нечистотијата. Откако тоа ќе се направи, го оставаме да се исуши и го враќаме во правосмукалката. Сето ова без да се изгуби моќта на вшмукување. Правосмукалката Rowenta е со кабел, има кабел од 6,2 метри. Ова ни овозможува да се движиме низ куќата со голема леснотија.

Тежи 6,8 килограми, но не ве лаже фигурата, бидејќи е лесен модел за ракување и движење низ куќата. Благодарение на неговиот дизајн со тркала, тој е многу мобилна правосмукалка. Покрај тоа, кога станува збор за складирање, тој не зафаќа премногу простор, па лесно е да се најде место за складирање. Го генерира истиот шум како обична правосмукалка, така што нема изненадувања во тој поглед. Тоа не е многу досаден шум.

Karcher WD3

На четврто место ја наоѓаме оваа правосмукалка чија главна употреба би била како индустриска правосмукалка, иако можеме да ја користиме во многу различни ситуации. Но, особено се издвојува по тоа што е многу моќен модел кој нуди голема моќ на вшмукување. На овој начин ќе можете да ја отстраните целата насобрана нечистотија со голема леснотија и многу ефикасно. Дополнително, работи и со влажна нечистотија, па ни овозможува многу повеќе намени од конвенционалната правосмукалка во овој поглед. Затоа е толку разноврсна.

Има резервоар со голем капацитет, поради што е дизајниран за индустриска употреба каде што се акумулира многу повеќе нечистотија. Ова ни дава можност да можеме да чистиме поголеми простори без да мора да се празни на секои неколку минути. Така, чистењето е многу поефикасно во секој поглед. Покрај правосмукалката, има и функција за дување која работи многу добро. Така, можете да извршите многу подлабоко чистење.

Станува збор за модел кој има тежина од 7,66 килограми. Но, и покрај оваа бројка, тоа е модел со кој можеме да се справиме со голема леснотија. Покрај тоа, благодарение на дизајнот на четири тркала, тој е многу мобилен и многу стабилен. Затоа, нема да падне или преврти во ниту еден момент додека го користиме. Значи ние се грижиме само за чистење. Има кабел со должина од 4 метри. Не е најдолг, но ни дава доволно мобилност.

iRobot Braava 390t

Овој Braava 390t е дизајниран да чисти повеќе големи простории. Има тројна пропусница за чистење и неговиот iadapt 2.0 со коцки за навигација што му помага на овој мал робот да ја следи својата локација. Како опција, можеме да избереме единечна пропусница ако сакаме само да ја отстраниме нечистотијата, прашината, влакната на нашето милениче и алергените или да го користиме неговиот троен премин за чистење до 33 m²

Што се однесува до другите карактеристики, вклучува 4 крпи од микрофибер, од кои две се за чистење и две за бришење, што значи дека може да се исуши џогер.

Вакуум за канистер без торби на AmazonBasics

Следниот модел е поконвенционална правосмукалка која се издвојува по тоа што нуди многу ефикасно и без проблеми работење. Тоа е многу покласичен модел со кој може да се изврши чистење на куќата. Ни овозможува правосмукалка на сите видови подови и има доволно моќност. Не е најмоќниот на листата, но не остава нечистотија без правосмукалка во ниту еден момент. Така, совршено ја исполнува својата мисија во секое време.

Има резервоар со капацитет од 1,5 литри, кој ни овозможува да ја чистиме куќата неколку пати додека не се наполни. Извлекувањето и чистењето на овој нанос се многу едноставни. Така што не бара премногу одржување. Истото се случува и со HEPA филтерот што го вклучува. Кога ќе забележиме дека има наталожено премногу нечистотија, најдобро е да го намокриме, да го оставиме да се исуши и повторно да го употребиме. На овој начин се враќа да има максимална моќ на вшмукување како првиот ден. Многу едноставен метод.

Работи со кабли, во овој случај има кабел од 5 метри. Ова ни овозможува удобно да се движиме низ куќата и ни дава многу слобода. Што се однесува до тежината, овој модел тежи 4,5 килограми. Затоа, не е една од најтешките правосмукалки, за да може лесно да се движиме низ куќата и да ја носиме со нас ако треба да се качуваме по скали. Покрај тоа, благодарение на неговиот дизајн со тркала, тој е многу подвижен, затоа не е неопходно постојано да се грижите и да го носите. Го генерира истиот шум како и обичната правосмукалка. Покрај тоа, овој модел доаѓа со вклучени додатоци.

VicTsing безжична рачна правосмукалка

На претпоследното место ја наоѓаме оваа рачна правосмукалка. Правосмукалка со намалена големина и дизајнирана да ја користиме во области до кои нормалната правосмукалка не може да стигне. Затоа е одлична опција за користење на софата или на седиштата во автомобилот. Места чие чистење е нешто покомплицирано и бара поголема прецизност. Благодарение на овој модел ќе биде многу полесно да се стигне до овие области за да бидат секогаш чисти.

Не се пронајдени производи

За модел со мала големина има многу моќ. Така ќе ни помогне да завршиме дури и со најкомплицираната нечистотија. Така софата секогаш ќе биде сјајна. Покрај тоа, тежи многу малку, што ја прави неговата употреба многу удобна и едноставна. Многу е податлив, што исто така многу помага, бидејќи задачата за чистење во овие области не е секогаш лесна. Овој модел работи без кабли. Има батерија со автономија од 30 минути која можеме да ја наполниме.

Има депозит што можеме да го испразниме во секое време со голема леснотија. Покрај тоа, неговото чистење и одржување е многу едноставно. Истото важи и за филтерот што е вклучен. Тоа е филтер што може да се пере. Така, кога ќе видиме дека губи малку моќ, го миеме филтерот под чешмата, го оставаме да се исуши и го враќаме назад. Така, повторно функционира совршено. Вклучува неколку додатоци, како што се млазници за различни површини и функции.

Rowenta PowerLine Extreme

На последното место ја наоѓаме оваа правосмукалка за метла Rowenta. Тоа е изненадувачки модел бидејќи е многу моќен, така што ќе можеме да ја елиминираме прашината и нечистотијата насобрани во нашата куќа. Работи многу добро на сите видови површини благодарение на неговата четка, дизајнирана да го прави тоа. Затоа, дури и ако имате дрвени подови, можете да го користите без да се грижите. Ни гарантира ефективно и трајно чистење.

Овој модел работи без кабли. Има батерија со опсег од 45 минути. Време кое треба да биде доволно за чистење на целата куќа. Откако ќе се потроши батеријата, ја ставаме на полнење. Потребни се околу осум часа за целосно полнење, што може да биде премногу долго. Затоа, подобро е секогаш да го полните ноќе. Така да го имате подготвено наутро ако треба да ја исчистите куќата. Овој модел има отстранлив резервоар со капацитет од 0,5 литри.

Има и HEPA филтер што можеме да го исчистиме. Значи, мора да го намокрите под чешмата, да го оставите да се исуши и повторно да го ставите. Благодарение на ова можеме повторно да уживаме во правосмукалката како да е првиот ден и таа правосмукалка со голема моќ и прецизност. Што се однесува до бучавата, таа прави повеќе бучава од другите модели на листата, иако не е досадна бучава или главоболка.

тип на аспиратор

Како што споменавме претходно, денес постојат многу видови правосмукалки. Секој од нив има свои особености што го прават подобар за одредени ситуации. Затоа, погодно е да бидеме јасни за тоа каков тип на правосмукалка ни треба или бараме. Бидејќи тоа ќе го направи нашето пребарување попрецизно. Подолу ви кажуваме повеќе за различните типови правосмукалки.

Лежај

правосмукалка за санки

Ова се традиционалните правосмукалки кои сите ги знаеме. Во оваа смисла, тие го одржуваат класичниот дизајн и форма. Иако технологијата многу напреднала и тие обично се помодерни и помоќни. Тие се модели кои работат добро на сите видови површини и со кои не само што ја вакумираме домашната прашина, туку и секаква нечистотија.

Метла

правосмукалка за метла

Овие правосмукалки се издвојуваат по имитирање на обликот на метла. Значи тие се вертикални и издолжени. Тие обично работат на батерија и се нешто помалку моќни од традиционалната правосмукалка. Иако се издвојуваат по тоа што се лесни, податливи и по нивната одлична површинска обработка.

Роботи

правосмукалка за роботи

Класа која добива многу присутност во последните години. Тие се многу удобна опција бидејќи сè што треба да направиме е да ја програмираме и роботот ќе се погрижи да ни ја исчисти куќата. Работат со батерии и секогаш се истакнуваат по заоблената форма во форма на чинија. Иако, тие се и значително поскапи од традиционалната правосмукалка.

Рака

рачна правосмукалка

Ова се правосмукалки со мала големина што можете удобно да ги држите во рака. Тие се дизајнирани да допираат до агли до кои не допира нормална правосмукалка, како што се автомобилски седишта или софа. Тие се податливи, тежат малку и нивната цена е обично прилично евтина. Некои правосмукалки со стап доаѓаат со вграден рачен вакуум.

циклонски

Дисон Бол Тврдоглав 2

Циклоничните правосмукалки се издвојуваат по создавањето на виорот на воздух кој ја зголемува моќта на вшмукување, помага полесно да се одвои нечистотијата и исто така не ја губи ефикасноста со текот на времето.

од пепел

вакуум за пепел

Овие типови правосмукалки се дизајнирани да цицаат пепел од камини, скари или други видови активности кои предизвикуваат акумулација на пепел. Имаат многу поспецифична употреба, иако цицаат и прашина и нечистотија. Но, нејзината главна задача е да се ослободи од пепел или струготини.

И 2 1

Правосмукалка 2 во 1

Тоа се правосмукалки во кои наоѓаме главна правосмукалка и рачна. Тие се генерално модели на метла кои доаѓаат со интегрирана рачна правосмукалка. Така можете попрецизно да ја исчистите целата куќа. Бидејќи имате правосмукалка за подови и друга за области како што се софи или помалку достапни агли.

без торба

правосмукалка без кеси

Тоа е еден вид правосмукалка што го гледаме кај повеќето брендови. Наместо да ги имаат традиционалните кеси каде што се чува нечистотијата, тие имаат отстранлив сад. На овој начин кога ќе се наполни го вадиме резервоарот и го празниме. Така, не трошиме пари на чанти. Покрај тоа, одржувањето на овие наслаги е многу едноставно.

Од вода

воден аспиратор

Се соочуваме со многу посебен вид правосмукалка бидејќи е идеален за оние луѓе кои имаат проблеми со алергии на прашина или грини. Ни овозможува да ја исчистиме куќата, но помага и да го прочистиме воздухот благодарение на неговиот филтер за вода. Благодарение на него имаме подлабоко чистење на куќата и се грижиме воздухот да биде што е можно почист.

Индустриски

индустриска правосмукалка

Овие типови правосмукалки се повеќе дизајнирани за чистење во комерцијални области, хотели или ресторани или во индустријата. Бидејќи тие се издвојуваат по тоа што имаат голема моќ што може да апсорбира сè. Благодарение на оваа моќ, се постигнува многу поефикасно и поефективно чистење. Затоа, домашната употреба не е најдобриот начин да се искористи тоа.

Најдобрите брендови на правосмукалки

Кога бараме нова правосмукалка, многу гледаме на брендот. Понекогаш можеби сакаме да купиме модел од истата марка што веќе го имаме или се обложуваме на познати брендови. Без сомнение, брендот има големо влијание во многу прилики. Бидејќи генерално избираме брендови што ги знаеме или на кои им веруваме. Изборот на брендови денес е многу широк, иако има и такви кои се специјализирани за специфичен тип на правосмукалка.

Roomba

Логото на Roomba

Тој е пар екселанс производител на вакуум роботи. Кој не го знае собаба правосмукалки? На пазарот се околу 25 години, па имаат големо искуство. Покрај тоа, нивните роботи се обично најнапредните и оние кои нудат најдобри перформанси. Значи, ако барате роботска правосмукалка, тоа е несомнено брендот што треба да го изберете.

Роудента

Логото на Ровента

Еден од најпознатите брендови на пазарот. Фирма со големо искуство низ годините, па нејзините модели се гаранција за квалитет и правилно функционирање. Тие произведуваат многу видови правосмукалки, од традиционалните санки, до метлата, до раката, а исто така и некои 2 во 1. Откријте ги тука најдобрите модели на Правосмукалки Rowenta.

Бош

Логото на Бош

Уште еден бренд кој повеќето корисници го знаат и кој исто така е синоним за квалитет. Тие имаат големо искуство на пазарот и имаат поддршка од потрошувачите, бидејќи тоа е бренд на кој многумина се обложуваат бидејќи знаат дека ќе најдат квалитетен производ. Изработуваат многу видови правосмукалки (метла, санка, рачни, индустриски...), овде можете да ги погледнете Bosch правосмукалки претпочитана од корисниците.

Карчер

карчер-лого

Името можеби на многумина не им звучи познато, но тие се компанија со искуство во овој сектор. Покрај тоа, на карчер правосмукалки Тие се издвојуваат по тоа што прават многу моќни правосмукалки кои секогаш нудат одлични перформанси. Значи, ако барате правосмукалка во која моќта е клучен фактор, таа е една од брендовите што треба да се разгледаат. Исто така, произведуваат многу видови (индустриски, јасен, автомобил, санка...).

Dyson

лого dyson

Тоа е бренд што го знаат и голем дел од потрошувачите. Генерално затоа што е фирма чии производи се издвојуваат по нивниот квалитет и добри перформанси со текот на времето. Значи купи Dyson правосмукалка исто така е гаранција и безбедна опција на која треба да се обратите кога барате правосмукалка. Изработуваат разни видови правосмукалки (санки, индустриски, рачни, метла...).

Ecovacs

Иако ecovacs правосмукалки тие се релативно нови, вистината е дека нивниот систем за навигација, софтверот и конкурентната цена ги направија една од најдобрите опции за оние кои бараат роботска правосмукалка. Доколку сте заинтересирани да купите, не двоумете се да ги погледнете моделите на оваа компанија.

правосмукалка за роботи

Како да изберете правосмукалка

Кога купувате правосмукалка, треба да земете предвид низа детали. Бидејќи на овој начин можеме да донесеме одлука со поголема прецизност без страв дека ќе купиме погрешен модел. Но, важно е да ги земеме предвид сите и во секое време да размислуваме што точно бараме. Сето ова многу ќе ни го олесни пребарувањето. Бидејќи е важно правосмукалката да ја замислите како инвестиција за вашиот дом, не сакате да купувате производ што нема да ги задоволи вашите потреби.

Potencia

Друг детал кој е многу важен при изборот на правосмукалка е моќноста. Секогаш кога ги читаме спецификациите на правосмукалката, гледаме дека напојувањето е означено. Иако е важно да се консултираме, тој број мораме да го земеме како индикација. Тоа не е нешто што секогаш ни кажува дали моделот е помоќен.

Има модели кои на хартија имаат помала моќ и реално тежнеат подобро. Поради оваа причина, добро е да ја земеме предвид бројката што тие обично ја покажуваат за моќта, но мора да ја земеме како показател за нивната вистинска моќ.

Она што не интересира е дека правосмукалката е моќна. Бидејќи на овој начин ќе можеме побрзо и поудобно да завршиме со нечистотијата и прашината што се акумулира дома. Но, ние исто така не сакаме правосмукалка која е премногу моќна. Бидејќи ова предизвикува лепење на сите видови површини. Идеално, правосмукалката има регулатор на моќност. На овој начин можеме да ја одредиме моќта што сакаме да ја користиме во зависност од ситуацијата.

Општо земено, правосмукалките со кабел (оние кои се приклучени на електричната мрежа) се помоќни од оние на батерии. Значи, тоа е детал што треба да се земе предвид. Тоа не значи дека се подобри, бидејќи и правосмукалките на батерии добро цицаат. Но, важно е да сме свесни за ова и да го земеме предвид овој детал.

Бенефиции

Има и други детали кои можат многу да ни помогнат при изборот на една правосмукалка пред друга. Ова се аспекти кои можеби немаат иста важност како моќта или брендот, но кои исто така имаат влијание врз процесот на одлучување. Затоа, важно е да ги имаме на ум.

Маневрирањето и леснотијата на користење се важни. Сакаме постојано да можеме удобно да се движиме низ куќата. Не мора да ја влечете правосмукалката или дека е премногу тешка. Исто така да не се превртува додека го користиме. Затоа, ваквите работи треба да се проверат. Особено што не е премногу тежок за вас, бидејќи во спротивно задачата за чистење на куќата ќе биде многу понапорна отколку што е веќе.

додатоци за правосмукалка

Одржувањето и чистењето на правосмукалката се исто така уште еден детал што треба да се земе предвид. Бидејќи сакаме нешто што не бара премногу време. Ако имаме депозит, нешто што го имаат повеќето модели, чистењето и одржувањето се едноставни. Едноставно извадете го резервоарот, испразнете го и намокрете го за да ја отстраните преостанатата нечистотија. Едноставна задача која трае само неколку минути. Дополнително, штедиме бидејќи не мора да купуваме кеси.

Многу модели имаат светло и индикатор за батерија. Ова се дополнителни детали кои можат да ни помогнат да ја направиме употребата на правосмукалката многу поефикасна. Тие се несомнено позитивни и корисни аспекти. Иако тие не се или не треба да бидат одлучувачки. Барем не ако тоа значи дека цената на правосмукалката е повисока.

Друг важен детал во случај да купите правосмукалка со кабел е да ја земете предвид должината на кабелот. Бидејќи можеби е многу краток и тоа многу ве ограничува во времето кога го правите чистењето. Затоа што секогаш кога менувате соби, мора повторно да го исклучувате штекерот. Значи долг кабел е многу поудобна опција во пракса.

Видови филтри

ХЕПА филтер

Денешните правосмукалки имаат филтри. Видот на филтерот е нешто на што многумина не обрнуваат внимание, но тоа е многу важен детал. Бидејќи тоа може да доведе до значителни заштеди во пари и одржување. Затоа, важно е да го провериме типот на филтерот што го има правосмукалката што ја бараме.

Најчесто денес е тоа што има HEPA филтер. Тоа е еден вид филтер кој апсорбира многу нечистотија. Но, исто така, можеме лесно да го исчистиме за да можете да продолжите да го користите долго време. Покрај тоа, начинот на чистење на овој тип на филтер е многу едноставен. Треба само да го намокриме, да го оставиме да се исуши и да го вратиме во правосмукалката. Едноставен процес.

Имаме и филтри за сино светло, присутни во некои типови правосмукалки како што се водни. Тие исто така можат да се чистат и имаат висок капацитет на апсорпција. Покрај тоа што помага за прочистување на воздухот. Но, тие се ограничени на некои многу специфични типови правосмукалки.

Другите правосмукалки имаат филтри кои не се HEPA сертифицирани. Овој тип на филтри не може да се исчистат, па одвреме-навреме сме принудени да ги менуваме. Нешто што не е удобно за корисниците. Дополнително, тоа е губење пари што во многу случаи е непотребно.

Затоа, неопходно е да се консултираме со типот на филтер што го има правосмукалката. Бидејќи филтерот што можеме да го исчистиме е најзгодно за нас.

Цени

Водич за купување за евтини правосмукалки

Логично, цената е исто така детаљ кој им е многу важен на корисниците. Бидејќи во зависност од нашиот буџет имаме одредени ограничувања и може да има модели кои не можеме да си ги дозволиме. Затоа, важно е да знаеме кои модели ни се на дофат, особено кај некои видови правосмукалки.

Во случај да барате роботска правосмукалка, цените обично се повисоки од обичните модели. Исто така, во многу случаи надминува 400 евра. Иако има брендови кои имаат модели од нешто над 200 евра. Значи, тоа е долгорочна инвестиција, бидејќи тие траат долго време. Но, важно е добро да се размисли.

Има нормални правосмукалки по сите цени. Можеме да најдеме правосмукалки од околу 80-90 евра кои ни нудат добар квалитет. Иако највообичаено е тоа што чинат повеќе од 100 евра, меѓу 100 и 200 евра ги наоѓаме повеќето модели на пазарот. Опсег во кој има разновидност, но во кој можеме да се движиме поудобно.

Ништо не те убедува?

Доколку не најдовте правосмукалка која одговара на она што го барате, сигурни сме дека ќе ја најдете во следниот избор на производи:

За некои поспецифични типови, како што се индустриските или влажните правосмукалки, цените обично се нешто повисоки. Иако нема огромни разлики. Но, важно е да знаете што се случува, за да избегнете непријатни изненадувања во иднина. Добриот дел е што сè повеќе брендови лансираат модели со пристапни цени. За да им биде полесно на сите корисници да им пристапат.

Во секој случај, ако она што го сакате е да заштедите при купувањето на вашата нова правосмукалка, има настани во текот на годината во кои можеме да најдеме многу сочни понуди. Некои од овие денови се:

Затоа, на пазарот наоѓаме евтини правосмукалки. Има модели чии цени во некои случаи почнуваат од околу 60 евра. Но, најчесто повеќето се во сегментот меѓу 100 и 200 евра. Доброто е што квалитетот на правосмукалките денес е висок. Така и моделите со цена под 100 евра ќе ви понудат добри перформанси.