Правосмукалки 2 во 1

Пазарот на правосмукалки значително се зголеми со текот на годините. Не само затоа што се повеќе корисници имаат, туку и класите на правосмукалки се зголемени. Ова значи дека корисниците имаат широк избор на правосмукалки кои можат да изберат. Меѓу нив се и Правосмукалки 2 во 1.

Што се правосмукалки 2-во-1? Овие се исправени правосмукалки, обично правосмукалки за метла, што исто така тие имаат рачна правосмукалка интегрирано извлекување. Значи, како да имате две правосмукалки. На овој начин, можете да го користите големиот во куќата за задачите за чистење на правосмукалка. Додека малиот можете да го користите за софи, во автомобил или некои ќошиња каде што другиот не одговара.

Изборот на правосмукалки 2-во-1 драстично се зголеми со текот на годините. Потоа ве оставаме со а преглед на пет правосмукалки 2-во-1. За да можете да научите малку повеќе за тоа што да очекувате од овие модели и на тој начин, доколку барате, најдете го оној што ви се допаѓа.

Компаративни правосмукалки 2 во 1

Како што ви кажавме, има вкупно пет правосмукалки 2-во-1 кои ќе ги анализираме. Најпрво ви оставаме компаративна табела во која се споменати некои негови спецификации. Така, можеме да добиеме приближна идеја за секој од овие модели.

пронаоѓач правосмукалки

Најдобрите правосмукалки 2-во-1

Откако ќе дознаеме некои од спецификациите на овие правосмукалки 2-во-1, време е да зборуваме малку подетално за секој од овие модели. На овој начин, можете да дознаете повеќе детали за овие модели и нивната работа. Благодарение на овие информации ќе можете да видите дали постои таква што најдобро одговара на вашите потреби.

Bosch Flexxo

На прво место го наоѓаме овој модел на Bosch, еден од најпознатите брендови во овој сектор. Ја наоѓаме оваа правосмукалка 2-во-1, која има, како што се очекуваше, интегрирана рачна правосмукалка. Така, целата нечистотија во куќата, каде и да е, нема да одолее. Како лесно можеме да ги исчистиме софите или во автомобилот со овој рачен вакуум. Тоа е модел кој се издвојува по тоа што е многу лесен за употреба и многу удобен.

Тоа е опција која функционира совршено на сите видови површини. Не предизвикува оштетување на дрвените подовипа не треба да се грижите за тоа. Се работи за модел на метла, па работи со батерија која трае околу 40 минути. Потоа можете да го прикачите. Л

Полнењето на батеријата трае вкупно околу 4 часа. Така, оваа правосмукалка е безжична, што ја прави идеална за слободно движење низ куќата. Покрај тоа, тежи едвај 3 кг. Затоа е многу удобно да се движите наоколу.

Има филтер што можеме да го исчистиме со голема удобност. Доволно е да ги намокрите за да бидете сигурни дека се чисти. Покрај тоа, тоа не е правосмукалка што предизвикува премногу бучава. Значи, тоа е добра опција ако не сакате нешто што е премногу бучно или досадно да го користите дома.

Електролукс 2 во 1

Следно наоѓаме модел на бренд од големо значење на пазарот. Дизајнот на оваа правосмукалка 2-во-1 е одличен, бидејќи многу е лесен. Затоа, особено кога станува збор за складирање, тоа е добра опција. Бидејќи зафаќа многу малку простор дома. Дополнително, станува збор за лесен модел кој тежи 2,5 кг, па лесно може да се движите низ куќата користејќи ја оваа правосмукалка. Идеално ако имате куќа со скали и треба да ја искачите.

Станува збор за модел кој има доволно моќ да вшмукува низ куќата. Работи одлично на тепих и ако имате и домашни миленици. Затоа, нуди добар третман на материјалите. Покрај тоа, мора да се каже дека прави помалку бучава отколку што некој би помислил. Бидејќи е наведена количина, но во реалноста е помалку бучна и досадна. Значи, тоа не е модел што ќе ве боли главоболка за користење или е премногу досаден кога ја чистите куќата.

Има резервоар со капацитет од 0,5 литри, вообичаена количина кај овој тип правосмукалка. Значи, тоа е донекаде стандардна сума. Иако е доволно да можете да ја вакумирате куќата во неколку наврати додека не се наполни. Има и филтри кои можеме да ги исчистиме, исто како резервоарот. И резервоарот и овие филтри лесно се отстрануваат. Значи, задачата за чистење не е досадна или скапа.

Друг аспект што треба да се истакне е дека во основата на правосмукалката имаме серија од LED светилки кои го осветлуваат подот и прават влакненцата и нечистотијата да изгледаат многу подобро и на дистанца, со која се стремиме поефикасно.

xiaomi mi g9

На третото место ја наоѓаме оваа друга правосмукалка 2-во-1. Повторно, рачната правосмукалка е интегрирана во телото на правосмукалката. Многу лесно се отстранува, па можеме да го користиме во секое време на софи или во автомобил. Дополнително, можеме директно да ја извадиме рачната правосмукалка кога ни е потребна. Овој модел работи со кабли, иако има многу ефикасна потрошувачка на енергија. Покрај тоа, има тежина од 3,82 кг

Работи многу добро на сите видови површини и се издвојува по своето добра моќ на вшмукување. Така, нема нечистотија што може да и одолее на оваа правосмукалка. Исто така е добра опција да размислите дали имате животни дома. Бидејќи делува многу добро за отстранување на животински влакна. Работи одлично и на килими.

Овој модел има резервоар со капацитет од 0,6 литри. Ова ви овозможува да го користите неколку пати додека не треба да го испразниме. Извлекувањето на овој нанос е многу едноставно и исто така исчистете го. Значи нема проблеми во таа смисла. Има и филтри кои може да се чистат за повторна употреба. Покрај тоа, тој е лесен за употреба модел.

RockStar 990 X-Treme Conga

На претпоследното место го наоѓаме овој модел од познат бренд на пазарот на правосмукалки. Можеби некои од вас го знаат и неговото име. Се соочуваме со модел кој особено се издвојува по тоа што е многу лесен за користење.

Можеме многу лесно да го движиме низ куќата, бидејќи нема кабли. Така, имаме многу слобода да се движиме низ сите простории на нашата куќа. Значи, тоа е удобна опција и има тежина од 3 кг, така што е лесен и може да се носи по скали без проблеми.

Овој модел внимателно ги третира сите површини и не предизвикува никаква штета. Покрај тоа, рачната правосмукалка е добра опција за употреба на софи, помали агли или во автомобил. Значи, тоа е многу разноврсна правосмукалка и ни служи за многу различни прилики. Исто така има голем број на додатоци кои доаѓаат кај нас вклучени во нарачката. Така можеме да го користиме за разни дејства во куќата.

Има резервоар со капацитет од 0,8 l. Така, можеме да го користиме во неколку наврати додека не се наполни со нечистотија. Извлекувањето на овој нанос е многу едноставно и исто така можеме многу лесно да го исчистиме дома. Истото важи и за филтрите што ги вклучува оваа правосмукалка. Можеме да ги исчистиме на чешма дома, така што е едноставно и заштедува пари.

Philips speed pro

Списокот го завршуваме со овој модел 2-во-1, кој очекувано во својата класа има рачен вакуум што се отстранува. Овој модел се издвојува по својот дизајн, бидејќи како што можете да видите е многу издолжен. Ова го прави идеална опција за да стигнете до сите видови агли во вашата куќа, така што сè ќе биде чисто и без прашина. Што повеќе, Тоа е лесна опција, со тежина помала од 2,43 кг, па затоа е многу удобен за користење.

Тоа е модел кој се издвојува по тоа што е многу моќен. Значи, нема нечистотија на која ќе се спротивстави во секое време. Покрај тоа, работи совршено на сите видови површини, така што нема да имате проблеми во ниту една куќа. Оваа правосмукалка има резервоар од 0,4 литри. Покрај тоа, тој е многу лесен резервоар за отстранување и празнење. Така што е многу удобно.

Се соочуваме со многу податлив и лесен за употреба правосмукалка 2-во-1 низ куќата. Дополнително, добра опција е ако имаме животни дома, бидејќи ни помага многу лесно да ги отстраниме влакната. Во принцип, тоа е многу комплетна и разноврсна опција. Покрај тоа, има и филтер кој можеме многу лесно да го исчистиме и на тој начин да продолжиме да го користиме кога е потребно. Треба да се спомене и дека се работи за правосмукалка која прави многу малку бучава.

Ако ниту една од правосмукалките 2-во-1 што ви ги прикажавме не ве убеди, сигурно ќе ја најдете таа што ја барате во следниот избор на понуди:

 

Најдобрите брендови за правосмукалки 2-во-1

Ако барате добра правосмукалка 2-во-1, на најдобри брендови од овој тип правосмукалка се:

Бош

Таа е една од најпрестижните фирми. Овој германски производител има голема издржливост во сите свои производи, како и врвна технологија и иновации за да ги направи своите производи што е можно поефективни и лесни за употреба. Пример се неговите правосмукалки 2-во-1, кои може да се користат како правосмукалка за метла, а исто така и како рачна, за чистење на се што ви треба.

Бик

Шпанската фирма има и модели на правосмукалки 2-во-1. Овие правосмукалки од типот на метла ви овозможуваат да го отстраните централниот блок каде што се наоѓаат моторот, резервоарот и батеријата, така што тие ќе станат лесна и удобна рачна правосмукалка. Нивните производи имаат добра вредност за парите, и се ажурирани во однос на технологијата. Имаат дури и модели на преклопување, за да ги складираат и заземаат помалку простор.

Роудента

Овој германски производител отсекогаш се истакнувал по своите робусни и иновативни производи, со еден од најдобрите резултати. Покрај тоа, тие беа пионери во светот на правосмукалки и без кеси. Ова дава идеја за огромното искуство на овој бренд и гаранциите што ги нудат. Нивните правосмукалки од типот на метла, или оние безжични, лесно можат да се претворат во рачни за неколку моменти, така што немате ограничувања при чистењето.

Samsung

Јужнокорејскиот технолошки гигант, исто така, сакаше да покаже мускули и да покаже дека е една од најиновативните фирми со своите модели на безжични правосмукалки и правосмукалки од типот на метла што може да се конвертираат. Ако ги барате најновите во иновациите, моќта, ефикасноста и перформансите, нивните производи се она што го барате.

Електролукс

Шведската мултинационална е исто така меѓу најдобрите брендови на апарати за домаќинство. Оваа група има сертифициран квалитет, со брендови како AEG, Zanussi, Corberó, Eureka, Frigidaire, Fensa, Mademsa, Somela итн. Нивните правосмукалки се извонредни за домот, а имаат добра вредност за парите.

Цекотек

Фирмата со потекло од Валенсија има и безжични правосмукалки и правосмукалки од типот на метла кои се сметаат за 2 во 1, бидејќи може да се претворат во чисти подови или да се користат како рачна правосмукалка. Нивните производи работат доста добро, како и одлична вредност за парите.

Dyson

дисон dc62

Британската фирма има моќни мотори за подобрување на вшмукувањето на своите производи, како и совршена ефикасност, така што батериите траат подолго. Сигурни производи со голема иновација за да ви ги олеснат сите домашни работи. Нејзините безжични правосмукалки може да се користат како правосмукалка за подот со метла со специјална четка или да се користат како рачна правосмукалка.

Најдобрите додатоци за правосмукалки 2-во-1

делови за правосмукалка 2 во 1

2-во-1 правосмукалки може да смета на разни додатоци за да се олесни чистењето на сите видови простори и површини. Некои од најистакнатите се:

 • Ролер за подна метла: овој додаток го олеснува чистењето на подот. Тие се широки, за покривање на максималната површина и намалување на бројот на поминувања. Покрај тоа, тие обично имаат ротирачки ролери за да ја подобрат ефикасноста на чистењето на теписите и џогерите или за повеќе вметната нечистотија. Има дури и некои модели со LED светла за да можете подобро да ја видите нечистотијата.
 • Ролер за софи и тапацир: Има и некои додатоци слични на валјакот за подот, но помали по големина. Овие ролки се одлични за отстранување на нечистотија, влакна и влакненца од ткаенини како софи, тапацир, завеси, ќебиња итн.
 • Млазници со тешки дупки: Тесните глави се одлични за влегување во сите агли или места понепристапни со други широки глави. На тој начин нема да има нечистотија што може да ви одолее. Покрај тоа, бидејќи е толку тесен, моќта на вшмукување се множи.
 • Бришење прашина и четки за мебел: Овој додаток не е толку вообичаен, но понекогаш е вклучена и специфична четка за бришење прашина и површини како мебел. Ова ќе ве спречи да морате да бришете со производи, а отстранетата прашина на крајот нема да падне или да се депонира на друга долна површина.

Предности на правосмукалка 2 во 1

Откако ќе ги запознаеме овие модели, добро е да знаеме и некои од предностите кои ни ги нуди овој тип правосмукалка. Така, можете да го земете предвид овој тип правосмукалка кога барате.

 • Удобност: Многу од овие правосмукалки се издвојуваат по тоа што се лесни. Бидејќи нивната тежина во многу случаи не надминува ни 5 кг.Така тие се опции кои лесно можеме да ги користиме за движење низ куќата. Покрај тоа, тие заземаат малку простор кога станува збор за нивно чување во плакар.
 • Аспирадор де мано: Еден од интересните аспекти е што е вклучена и рачната правосмукалка. Што е многу удобно. Дополнително, ова ни дава можност да можеме да го користиме во други области, било да е тоа софата или како правосмукалка за автомобил. Но, ова ни овозможува да ја елиминираме нечистотијата во сите делови на куќата.
 • Filtros: Апсолутно мнозинство од овие правосмукалки 2-во-1 имаат филтри. Овие филтри речиси секогаш се перат, па затоа е значително заштеда на пари. Бидејќи е доволно да ги намокриме и можеме повторно да ги користиме. Така заштедуваме пари. Покрај тоа, филтрите задржуваат многу нечистотија.
 • нема кеси: Со правосмукалки без кеси можеме да заштедиме пари. Бидејќи е многу едноставно да се извади резервоарот и да се испразни кога е полн. Значи, не мораме често да одиме во супермаркет за да купуваме кеси. Без сомнение, заштеда на пари што корисниците го ценат позитивно.
 • технологија: Мора да се каже дека многу од овие модели претставуваат забележителен напредок во технологијата. Покрај тоа, тие значително се подобрија со текот на времето. Значи тие се иновативни производи кои постојано се подобруваат.
 • цена: Повеќето правосмукалки 2-во-1 се многу достапни. Затоа, несомнено е атрактивен производ и добра опција доколку барате целосна правосмукалка без да трошите премногу пари.

Недостатоци на правосмукалка 2 во 1

метла за полнење на правосмукалката

Иако овие правосмукалки имаат многу предности, како што веќе ви кажавме, има и некои недостатоци кои мора да ги земеме предвид. Бидејќи тие ќе ни помогнат да донесеме многу посоодветна одлука.

 • Potencia: Моќта е веројатно незавршената работа на многу од овие модели. Бидејќи има и такви кои ја немаат посакуваната моќ да ја исчистат куќата. Особено ако го споредиме со други видови правосмукалки. Ако бараме нешто многу моќно, тоа не е најдобро.
 • бучава: Постојат модели во оваа категорија (не мислиме само на петте погоре) кои прават премногу бучава. Иако бучавата е нешто типично за правосмукалките. Во некои случаи тоа е премногу досадно. Затоа, важно е да се земе предвид овој аспект.
 • Batería: Некои модели работат без кабли, што во принцип е добро. Но, тие имаат батерија, а тоа ни дава многу поограничено време за користење. Така, во некои случаи можете да го користите еднаш за да ја исчистите куќата и ќе мора да го надополните подоцна. Погрижете се да има доволно автономија.
 • Депозит: Иако отсуството на кеси е многу удобно, детаљ што се јавува кај повеќето модели е тоа што резервоарот нема голем капацитет. Значи, ако имате релативно голема куќа, тоа не е многу ефикасна опција.

Правосмукалка 2 во 1, дали вреди? Мое мислење

Правосмукалки 2 во 1

Правосмукалките 2-во-1 вредат за домови каде што сакате да чистите брзо и поудобно отколку со повеќе традиционални прибор. Со режим на метла можете да ги исчистите подовите и теписите, избегнувајќи да морате да метете или бришете. Нешто што е навистина непријатно.

Од друга страна, кога се користи во рачен режим, со други додатоци можете да чистите и секакви предмети и површини. И дури и ако нема кабли, можете да ја искористите автономијата на неговата батерија за да го исчистите автомобилот со правосмукалка, на отворено или на места каде што нема приклучоци.

Сето тоа со само еден уред, без потреба да има две посебни кои заземаат повеќе простор.

Каде да купите поевтина правосмукалка 2-во-1

За да купите некои од најдобрите брендови и модели на Правосмукалка 2 во 1 по добра цена, можете да се консултирате во следните продавници:

 • пресекот: Францускиот синџир супермаркети има некои од најновите марки и модели. Нивните цени не се лоши, а имаат и одредени специфични понуди и промоции кои можете да ги искористите. Можете да изберете помеѓу модалитетот за купување лице-в-лице и онлајн.
 • Амазон: американскиот гигант има безброј брендови и модели на правосмукалки 2-во-1.Покрај огромната разновидност за да го изберете моделот што го барате без проблем, има и неколку понуди за истиот артикал, така што секогаш можете да изберете најевтиниот. Затоа е една од омилените продавници, дава гаранции и сигурност при купувањето. И ако сте на Prime, веќе знаете дека ги заштедувате трошоците за испорака и испораката ќе биде многу побрзо.
 • ЛИДЛ: германскиот синџир супермаркети има мноштво производи надвор од храната и домот, како алати, мали апарати итн. Неговите приватни етикети и познатите брендови кои ќе ги најдете имаат фантастични критики и со многу вкусни цени. Многу од нивните производи може да се купат и онлајн.
 • Англискиот суд: Постојат многу продажни места на овој шпански ланец низ целата земја. Можете да ја изберете најблиската за да ја купите вашата правосмукалка 2-во-1 или да ја користите нејзината веб-платформа за неа. Нивните цени не се најевтини, но имаат понуди и промоции како Tecnoprecios.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената