Karcher правосмукалки

Кога ќе дојде време да купиме нова правосмукалка, има многу аспекти што мора да ги земеме предвид. Брендот е исто така еден од нив. Многу потрошувачи се обложуваат на прибегнување кон брендови кои веќе ги знаете, бидејќи тоа им дава самодоверба. Затоа, важно е да знаеме какви марки правосмукалки се на овој пазар и какви производи ни нудат. За да можеме да донесеме подобра одлука. Еден од најголемите брендови е KARCHER.

Брендот е еден од најпознатите во секторот за правосмукалки. Можеби има луѓе на кои вашето име не им ѕвони. Но, Таа е една од компаниите со најдолга историја во секторот.. Затоа, таа е доверлива фирма со големо искуство во неа. Затоа, добро е да го земеме предвид она што го нуди брендот кога бараме нова правосмукалка.

Потоа ве оставаме со а преглед на различни модели на правосмукалки на Kärcher. На овој начин можете да видите што има да понуди фирмата. Така, кога ќе одите да купите нова правосмукалка, ќе ја изберете онаа што најмногу одговара на она што го барате.

Споредба на Karcher правосмукалки

Прво, ќе ве оставиме со маса споредба со најдобрите модели на Karcher правосмукалки. На овој начин веќе можете да имате прилично јасна идеја за секоја од овие правосмукалки. По табелата ќе продолжиме да правиме длабинска анализа на секој модел.

пронаоѓач правосмукалки

Која правосмукалка Karcher да ја купите?

Откако ќе ги видиме првите спецификации на секоја од овие Kärcher правосмукалки, време е да извршиме длабинска анализа на секоја од нив. Ќе зборуваме за тоа како функционира и за некои детали кои се важни за да ги знаете. За да можете да видите кој е оној кој најмногу одговара на она што го барате.

Karcher WD3

Списокот го започнуваме со овој модел, кој е веројатно еден од најпознатите на марката. Соочени сме со правосмукалка која се издвојува по тоа што е многу моќен. Затоа, со голема леснотија ќе се ослободи од прашината и насобраната нечистотија. Покрај тоа, таа е идеална правосмукалка за различни средини. Можете да го користите совршено во индустриско опкружување, бидејќи покрај тоа што е моќен има резервоар со голем капацитет кој ни овозможува да складираме многу нечистотија.

Станува збор за модел кој има а Резервоар од 17 литри. Ова е огромна сума, но бидејќи е наменета да се користи во професионални услови, тоа е добра сума. Покрај тоа, можеме многу лесно да го испразниме резервоарот.

Истото се случува и со филтерот, бидејќи доволно е да се протресе нечистотијата насобрана во ѓубрето за да биде повторно чисто и да го користиме како првиот ден. Ова го прави многу удобно.

Оваа правосмукалка работи со кабел, овој пат еден од 4 метри. Не е најдолг, иако со него можеме многу да се движиме. Но, би бил пожелен подолг кабел. Тежи нешто повеќе од 7,5 кг. И покрај фигурата, благодарение на дизајнот на четири тркала е многу лесен за ракување и лесно се движи. Покрај тоа, се издвојува по тоа што е многу стабилен. Затоа, не мораме да се плашиме да не се преврти или нешто да се случи. Друг важен детал е тоа што за толку моќна правосмукалка се издвојува по тоа што прави малку бучава.

Karcher WD2

Овој втор модел во листата на Karcher правосмукалки може да се смета како помалиот брат од претходниот модел. Со оглед на тоа што се соочуваме со правосмукалка која исто така се издвојува по моќноста, тие всушност имаат мотор со иста моќ, и по неговата моќ на вшмукување. Иако, во овој случај главната разлика помеѓу двете е капацитетот на резервоарот, кој во овој случај е нешто помал.

Има капацитет од 12 литри, што сепак е многу дарежлива количина. Така ни овозможува да вшмукуваме многу нечистотија пред да се наполни.

Ова е модел што можеме да го користиме во многу различни ситуации. Идеален е за професионални средини како што се хотели или ресторани. Иако и за домашна употреба. Всушност, е идеална правосмукалка ако имате животни, бидејќи завршува со сите влакна што паѓаат. Затоа, добра опција е доколку барате правосмукалка што се истакнува по својата моќ.

Во овој случај, тоа е модел кој генерира повеќе бучава. Може да има потрошувачи на кои им е премногу и станува досадно. Иако не е многу повеќе бучава од која било друга вообичаена правосмукалка што генерира. е модел прилично лесен за неговата моќ, бидејќи тежи 4,5 кг. Затоа, тоа е правосмукалка што лесно се ракува со голема подвижност. Главното, но што може да се даде е дека кабелот е со должина од 4 метри, што во некои случаи може да падне.

Karcher WD6P Premium

На третото место се наоѓаме пред една од најпознатите правосмукалки на брендот Karcher. исто така пред еден од најдобрите што ги лансираа на пазарот. Станува збор за модел кој се издвојува по својата огромна моќ. Има голема моќ на вшмукување што ќе ја отстрани сета нечистотија што се насобрала. Покрај тоа, ние овозможува влажно и суво чистење од нечистотија. Затоа, оваа правосмукалка можеме да ја користиме во различни прилики. Несомнено модел кој се издвојува по својата разноврсност.

Во овој случај имате депозит со огромна големина, со капацитет од 30 литри овој пат. Затоа, тоа е модел кој може да се користи совршено во професионални средини. Затоа што ни овозможува да вшмукуваме многу нечистотија без постојано да ја празниме.

Исто така, можеме да го искористиме за вакумирајте секаква нечистотија. Од прашина до струготини. Затоа е добра опција за разгледување во професионални средини.

Станува збор за потежок модел со тежина од околу 9,5 кг.Но, благодарение на дизајнот со четири тркала, станува збор за правосмукалка која нуди одлична мобилност. Покрај тоа, тој е многу стабилен и ќе биде многу тешко да се преврти. Нешто што многу ќе ги олесни задачите за чистење. Оваа правосмукалка има кабел со должина од шест метри, нешто што ни нуди многу поголема слобода на движење. Покрај тоа, мора да се каже дека се работи за модел кој не генерира премногу бучава и доаѓа со разни додатоци за да стигнете до тешките агли.

Karcher VC5

На четврто место го наоѓаме овој модел кој не личи ништо на претходните. Бидејќи е компактна правосмукалка. Најпрво највпечатливо е неговиот дизајн, особено ако се земе предвид дека се работи за марка правосмукалка.

Но Таа е идеална опција доколку барате мала правосмукалка која не зафаќа премногу простор.. Но, сето тоа без откажување од моќта и моќта на вшмукување.

Бидејќи овој модел се издвојува по тоа што ни помага да извршиме многу ефикасно чистење во нашиот дом. Значи, тоа е добра демонстрација дека моќната правосмукалка не мора да биде голема.

Работи одлично на сите видови површинидури и на дрвени подови. Затоа, можете да го користите без оглед на видот на подот што го имате во вашиот дом. Покрај тоа, можеме да го користиме на различни начини благодарение на неговиот дизајн. Правејќи го многу разноврсна правосмукалка.

Тоа е правосмукалка која исто така Многу е лесен, тежи нешто повеќе од 3 кг. Така, задачата за чистење на куќата е многу едноставна и удобна. Идеално е ако треба да се качуваме по скали со оваа правосмукалка, бидејќи не е тешка, што ја прави задачата да не е премногу скапа. Покрај тоа, неговите намалени димензии значат дека може лесно да се складира насекаде без да зазема многу простор. Ако барате правосмукалка што комбинира моќност без да биде преголема, таа е најдобриот модел што можете да го најдете.

Karcher WD5 Premium

Конечно ја наоѓаме оваа правосмукалка за која би можеле да кажеме дека е помал брат на третиот модел на листата. Бидејќи тие се две правосмукалки кои имаат многу заеднички елементи. И двете се многу добри опции ако барате правосмукалка што се истакнува по својата моќ и добри перформанси.

Во овој случај, се соочуваме со модел кој вакуумира суво и влажно, па може да биде корисен во многу различни ситуации.

Тоа е модел моќен и тоа е многу добро ако имаме животни Дома. Внатре наоѓаме торба. Иако нема потреба да се грижите, бидејќи се работи за чанта која нема да морате да ја менувате многу често, бидејќи има огромен капацитет. Затоа, можете удобно да вакуумирате дома без да се грижите дали ќе се наполни.

Тоа е најтешката правосмукалка на листата, тешка 10 кг.Иако, благодарение на неговиот дизајн со тркала тоа е сосема податливо. Значи, тежината не треба да биде толку одлучувачки елемент во овој поглед. Покрај тоа, има и кабел со должина од пет метри, што во принцип е доволно за да можете слободно да се движите додека вакуирате. Модел кој доаѓа со разни додатоци (млазници и четки).

Karcher VC4 S Plus

Германскиот бренд Kärcher исто така има модели на правосмукалки од типот метла и безжичен, ако барате моќна и сигурна алтернатива за Dyson. Овој VC4 S Plus модел има моќен Безжичен мотор од 700 W, и прилично компактна големина и тежина од околу 5 кг комплет.

Оваа правосмукалка вклучува долга цевка за удобно чистење на подот без да мора да го свиткате грбот, со голема моќ на вшмукување, резервоар без вреќи, мултициклонска технологија, ефикасност од класа А, ниво на бучава од 78 dB при максимална моќност, Li-јонска батерија за добра автономија и 3-брзински систем за избор.

Karcher DS6

Оваа Kärcher DS6 правосмукалка има филтер за вода пара повеќестепен систем за филтрирање со што се осигурува што повеќе нечистотија заробена да не излегува повторно, дури и најмалите честички. Нечистотијата ќе биде заробена во вашиот резервоар за вода, а оние што ќе избегаат од него ќе бидат заробени од вашиот ХЕПА филтер.

има мотор моќни 650W, класа на висока ефикасност А, и прекрасна моќ на вшмукување. Со некористење заменливи кеси и прочистување на воздухот, тоа ќе биде и поеКО производ, и идеален за домови со алергии, со домашни миленици или со астматичари.

Има компактен дизајн, со долга должина на кабел за да може да достигне до радиус од 12 метри без да мора да го менувате приклучокот. Кабелот се повлекува автоматски, има заменливи додатоци за различни површини, дури и теписи, а неговиот резервоар има капацитет до 2 литри.

Која е најевтината правосмукалка Karcher?

Доколку барате евтина правосмукалка на Kärcher, бидејќи е квалитетна марка која обично има нешто повисоки цени, можете да се одлучите за моделот WD2. Оваа правосмукалка има многу прифатлива цена и има прекрасни карактеристики.

Има моќност од 1000W со висока ефикасност, со резервоар од капацитет до 12 литри, со кабел од 4 метри и е од индустриски тип, да е отпорен и да цица и течности и цврсти материи. Одлична опција за работилници, гаражи, надворешни простори итн.

Вклучува долга и ергономска цевка за вакуумирање на подот без наведнување, голема четка за подот и фина млазница за да се стремат течности и цврсти материи од најмалите агли.

Откријте ги останатите модели на правосмукалки на Karcher со нашите понуди:

Дали вреди правосмукалката на Kärcher?

евтина карчерска правосмукалка

Името на брендот можеби не им значи ништо на многу луѓе. Иако се соочуваме со фирма која има долгогодишно искуство во секторот за правосмукалки. Затоа, тоа е бренд кој успеа да ја добие поддршката од потрошувачите ширум светот врз основа на добра работа и квалитетни производи. Значи, можеме да видиме дека се квалитетни производи и дека добро функционираат.

Karcher е фирма чии правосмукалки работат совршено. Тие се претежно модели кои се издвојуваат по нивната голема моќ и моќ на вшмукување. Всушност, тоа е бренд од големо значење во секторот на индустриски правосмукалки. Затоа, гледаме дека тоа е аспект кој секогаш се истакнува во нивните модели. Значи, ако баравте моќна правосмукалка, во право сте. Во овој поглед особено се истакнуваат правосмукалките на брендот.

Но, не само во однос на моќта. Тие се модели кои нудат добри долгорочни перформанси. Така ќе ви траат долго. Тие се отпорни и дизајнирани да нудат години добри перформанси. Нешто суштинско за потрошувачите и кое несомнено нуди добра гаранција и дава мир на умот. Затоа, моделите на Karcher вредат. Тоа е сериозна фирма која произведува квалитетни производи. Затоа, доколку постои модел што ви се допадна, не двоумете се да го купите. Нема да зажалиш.

Како да изберете правосмукалка Karcher

Ако мислите на купи правосмукалка Керхер, треба да ги земете предвид следните точки за да ги направите вистинскиот избор:

 • Искористете го тоа што ќе го дадеме: првото нешто е да се запрашате за што ќе го користите. На пример, ако е за дома, подобро е да се одлучите за безжична правосмукалка од типот на метла за чистење на подот или правосмукалка од типот на санка во случај да не сакате да зависите од полнење на батеријата или да имате многу голем дом. Доколку е за попрофесионална употреба, за надворешност или за чистење на големи површини, подобро е да се одлучите за индустриска правосмукалка. Овие правосмукалки можат да апсорбираат цврсти материи и течности од секаков вид, режим на дувалка за суви лисја (некои модели), се поотпорни и издржливи и имаат резервоари со голем капацитет.
 • Potencia: Важно е правосмукалката да има голема моќност. Поголема моќност ќе значи поголема потрошувачка на електрична енергија, но и поголема моќност на вшмукување. Помалку моќните безжични правосмукалки можеби не се доволни за да исчистат некоја поупорна нечистотија, па на крајот ќе ве фрустрираат. Погрижете се, каков и да е типот, вашата правосмукалка да има голема моќ.
 • Депозит или кеси: вреќичките за полнење се товар, бидејќи ќе треба да купувате компатибилни полнење, кои понекогаш ги нема во сите продавници и ќе мора да ги фрлите. Моделите со резервоар се многу поудобни и поевтини на долг рок, покрај тоа што нема да генерираат толку ѓубре (поодржливи). Едноставно го празните резервоарот во ѓубрето кога е полн и сте подготвени да продолжите со правосмукалката.
 • Filtros: филтрите мора да бидат ХЕПА, за подобро да се фатат и најмалите честички и дека не е тешко искушение секој пат кога вакуумирате за астматичари или алергични. Ако покрај HEPA филтерот има и други дополнителни фази, како филтер за вода, многу подобро, бидејќи ќе остави почист воздух. Друг плус е ако филтерот е отстранлив и може да се пере.
 • Додатоци: од суштинско значење е да има добар репертоар на додатоци за чистење на различни површини. Во најмала рака, треба да имате голема четка со долга цевка за чистење на подот и тесна цевка за пристап до најнепристапните места и агли и мала четка за софата, столовите, перничињата итн.

Карактеристики на некои Karcher правосмукалки

За сето тоа да биде малку појасно, треба да знаете некои термини што ги користи Kärcher во своите правосмукалки и од кои во голема мера ќе зависат перформансите и резултатите:

 • циклонска технологија: Овие типови правосмукалки користат циклонски сепаратор за одвојување на цврстите честички од влезниот воздух. Благодарение на оваа технологија, не им требаат филтри како другите правосмукалки, туку се засноваат на создавање на воздушен вител, така што ефектите од ротационата сила и гравитацијата го прават останатото. Ефикасноста на овој тип правосмукалка е доста добра и ве спречува често да ги менувате или чистите филтрите.
 • HEPA филтер: Тоа е филтер со висока ефикасност. Тие се залагаат за апсење честички со висока ефикасност или колектор на честички со висока ефикасност. Овие филтри успеваат да ги заробат повеќето честички во воздухот, дури и најмалите. Затоа се користат во многу прочистувачи на воздух. Тие спречуваат да се пробијат прашина, спори на мувла, бактерии, првут од домашни миленици, грини, па дури и некои големи вируси.
 • Филтер за вода: Овие аспиратори се идеални за алергични или астматичари, како и за други луѓе со респираторни проблеми. Благодарение на водата во резервоарот низ кој ќе помине влезниот нечист воздух, честичките нечистотија ќе бидат заробени, а речиси чистиот воздух ќе помине низ друг филтер, обично ХЕПА. Ова го прочистува воздухот на многу ефикасен начин и ќе спречи алергени повторно да циркулираат во воздухот во просторијата.
 • Лесно празнење на резервоарот: малку по малку кесите исчезнуваа за да им отстапат место на депозитните. Овие правосмукалки, кога се полни, можете едноставно да ги испразните и таа е подготвена да продолжи со вакуумирање. Нема потреба да купувате резервни делови, да менувате кеси итн.
 • Potencia: потребно е да се направи разлика помеѓу електричната моќност (W) и моќноста на вшмукување (kPa или AW). Иако тие обично одат рака под рака, бидејќи колку е поголема електричната моќност, толку е поголема моќта на вшмукување, тие се однесуваат на различни работи. Најважно е моќта на вшмукување, што е способноста на уредот да ја апсорбира нечистотијата. На пример, ако се безжични правосмукалки, 20-26 kPa (200 AW) се нормални, ако е повисоко од тоа, многу подобро. Роботот правосмукалка е обично помеѓу 2-5 kPa или повеќе, а кабелските можат да допрат над батериите.

Историја на Карчер

карчер-лого

Како што многумина може да претпостават од неговото име, Карчер тоа е германска компанија. Компанијата го добила името по нејзиниот основач Алфред Керхер, а нејзината година на основање е 1935. Првично тие се специјализирале за грејни елементи и печки, всушност еден од нивните модели се продавал во 1.200 единици до 1945 година.

Но, почнувајќи од 50-тите и 60-тите, фирмата почна да се фокусира на пазарот за чистење. Тоа е секторот во кој ја развиле својата основна дејност и во кој постигнале светски успеси. Машините под притисок беа производот со кој германскиот бренд почна да постигнува светски успех. Всушност, на многу пазари тие сè уште се нивниот најпрепознатлив производ. Дури и во некои земји зборот Karcher е синоним за систем за чистење вода под притисок. Затоа, неговото влијание и влијание беа од големо значење.

домашна карчер правосмукалка

Успехот на овие средства за чистење им помогна кога станува збор за маркетинг на нивните правосмукалки. Бидејќи Карчер се прослави во секторот за чистење. Благодарение на добрата работа на неговите машини за перење под притисок, правосмукалките на брендот успеаја да имаат важна празнина на пазарот.

Тие во моментов имаат присуство во повеќе од 150 земји во светот со нивните производи. Тие имаат и 38 подружници во различни земји.

Видови на Karcher правосмукалки

Германскиот бренд Karcher има голема актерска екипа на видови правосмукалки. Тоа е бренд фокусиран на алатки за чистење, каде што е лидер. Затоа, имате решенија за сите вкусови и потреби како што се:

рачна правосмукалка

Тие се компактни правосмукалки со помала тежина за да можат удобно да се користат на сите видови површини, на мебел, фиоки, кабинети итн. Можете исто така да користите телескопски додаток за подот, за да не мора да се наведнувате. Покрај тоа, нејзината големина не треба да ве измами, бидејќи има голема моќ.

правосмукалка без кеси

Овој тип користи мулти-циклон технологија за најдобри резултати, заробувајќи ја целата нечистотија внатре без потреба од кеси. Затоа, ќе заштедите на резервни делови. Кога ќе се наполни, едноставно го испразните резервоарот и го имате подготвено за работа.

Видете правосмукалки без кеси

правосмукалка со филтер за вода

Оваа технологија е идеална за луѓе со респираторни проблеми или алергии, бидејќи ќе генерира помало загадување на воздухот со алергени (прашина, полен, грини,...). За да го направите ова, користете резервоар со вода што ќе делува како филтер за да ја зароби целата таа вакумирана нечистотија. Воздухот потоа ќе помине низ HEPA филтерот и ќе излезе многу почист. Дополнително, бидејќи не создава толку многу прашина на својот излез, нема да се извалка толку многу кога се чисти (некои создаваат прашина што завршува повторно да се таложи на површините).

Видете правосмукалки со филтер за вода

Безжична правосмукалка

Тие вклучуваат моќна Li-Ion батерија за снабдување со потребната енергија на нивниот моќен мотор без потреба од кабел. Ова ќе ви даде поголема слобода на движење, со тоа што ќе можете да стигнете до сите места што ви се потребни, дури и надвор каде што нема приклучоци.

Видете ги безжичните правосмукалки

индустриски правосмукалки

Тие се правосмукалки со поголем капацитет, поголема моќност од конвенционалните, поиздржливи за подолготрајна работа со нив и имаат отпорен метален резервоар. Тие можат да апсорбираат и течности и цврсти материи и се дизајнирани за работилници или индустрии каде што се вакуумираат прашина, песок, масло, боја, дрвени чипови, метал, стакло итн.

Видете индустриски правосмукалки

за автомобил

Тие се компактни модели за употреба во возилото. Тие се генерално повеќенаменски, односно можете да користите некои од претходните модели со соодветните додатоци за да го исчистите автомобилот со правосмукалка.

Видете правосмукалки за автомобили

Која е најмоќната правосмукалка Karcher

Постојат неколку моќни модели на правосмукалки на Kärcher, еден од нив е модел Т15/1. Оваа серија е специјално дизајнирана за хемиско чистење во индустрискиот сектор, иако можете да ја користите и за магацини, гаражи, надвор од вашиот дом, ресторани итн. Тоа е модел од висока класа со долго флексибилно кабелско црево, разни додатоци за чистење и огромна моќ.

Протокот на воздух на оваа правосмукалка достигнува до 53 литри во секунда, со вшмукување од 24 kPa, капацитет од 15 литри за резервоарот за нечистотија, електрична енергија од 800 W и многу ефикасен мотор.

Тамбиен постои други сериозни многу моќни, како што се опсегот на такт, серијата WD итн.

Зошто да изберете правосмукалка Karcher?

karcher влажна правосмукалка

Повеќе од 75% од оние кои купиле ваков тип правосмукалка се сосема задоволни од купувањето. Ова е веќе индикација. Покрај тоа, германскиот бренд, Karcher, е еден од водачите во однос на технологијата и решенијата за чистење. Несомнено еден од најдобрите доколку барате најдобар квалитет и резултати.

Со созревањето на технологија и искуство на оваа фирма, малку по малку тие еволуираа за да можат да го намалат времето на аспирација и да ви ги олеснат работите многу, дури и на најнепристапните места. Покрај тоа, имате широк спектар на видови правосмукалки кои нема да ги најдете во сите брендови, тие вклучуваат добар сет на додатоци или прскалки, а секогаш е лесно да се најдат резервни делови или резервни делови за овој бренд...

Најчесто поставувани прашања

Ако сè уште се сомневате во правосмукалките на Kärcher, на Најчесто поставувани прашања Она што корисниците обично го прават се следново:

Како да го исчистите филтерот на правосмукалката Karcher

чист филтер за правосмукалка karcher

до исчистете филтер на правосмукалката од брендот Kärcher, чекорите што треба да се следат се:

 1. Проверете дали филтерот на вашата правосмукалка може да се измие, тоа може да се види во прирачникот на вашиот модел. Ако тие не се перат, но ја изгубиле ефикасноста, можете да купите замена.
 2. Проверете дали правосмукалката е исклучена за безбедност.
 3. Потоа извадете го садот каде што се таложи нечистотијата или капакот каде што е филтерот (може да се разликува во зависност од моделот).
 4. Извадете го филтерот и прво поминете со мека четка за да ја исчистите најповршната нечистотија.
 5. Сега измијте го филтерот со топла вода, фокусирајќи се особено на наборите доколку ги има, бидејќи тука има тенденција да се акумулира најмногу нечистотија. Покрај тоа, треба да го исчистите така што ќе ја оставите водата да тече од едната до другата страна.
 6. Откако ќе видите дека е чист, можете да го оставите да се исуши. Многу е важно во него да не остане влага. Затоа, пожелно е да се остави да се исуши на сонце барем еден ден.
 7. Повторно инсталирајте го филтерот во правосмукалката како што беше пред отстранувањето. И не заборавајте да го чистите на секои 6 месеци, ако не е вода...

Како да ја смените кесата на правосмукалката Karcher

торба за правосмукалка karcher

до менувајте кеси на Kärcher правосмукалка, прво мора да купите пакувања со кеси компатибилни со вашиот модел. Тие обично доаѓаат во пакувања од 20 или повеќе единици и се направени од хартија. За да го промените:

 1. Исклучете ја правосмукалката на Kärcher.
 2. Отворете го капакот каде што се наоѓа вреќата за нечистотија на вашата правосмукалка.
 3. Отстранете ја кесата што е полна, обично се закотвува на две точки или се држи на еден вид пластична шина.
 4. Откако ќе ја извадите старата кеса и ќе ја фрлите, можете да ја ставите новата празна кеса во истата положба.

Ако видите дека вашата правосмукалка ја изгубила ефикасноста или индикаторот за притисок се гаси, проблемот веројатно е во тоа што торбата е полна...

Каде да купите поевтина правосмукалка Karcher

Наоѓањето правосмукалка Karcher или неговите делови не е премногу тешко. Со оглед на неговата популарност, овој бренд е достапен во повеќето специјализирани продавници. ако барате поевтини модели, треба да ги имате на ум следните сајтови:

 • Амазон: Таа е една од најпосакуваните платформи за купување правосмукалки Karcher, бидејќи таму ќе најдете поголема разновидност на типови и модели, како и понуди. Покрај тоа, имате и други алатки од брендот и замена на филтри. Секако, имате максимални гаранции и сигурност при купувањето, а доколку имате Prime претплата ќе имате ексклузивни привилегии.
 • Лерој Мерлин: Овој француски ланец носи и модели од брендот Karcher, иако не е толку огромен како понудата на Amazon. Можете да купувате и од нивната веб-локација за да ја испратат до вашиот дом или да одат до најблиската продавница во вашата провинција.
 • Брикодепот: тоа е уште еден од француските синџири кои се инсталирани кај нас и кои се фокусирани на DIY, декорација и градежни материјали. Меѓу нив, ќе најдете и алатки како што се правосмукалките Karcher. Повторно, имате можност да платите онлајн за да ви биде испратено до вашиот дом или со одење во некоја од нивните продавници.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената