Конга правосмукалка

Областа на правосмукалки значително порасна во последниве години. Моделите на пазарот се најразновидни, па можеме да избираме од се различни видови правосмукалки. Има брендови кои добиваат голема популарност, како што е случајот со Conga.

Конга правосмукалки Тие се популарна опција на пазарот, која се продава многу добро. Подолу ви кажуваме сè за нив, за да знаете дали ова е нешто што ве интересира. Зборуваме за неколку модели, покрај тоа што ви даваме информации за овој бренд.

Компаративна Conga роботска правосмукалка

пронаоѓач правосмукалки

Која е најдобрата роботска правосмукалка Conga?

Ако сè уште не сте ја одбрале вашата правосмукалка Conga, подолу ги разгледуваме карактеристиките на најдобрите модели на правосмукалки Conga за да можете да го изберете најсоодветниот за вас. Која ја преферираш?

Cecotec Robot Vacuum Cleaner Conga Series 1990 Поврзан Т

Овој прв модел е класика во каталогот на брендот. Таа е претставена како un правосмукалка за роботи многу комплетен, бидејќи можеме да го користиме за правосмукалка, метење, чистење, бришење, а има и специјална четка за домашни миленици. Ова ни овозможува да го користиме против сите видови нечистотии и на сите видови површини на едноставен начин.

Тоа е исто така многу лесна опција за конфигурирање, која се истакнува по тоа што е компатибилна со Alexa и Google Home, за уште подобра употреба во секое време. Од друга страна, имаме функции како што е создавање на магнетен ѕид, за да одлучиме кои простории во куќата се чистат со него. Во оваа правосмукалка моќта на вшмукување е до 1400pa, идеален за употреба во сите видови случаи.

Вашата батерија ни дава автономија до 160 минути. Затоа, можеме да видиме дека е добра правосмукалка во опсегот на Conga. Многу разноврсна во однос на функциите и тоа ни овозможува да го користиме долго време без проблеми.

Cecotec Robot правосмукалка Conga серија 3890

Модел во друг опсег на Конга. Овој робот пристигнува со технологија 4-во-1 со мешан резервоар; Роботот е способен за метење, правосмукалка и бришење или чистење во исто време. Значи, тоа е многу разновидна опција. Покрај тоа, има многу интересни функции, како што се управување и уредување на соби или креирање мапи. Со него се добива поефикасно чистење.

Моќта на вшмукување во овој случај е до 2.400 pa, моќна опција, за елиминирање на сите видови нечистотии дома. Роботот е компатибилен со гласовни асистенти, како што се Alexa или Google Home, што ни овозможува да го користиме преку гласовни команди. Многу удобно во овој поглед. На располагање има и неколку нивоа на моќност и програми за чистење.

Тоа е одлична роботска правосмукалка. Работи добро, лесно се конфигурира, ни ги дава функциите што ги бараме и има добра автономија. Иако неговата цена е доста висока за многумина.

Cecotec Robot правосмукалка Conga серија 4490

Овој трет робот правосмукалка на листата е една од најкласичните опции на брендот. Повторно е модел Професионална правосмукалка 4 во 1: изметете, исчистете со правосмукалка, исчистете го и исчистете го подот. Дополнително, во овој случај доаѓа со моќност од 2700 pa, што добро функционира кога треба да чистиме секакви агли дома. Батеријата има домет од 300 минути, како што вели самиот бренд.

овој робот Се одликува со 3 моќи за чистење и 10 режими на чистење: жиро, длабоко чистење, рабови, автоматско, област, рачно и враќање дома; магнетен ѕид за да се воспостават ограничени области. Покрај тоа, има различни технологии, како што се itech gyro технологија, интелигентна навигација, нарачана со мапирање и меморија благодарение на сензорите за жироскоп, близина, заштита од удар и паѓање; се прилагодува на вашиот дом со чистење на целата покриена површина; запомнете ја рутата за да ја пронајдете најбрзата и најефикасната рута; го прочистува воздухот со својот EPA филтер за да ја задржи прашината и алергените.

Добар роботски правосмукалка во опсегот на Конга. Добри перформанси, лесна конфигурација и широк опсег на функции, што го прави чистењето дома целосно и многу полесно за нас. Покрај тоа, има одлична вредност за парите, што го прави поинтересен за сите.

Cecotec Robot правосмукалка Conga серија 5290

За крај, нè очекува оваа друга роботска правосмукалка од брендот. Овој робот, како и другите од брендот, Има технологија 4 во 1 со мешан резервоар; Роботот е способен за метење, правосмукалка и бришење или чистење во исто време. Дополнително на ова, доаѓа со три електронски контролирани режими на чистење; дизајниран со 10 паметни режими за чистење. Така можеме лесно да ја прилагодиме неговата употреба на секоја ситуација и површина. Со 2700 PA и 150 мин автономија.

Како и другите брендови правосмукалки, работи со Alexa и Google Home, за да можеме постојано да го контролираме користејќи гласовни команди. Функција која несомнено е од голем интерес за сите корисници. Чистењето со него е ефикасно во секое време, благодарение на функциите како Memorycontrol, благодарение на што роботот ја меморира маршрутата за да ја најде најбрзата рута.

Како што можеш да видиш, Претставен е како уште една опција од најинтересните во каталогот Конга. Добар робот, кој исполнува во однос на функциите и е лесен за користење и конфигурирање. Затоа, добра опција е да се разгледа во вашиот каталог на роботски правосмукалки.

Асортиман на правосмукалки Conga

Cecotec создаде голема различни правосмукалки од брендот Conga за задоволување на различни потреби, како што се:

Конга поп ѕвезда

Тоа е серија правосмукалки од типот на метла, со циклонска технологија, добра вшмукувачка моќ, без вреќи и со удобност за да може да се чисти без да се наведнува.

Conga Web&Dry

Тоа е низа индустриски правосмукалки кои се способни да цицаат и течности и цврсти материи и со голема моќ. Идеален за работилници, гаражи, градини, индустриски згради или други големи површини.

PowerAsh Conga

Тоа е еден вид правосмукалка за пепел за чистење на оџаците. Со робустен метален резервоар и армирана цевка, со 3 фази на филтрирање и со голема моќ на вшмукување.

Конга Рокстар

Се работи за моделот Cecotec без кабли и рачен. Многу разноврсна правосмукалка која може да послужи како модел на рачна батерија за чистење на сите видови површини или да ја користи својата вертикална цевка од типот на метла за подот. Одлична евтина алтернатива за моделите како Dyson V-Series.

ThunderBrush Conga

Слично како и претходната, правосмукалка со метла со жица 2 во 1, за да може да се вакуумира подот и да се користи и како рачна правосмукалка. Со циклонска технологија, HEPA филтер и моќен и високо енергетски ефикасен мотор.

Conga Steam&Clean

Во основа се работи за правосмукалка од типот на метла на батерии, слична на PopStar, но со 4 функции во еден уред. Благодарение на оваа нечујна правосмукалка можете да вакуумирате, метете, бришете и триете со пареа. Сите со резервоар без вреќа и голема моќ на вшмукување.

Conga Immortal

Тоа е компактна рачна правосмукалка, со батерија и многу мала тежина. Не е толку моќен како претходните, но многу е практично рачно да се исчистат повисоките површини, автомобилот итн.

CongaWinDroid

Тоа е многу специјален робот за чистење, бидејќи може да ги чисти прозорците и вертикално. Со безбедносни системи, неколку режими на чистење и интелигентен систем за навигација за откривање на границите на прозорецот, вратата или стаклото.

Видови правосмукалки Conga

Cecotec продава, под својот бренд Conga, широк различни правосмукалки, да ги задоволи сите:

Роботи

роботски правосмукалки или чистење подови се меѓу најпопуларните. Благодарение на нив можете да заборавите на чистењето на подовите. Тие ќе го направат тоа наместо вас, со тоа што ќе можат да ги програмираат во одредено време или да управуваат со нив од мобилна апликација од каде и да сте.

роботи за чистење прозорци

Има развиено и роботи за чистење на вертикални површини како стакло. Ако имате големи прозорци, можете да сметате на овие роботи кои секогаш ќе светат без напор.

правосмукалки за метла

овие апарати тие се обично големи сојузници за чистење на станови или мали куќи. Со нив можете да ја отстраните целата нечистотија од подот со малку труд. Бидејќи се вертикални, тие исто така ви дозволуваат да ги складирате без да заземаат премногу простор, заедно со четки, џогери или џогери.

Исправени правосмукалки со пареа

Слично на метлата, но обично вклучува неколку функции за чистење. Додека типовите на метли ја вшмукуваат само нечистотијата, оние со пареа обично нудат и функција за бришење и отстранување на влакненца и мека нечистотија, чистење на подот со помош на систем за пареа за отстранување на дамките или класичен вакуум.

санки

За разлика од рачните правосмукалки или правосмукалките од типот метла, овие други правосмукалки беа крал во минатото. Моментално, малку по малку, тие се раселени од други модели, но сè уште има многу луѓе кои продолжуваат да го претпочитаат правосмукалки за санки за неговите предности. На пример, кога се движите на тркала, нема да мора да ја држите тежината на моторот и/или батеријата. Другата предност е што со тоа што имате кабел нема да мора да се грижите за полнење на батеријата.

Рака

Тие се многу компактни правосмукалки и со помала тежина. Има безжични, па можете да ги носите каде и да ви треба. Благодарение на нив можете да вакуумирате високи површини, автомобилот итн.

Конга или Ромба?

Во Шпанија постојат два главни марки на роботски правосмукалки. Затоа постои голема поделеност околу тоа дали изберете модел на iRobot (Roomba), или еден од Cecotec (Конга). Првиот е поскап и обично го избираат најпребирливите, бидејќи има понапредна технологија. Вториот има добра вредност за парите, па најчесто им е омилен на оние кои преферираат нешто подостапно.

За да го изберете најдоброто, морате анализира различни фактори и опсег:

 • Ако се работи за најнискиот опсег на роботски правосмукалки, како што се Conga 1090 или Roomba 600 Series, веројатно е дека Cecotec ќе излезе како победник, со нешто пониска цена и со дополнителни функции што му недостигаат на iRobot, како што се филтрите HEPA, компатибилност со виртуелни асистенти итн.
 • Ако одиме во опсегот, со модели како Conga 4090 или Roomba E Series, можете да ја претпочитате и Conga, бидејќи има и интелигентно мапирање на навигацијата. За практично иста цена, Cecotec ви нуди многу премиум решение.
 • На највисокиот крај, iRobot навистина излегува на врвот. Ако се споредат моделите од сериите Conga 7090 и Roomba i7, може да се забележат предности во Roomba како што се неговата поголема автономија, неговата огромна моќ на вшмукување, високо напредниот систем за навигација итн. Тие се лидери во секторот за домашна роботика со причина...

Во корист на Цекотек Мора да се каже и дека нуди различни видови на правосмукалки Conga, а не само роботи, како што е случајот со iRobot, кој е повеќе фокусиран на тој сегмент.

Дали роботите Конга се сигурни?

роботска правосмукалка конгас

Бренд како Conga не станува еден од најпопуларните на пазарот ако неговите производи се со слаб квалитет. Ако се сомневате во веродостојноста на овие роботски правосмукалки, не треба да го имате. Марката успеа да се зацврсти на пазарот за квалитетот на своите производи.

Конга роботските правосмукалки се лесни за ракување и конфигурирајте, и тие работат правилно во секое време. Значи, нема да има никакви проблеми, ниту има проблеми во однос на доверливоста во овој поглед. Добрата конфигурација е секогаш важна, но ако ова е направено, сè ќе работи добро со нив.

Карактеристики на правосмукалките Conga

Правосмукалки Конга претставува низа карактеристики или функции, што ги прави поинакви од другите модели што ги наоѓаме во продавниците денес. Затоа, добро е да знаеме малку повеќе за овие функции, бидејќи на тој начин ќе знаеме што имаат да ни понудат овие брендови правосмукалки кога сме заинтересирани за една.

Кога ќе изберете еден од моделите на правосмукалки Conga, ќе видите дека во описите се низа детали што треба да ги знаете во длабочина за да знаете што точно ви продаваат:

 • Контрола на апликацијата: Марката дава можност за контролирање на роботот од мобилниот. Благодарение на апликацијата можеме да го програмираме чистењето, да го избереме режимот за чистење или да видиме колку пати сме го користеле роботот за чистење.
 • Компатибилен со гласовните асистенти: Интересна функција е да може роботот да се контролира со гласовни команди, благодарение на тоа што постојат модели на Conga кои се компатибилни со асистенти, со што се овозможува да се користи на уште поудобен начин.
 • iWater: Ова се нивоата на чистење во роботската правосмукалка, за да можеме да исчистиме секаков вид површина на најефикасен можен начин. Вкупно има три режими, за да одговараат на вашата употреба.
 • Идеална четка за домашни миленици: Ако имате домашни миленици дома, знаете дека оставаат многу влакна, што не е секогаш лесно да се отстрани. Conga воведува идеална четка, која ни помага да ги отстраниме овие остатоци без никаков проблем дома.
 • Turbo Clean врзиво за тепих: Turbo Clean е функција со која можеме да добиеме подобро чистење на теписите, бидејќи кога ќе се открие наведената површина, се врши моќно чистење, но без да се оштети.
 • Подлабоко вшмукување со ForceClean: За кога има многу акумулирана нечистотија или имаме тешко пристапни места, оваа функција ја максимизира моќта на вшмукување на правосмукалката и на тој начин ја елиминира наведената нечистотија.
 • Различни нивоа на моќност: Нормално е дека моделите Conga имаат неколку нивоа на моќност, за да се добие подлабоко чистење во некои случаи, особено ако се акумулирала нечистотија или дека на овој начин подобро се прилагодува на површината.
 • Различни програми за чистење: Брендот воведува различни програми, кои ни помагаат да го добиеме посакуваното чистење во зависност од приликата. Тие се програми како Auto, Spiral, Area, Random, Gyro, Manual, Twice, Scrubbing, Edges и Return to Home. Во зависност од тоа што ни треба во секој случај, се избира програмата.
 • iTech SmartGyro Eye навигациски систем:
 • Магнетна лента: Оваа функција ни овозможува да создадеме магнетен ѕид, да ги ограничиме областите во кои ќе се исчисти споменатиот роботски правосмукалка. Значи, ако има места во куќата што не сакаме или треба да ги исчистиме, ние го разграничуваме со споменатиот режим.
 • Вештачка интелигенција: роботските правосмукалки имаат вештачка интелигенција за поефикасно да се движат низ вашиот дом. Благодарение на него, овој тип на правосмукалка може да чисти автономно, без да морате да правите ништо, избегнувајќи препреки, без да паѓате по скали и да знаете кои области се чисти, а кои не, со мапирање на вашиот дом.
 • Систем за грижа за најдобри пријатели: Тоа е специфичен систем за домашни миленици. Домаќинствата со куче или мачка ќе можат да сметаат на специјална четка во овие роботи која е специјално дизајнирана да ги отстранува влакната на нашите крзнени пријатели.
 • четка халиско: тоа е специјална четка за роботот Conga со која може да се исчисти и најмалата нечистотија која не се гледа со голо око, што ќе го направи резултатот многу подобар отколку кај другите типови на конвенционални четки.
 • циклонска технологија: Некои модели на рачни правосмукалки или правосмукалки од типот на метла обично имаат ваков тип на технологија. Не само што се моќни, туку и генерираат воздушен циклон во нив за да ја одвои најголемата нечистотија со центрифугална сила и филтрите да траат подолго, а воздухот што го исфрлаат е почист.
 • MultiMap систем: ви овозможува да складирате неколку мапи (до 5) во неговата меморија, така што роботската правосмукалка може поефикасно да ја исчисти целата површина, без да остави области без поминување и други низ кои поминува повеќе од еднаш, како што се случува кај роботите што немаат ВИ и мапирање.  Со мултимапата можете да мапирате куќи со неколку ката, или кога имате втор дом, за роботот да знае како да се движи низ сите без да мора да учи од нула како да е првиот ден.
 • Вкупно површинска технологија:  Станува збор за технологија која гарантира дека целиот дом ќе се исчисти, дури и ако батеријата на роботот се испразни на половина пат од чистењето, бидејќи ќе се врати само на базата за полнење, а штом ќе се наполни ќе продолжи со задачата каде што застанала.
 • Технологијата OnlySilence: тоа е технологија на роботската правосмукалка Conga за уживање во пријатна средина додека ја вршите вашата работа, со максимална тишина и удобност.

Како работи техничката служба на правосмукалките Conga?

конга робот

Cecotec, компанијата зад брендот Conga, Шпански е, со седиште во Валенсија. Затоа, нема да морате да се занимавате со странска техничка служба, и тие обично работат доста добро. И за решавање на сомнежите и проблемите на нивните клиенти.

Да контактирајте со бесплатна служба за корисници, имате неколку опции:

 • Телефон: Можете да се јавите на 963 210 728, од понеделник до петок од 7:30 до 15:30 часот.
 • електронска пошта: друга форма на контакт е преку е-пошта на адресата info@cecotec.es. Во овој случај без распоред, иако во овој случај тоа е адреса повеќе наменета за информации за производот отколку за технички проблеми.
 • веб поддршка: имаат дел за услуги на клиентите преку веб-форма за контакт во две можни адреси Формулар за општа анкета y Формулар за поддршка за поправка.
 • За социјално вмрежување: Друг начин за брзо контактирање на Cecotec и добивање одговори на прашања или едноставни проблеми е преку Twitter, на неговата официјална сметка @CECOTECoficial.
 • On-сајт: Доколку сакате лично да присуствувате на SAT, можете да отидете и во центарот Aqua Multiespacio, во Carrer de Menorca nº19, во Валенсија.

Колку чини вакуум за робот Conga?

конга ласерско мапирање

Conga има прилично широк асортиман на правосмукалки, што се преведува во доста широк опсег на цени, со што има правосмукалки за секој тип на буџет. Значи, ако размислувавте да купите, сигурно можете лесно да го најдете без премногу проблеми.

Се наоѓаат најевтините модели цена околу 130 евра. Зависи од конкретниот модел и од продажното место, но можеме да најдеме доста од 120 до 130 евра во цена. Значи тие се доста достапни роботи, иако обично ги немаат сите функции по кои е познат брендот.

Додека најскапите имаат цени кои можат да достигнат и 400 евра. Постојат премиум модели, каде што имаме огромен број на функции, кои несомнено ќе дадат најдобри можни перформанси, но што значи дека се помалку достапни за повеќето џебови. Иако ако има понуди во нивните цени, тие се секогаш опција од интерес за многумина.

Конга правосмукалки, мое мислење

конга правосмукалка

Правосмукалките Cecotec Conga имаат a фантастична вредност за парите, а батериите се ставени во смисла на иновативност за да не заостануваат. Значи, ако ви треба добра правосмукалка без да вложувате премногу, таа може да биде одличен избор.

Можеби немаат најголема моќ на вшмукување на пазарот, ниту најдолга автономија или најнапредна технологија, но тие се прилично целосна и избалансирана во однос на перформансите, и обично се издржливи.

Од друга страна, да се биде А Шпанска марка, секогаш ќе имате помош и техничка поддршка на шпански, што е ценето. Доколку нешто се случи со вашиот уред, можете да сметате на оваа поддршка, која секогаш е одлична гаранција...

Каде да купите евтина правосмукалка Conga

Да може да се купи секаков тип на Conga модел по добра цена, можете да отидете во која било од овие продавници:

 • Амазон: Тоа е местото каде што ќе најдете најголем број модели на правосмукалки Conga, од секаков вид. Покрај тоа, ќе најдете повеќе понуди за избор. Оваа онлајн платформа обезбедува и безбедност при купувањето, а доколку имате претплата за Prime, испораката ќе биде бесплатна и ќе можете побрзо да ја добивате нарачката.
 • Англискиот суд: друго место каде што ќе најдете некои модели на Conga, иако не толку разновидност како во претходниот случај. Овој шпански синџир продавници има и неколку интересни промоции и попусти, како што е Tecnoprecios. И секогаш можете да изберете помеѓу начин на купување во нивните физички продавници или на нивната веб-страница.
 • пресекот: Имате можност за купување и во трговските центри распространети низ шпанската географија, или од официјалната веб-страница на овој француски ланец. Нивните цени не се лоши, а ќе можете да најдете некои од најистакнатите модели на Conga.
 • Медијамаркт: Овој германски ланец обично има доста атрактивни цени, иако нема огромна разновидност за избор. Повторно, имате можност да изберете да одите да ја купите правосмукалката во најблиската физичка продавница или да ја испратите до вашиот дом доколку ја нарачате од нивната онлајн платформа.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената

Оставете коментар

*

*

 1. Одговорен за податоците: AB Internet
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.