Автомобил правосмукалка

Ако почнеме да бараме правосмукалка, можеме да видиме дека има многу видови достапни на пазарот. Значи изборот е најширок. Но, во зависност од употребата што сакаме да му ја дадеме, наоѓаме некои специфични типови. На пример, ако сакаме купи правосмукалка за автомобилот не треба да купуваме нормален. Има правосмукалки за автомобили.

Правосмукалката за автомобил е специфичен модел за употреба во автомобилот. Место каде нечистотијата се акумулира во многу помал и покомплексен простор. Како треба да чистиме меѓу седиштата, но и под нив или во багажникот. Затоа ни треба специјална правосмукалка за ваков тип на ситуации. Нешто што можеме многу лесно да го најдеме.

Затоа, подолу вршиме а анализа со најдобрите модели на правосмукалки за автомобили. На овој начин, доколку баравте таков за вашиот автомобил, можете да видите што има на пазарот и да го изберете оној кој најмногу одговара на она што го барате.

Најдобрата правосмукалка за автомобили

Еден од најдобрите правосмукалки за автомобил е Black & Decker модел PD1200AV. Американскиот бренд има одлични уреди, како оваа правосмукалка за поврзување со адаптерот за запалка (12V) на автомобилот.

Она што го издвојува овој вакуум од другите правосмукалки за автомобили е тоа што има а многу моќен мотор, со циклонска технологија за постигнување оптимални резултати. Неговата цевка е флексибилна, со до 1.5 метри за да ви даде поголема слобода.

Оваа правосмукалка стигнува вшмукување од 1060 литри/мин. Дополнително, има контејнер за нечистотија на кој не му требаат кеси за замена, со проѕирен капак за да се види кога е полн. Неговиот капацитет е 400 ml.

Пакетот ја вклучува правосмукалката, на адаптер за запалка за автомобил, батерија за користење без кабли, 2 млазници во една за најнепристапни места, долга млазница и торба за складирање на правосмукалката.

Најдобро оценети автомобилски правосмукалки

Направивме споредба со вкупно пет различни модели на автомобилска правосмукалка. Потоа ви оставаме табела со спецификации за секој од овие модели. Така, добивате идеја за нив и можете да видите дали веќе постои таква што одговара на вашите потреби. Потоа, ќе направиме длабинска анализа на секој од нив.

пронаоѓач правосмукалки

Каков вакуум за автомобил да купите

Откако ќе дознаеме некои од спецификациите на овие модели, преминуваме на длабинска анализа подолу. На овој начин, можете да дознаете повеќе детали за овие правосмукалки за автомобили. Така, можете да го изберете оној кој најмногу одговара на вашите потреби.

Black&Decker PV1200AV-XJ

Отвораме со овој модел со потпис. Во поглед на дизајнот, го исполнува она што се очекува од правосмукалката за автомобил и мора да се каже дека многу е лесен за ракување и удобно. Така ќе можете удобно да го користите во вашиот автомобил, без оглед на моделот што го имате. Покрај тоа, тоа е модел кој не тежи премногу, па неговата употреба е многу полесна на мал простор каков што е нашиот автомобил. Значи функционира во таа смисла.

Тоа е модел кој ја користи циклонската технологија. Тоа значи дека е многу моќна правосмукалка за автомобили и дека ќе може да вшмукува секаква нечистотија што се насобрала во неа. Така, ќе ни биде од огромна помош ако го одржуваме автомобилот секогаш чист. Покрај тоа, овој тип на технологија прави филтерот да акумулира малку нечистотија. Така никогаш не ја губи моќта на вшмукување. Несомнено опција која е удобна и дизајнирана на долг рок.

Има резервоар со капацитет од 0,44 литри, што секако е доволно за овој тип на модели. Покрај тоа, екстракцијата на ова наоѓалиште е многу едноставна. Значи, штом ќе видиме дека е полна, да можеме да го отстраниме е едноставно. Исто така многу е лесно да се исчисти, бидејќи доволно е малку да се намокри со вода за да се разбистри. Така што не бара премногу одржување. Оваа автомобилска правосмукалка има кабел од 5 метри и се поврзува со приклучокот за запалка на автомобилот, па ни дава голема слобода на движење. Плус, лесно се складира.

Друга значајна точка е тоа што неговата вшмукувачка глава може да се постави под повеќе агли, а има и додатоци за олеснување на чистењето на контролната табла или аглите. Без сомнение, тоа е една од најдобрите опции што можете да ги купите.

Black&Decker PD1200AV

На второ место го наоѓаме овој модел од истата марка. Се издвојува и по тоа што е правосмукалка за автомобили многу податлив и лесен за употреба. Така што е добра опција за мал простор како што е автомобил.Покрај тоа има и 5-метарски кабел кој ни нуди многу слобода при движење. Исто така, треба да се напомене дека тоа е моќна правосмукалка за автомобили, која може да се справи со сета нечистотија што се насобрала во нашето возило.

Во овој случај има резервоар од 0,4 литри. Тој е нешто помал, но доволно е да можете целосно да го вакумирате автомобилот во повеќе од една прилика. Неговото отстранување и чистење е многу едноставно за да не претставува проблеми. Во овој случај, исто така има филтер, кој е во преграда. Пристапот не е најдобар, иако не е комплициран. Може да се исчисти секогаш кога ќе видиме дека нешто е валкано, со вода или со силно дување, важи кој било од двата начина.

Како што споменавме, овој модел работи со кабел и има адаптер со кој користете го во запалка за автомобил за штекер од 12V. Тоа е едноставен, функционален модел кој не дава проблеми, а исто така е моќен.

Cecotec Conga Rockstar Micro 6000

Трето, овој модел го наоѓаме дека се издвојува како еден од најмоќните што можеме да го најдеме во оваа категорија, со моќност на вшмукување од 10000 Pa. Тоа е многу моќна и ефикасна правосмукалка за автомобили. Несомнено одличен и квалитетен модел со кој ќе се ослободите од сета нечистотија која се насобрала во автомобилот. Покрај тоа, таа користи циклонска технологија. Така никогаш не ја губи моќта со текот на времето. Нешто што го гледаме и во неговите филтри.

Има резервоар со капацитет од 0,1 литри, што го прави и најголемиот во овој тип на правосмукалка. Така, имаме многу простор на располагање за да го исчистиме автомобилот во повеќе од една прилика. Што повеќе, отстранувањето на резервоарот е многу едноставно и може многу лесно да се исчисти (само намокрете го и исплакнете го). Значи тоа е модел со лесно одржување. Многу удобно во таа смисла.

Во овој случај се работи за модел кој работи без жици. Нешто што ни дава многу слобода кога се движиме во автомобилот за чистење. Бидејќи не мора да бидеме свесни дека кабелот е доволно долг. Траењето на батеријата е околу 15 минути. Така, во принцип ни дава време да го исчистиме целиот автомобил. Покрај тоа, целосното полнење трае околу 3 часа, така што секогаш може да се полни за пократко време во време на итност и имаме висок процент на батерија.

Правосмукалка за автомобили Vosfeel

На четврто место ја наоѓаме оваа мала правосмукалка, без сомнение најлесниот што го наоѓаме во оваа споредба. Да се ​​биде најмал има свои предности во смисла дека е многу лесен за ракување и складирање, бидејќи речиси и не зазема простор. Покрај тоа, има долг кабел кој ни овозможува да се справиме со него со доволно удобност и слобода. Должината на кабелот е 4,6 метри. Доволно за удобно работење.

Тоа е модел кој навистина има, но тоа е дека е помалку моќен од другите во анализата. Значи, тоа е поедноставна правосмукалка, но ни помага и да го исчистиме автомобилот. Добра опција е ако имаме кучиња, бидејќи многу добро ги апсорбира животинските влакна, а доаѓа и со повеќе додатоци за да стигне до аглите со мал пристап.

Има и филтер кој одвреме-навреме можеме и треба да го чистиме. Но, чистењето и на филтерот и на резервоарот каде што се акумулира нечистотија е едноставно. Сè што треба да направиме е да ги намокриме и повторно да уживаме во правосмукалката.

Cecotec Conga Immortal ExtremeSuction

Листата ја затвораме со оваа автомобилска правосмукалка која е модел сличен на претходниот. Бидејќи се издвојува и по тоа што е а модел со намалена големина. Она што ја прави неговата употреба во автомобилот едноставна и исто така е многу лесно да се складира во секој агол, без разлика каде. Значи, ако сакаме, секогаш можеме да го носиме во автомобилот со нас. Да го има при рака. Тежи само 1,9 кг, па неговата употреба е многу едноставна. Што повеќе, Има батерија со автономија околу 25 минути.

Како и со претходниот модел, тој не е толку моќен модел како првите. Иако, за малата големина што ја има, цица со голема моќ. Така, без сомнение, ќе не остави задоволни во таа смисла, бидејќи ќе може постојано да ја елиминира насобраната нечистотија во нашиот автомобил. Добра опција е и за оние со кучиња, бидејќи многу лесно ги цица влакната и има додаток кој помага да се подигнат оние влакна кои понекогаш се заглавуваат во тапацирот на автомобилот или на патосниците.

Во однос на одржувањето немаме многу што да правиме. Правосмукалката има филтри кои може да се чистат кога се акумулира нечистотија. Во овој случај, важно е да го сторите тоа, инаку моќта на вшмукување е засегната. Но, само ставете ги под чешмата и тие ќе бидат чисти. Значи, тоа е нешто многу едноставно и удобно. Тоа е едноставна, но многу функционална правосмукалка која повеќе од ја исполнува својата мисија.

Ако сакате да видите повеќе понуди за автомобилски правосмукалки, најдобрите цени ќе ги најдете само овде:

 

Најдобрите марки на автомобилски правосмукалки

Постојат многу марки на автомобилски правосмукалки. За да добиете добар производ, треба да откриете дека ги има потребните додатоци и соодветна моќ на вшмукување, бидејќи во спротивно, практично нема да вшмукува никаква нечистотија и на крајот ќе се фрустрира. За дополнителен мир на умот, некои од најдобрите брендовите, кои обично го нудат она што ви треба, се:

Black & Decker

Тоа е американски производител на алати и мали апарати кој е меѓу најдобрите брендови на правосмукалки за автомобили. Нуди одличен квалитет и издржливост на своите производи, со неколку серии, со можност за приклучување на приклучокот за запалка на автомобилот (12V).

Цекотек

Има модели со одлична вредност за парите. Тие се многу компактни, вклучуваат многу додатоци, а нивната моќ на вшмукување е доста добра. Покрај тоа, тие обично се засноваат на циклонска технологија, за да постигнат подобри резултати и можат да ги апсорбираат и цврстите и течностите што се излеваат.

Xiaomi

Кинескиот технолошки гигант има и модели на безжична пренослива правосмукалка за автомобилот. Тие се со добар квалитет и не се многу скапи. Неговата моќност е добра, а автономијата обично трае 10 или 12 мин.

Бош

Германската фирма е една од најцврстите и најсигурни брендови што ќе ги најдете. Дополнително, придобивките од нивните правосмукалки не разочаруваат, како што е случајот со другите брендови кои не се издвојуваат точно по нивната моќ на вшмукување и резултати. Покрај тоа, некои модели се навистина лесни и компактни, со можност за избор на брзина.

Видови правосмукалки за автомобили

Во рамките на правосмукалките за автомобил ќе најдете разни видови што треба да знаете за да знаете кој е најдобро за вас да изберете за да одговара на вашите потреби:

Wичен

Тие се правосмукалки кои можат да се поврзат со приклучок или со адаптер за приклучокот за запалка на возилото или кој било приклучок од 12V во автомобилот. Предноста на нив е што нема да останете без батерија, секогаш добивајќи постојани и неограничени перформанси.

Без кабел

Безжичните правосмукалки нудат поголема слобода за чистење на сè што ви треба без да зависите од кабелот. Ова е фантастична предност за автомобилите, бидејќи можете да го однесете на задните седишта, багажникот итн.

Професионалец

Професионалните правосмукалки за автомобили имаат поголема моќност и моќ на вшмукување, за подобрување на резултатите. Покрај тоа, тие се подготвени за подолги работни места и имаат голема сигурност.

моќен

Ако сакате да купите правосмукалка за автомобилот, подобро е да гарантирате дека е моќна. Ако нема доволно моќ на вшмукување, нема да ја собере целата нечистотија, а некои потешки предмети, како чакал од патосниците или влакната вградени во тапацирот, ќе останат. Тоа е фрустрирачко и ќе ве натера да купите бескорисен уред.

USB

Постојат некои правосмукалки кои можат да се поврзат на USB приклучок за напојување. Тие се слични на оние што се поврзуваат со запалката или 12V, но можат да се поврзат со овие приклучоци кои се вклучени во многу модерни автомобили. Сепак, овие можат да бидат многу компактни и лесни, но немаат толкава моќ како другите модели.

Која е разликата помеѓу рачен и автомобилски правосмукалка?

Muchos рачни правосмукалки тие можат да се користат за автомобилот, всушност, многу луѓе имаат една повеќенаменска правосмукалка. Во однос на изгледот, тие можат да бидат многу слични, исто така во однос на придобивките тие би можеле да бидат слични. Но, тие не се ист тип на производ.

Главната разлика на овие автомобилски правосмукалки е тоа што тие обично имаат некои специфични додатоци за возилото. На пример, некои имаат полнач што може да се поврзе со штекерот од 12v за напојување или полнење, како и други специфични млазници за агли кои се понепристапни за конвенционалните млазници на правосмукалката. Затоа, за да ја извршите работата правилно, би било погодно да ги земете предвид додатоците што ги имаат овие правосмукалки и кои можат да направат разлика.

Како да изберете правосмукалка за автомобил

моќна правосмукалка за автомобил

Откако ќе ги видиме овие модели, важно е да запомниме дека има одредени аспекти што е добро да ги земеме предвид кога бараме правосмукалка за автомобил. Бидејќи на овој начин, благодарение на одредени аспекти можеме да го избереме оној кој најмногу одговара на она што го бараме.

Поради оваа причина, групиравме одредени важни аспекти кои треба да ги земеме предвид. Важно е секогаш да се споредуваат неколку модели од различни марки. Покрај тоа што секогаш ги читате мислењата на корисниците, бидејќи така гледате како работи таа машина во реалниот живот.

Potencia

Моќта е секогаш тема од големо значење во сите правосмукалки. Исто така во автомобилска правосмукалка. Овој тип на правосмукалка обично е нешто помалку моќен, бидејќи тие дејствуваат на многу поограничена област. Но, постојат разлики помеѓу моделите на пазарот. Идеално, тој треба да биде моќен, но не премногу моќен. Затоа што во спротивно постојано ќе се држи за седиштата.

Најдоброто нешто е што моделот што го купуваме ни овозможува да ја регулираме моќноста. Така можеме да го користиме поцелосно. Користете едно напојување на седиштата и друго на душеците, на пример. Затоа, мора да провериме дали неговата моќ е доволна за нашите потреби.

Со кабел или со батерија

правосмукалка за автомобил со батерии

Овие два вида правосмукалки за автомобили главно ги наоѓаме. Тоа зависи од личните преференции. Кабелот може да нè ограничи повеќе кога станува збор за движење, бидејќи можеби не е доволно долг. Исто така затоа што треба да се погрижиме да се движи како што сакаме. Додека батеријата ни дава поголема слобода во тој поглед.

Проблемот е што батеријата може да се испразни, па затоа секогаш мораме да ја полниме. Затоа не можеме да го користиме кога сакаме или во случај на итност. Додека кабелскиот е секогаш подготвен за употреба. Но кој да се избере е повеќе прашање на личен вкус.

Алтернатива на автомобилските правосмукалки што навистина ни се допаѓаат се тие Правосмукалки 2 во 1. Можеме да ги користиме дома, имаат батерија со поголема автономија и поголема моќност, со која ги решивме сите хендикепи што ги видовме досега.

Чистење и одржување

вакуумски филтер за автомобил

Вообичаено, автомобилската правосмукалка има помал капацитет и е полесна за одржување и чистење. Значи во оваа смисла обично нема големи разлики помеѓу моделите. Најдобро е секогаш правосмукалка без кеса, со депозит. Мораме да видиме дека можеме лесно да го извлечеме депозитот. Филтрите се исто така важни.

Бидејќи погодно е што филтерот може да се исчисти. Така, кога ќе видиме дека е валкано, го навлажнуваме и можеме повторно да го користиме. Тоа е најудобно во однос на чистење и одржување што можеме да го најдеме на пазарот.

Додатоци

додатоци за правосмукалка за автомобил

Темата на додатоците е секогаш нешто многу лично. Но, секогаш е позитивно што правосмукалката за автомобил има вклучени додатоци бидејќи тоа е многу корисно. Затоа што можеме да го користиме на различен начин во секоја прилика. Бидејќи ќе има посебна четка или глава за теписи или седишта. Ова ни овозможува поефикасно чистење.

Затоа, ако се вклучени додатоците, за нас е многу подобро. Бидејќи и ние се спасуваме од тоа да ги купиме. Доколку моделот ги нема, важно е да видиме дали е компатибилен со додатоци, во случај да сакаме да купиме нешто посебно.

Тежина и големина

Во овој тип на правосмукалка, големината е секогаш од суштинско значење. Бидејќи сме во простор толку мал како автомобил, не сакаме нешто премногу големо или незгодно. Бидејќи тоа ќе ја направи задачата многу потешка во секое време. Сакаме и ни треба податлив автомобилски вакуум кој не тежи премногу. Затоа што во спротивно задачата е сложена и тешка

Затоа, важно е да се споредат неколку модели и да се види колку тежи секој од нив и колку се податливи. Покрај тоа, важно е бидејќи е помал и полесен, да не е помалку моќен. Ние, исто така, мора да го имаме тоа на ум во секое време. Само затоа што е помал не значи дека е или треба да биде помалку моќен.

За каква употреба е наменет вакуумот за автомобил?

автомобил правосмукалка за седишта

Правосмукалката за автомобил може да ви дозволи исчистете ја колата дома без да мора да платите на трети лица за да го направат тоа. На долг рок, тоа ќе биде многу попрофитабилно, што ќе овозможи купувањето да се амортизира. Покрај тоа, ќе биде од голема помош за различни области кои тешко се чистат инаку:

  • Чистење на теписи: Патосниците, без разлика дали се направени од гума или ткаенина, имаат тенденција да се многу валкани, акумулирајќи кал, песок, коса и други видови нечистотија. За да можете правилно да ги исчистите, доколку не е доволно да ги протресете, можете да користите ваков тип на правосмукалка. Ќе ви овозможи и чистење под нив.
  • Табла: областа на контролната табла исто така има тенденција да акумулира прашина и нечистотија, уште повеќе ако сте пушач. За да може сè да апсорбира на едноставен начин, правосмукалката може да биде од голема помош во оние области каде што крпата не може да ја отстрани нечистотијата.
  • ќошиња и пукнатини: во возилото има многу ќошиња и пукнатини, поради држачите за чаши, површините под седиштата, отворите на вратите, преградата за ракавици, фиоките итн. Сите тие места не можат добро да се исчистат со крпа, бидејќи не ви дозволува да ја отстраните нечистотијата нагоре. Наместо тоа, со автомобилска правосмукалка ќе ги оставите чисти.
  • Багажникот: Багажникот е исто така точка каде што се акумулира многу нечистотија. Сè што ќе влезе во него обично завршува со дното полно со нечистотија. Со цел лесно да се исчисти со правосмукалка област што вообичаено не може да се отстрани за да се протресе, треба да користите ваков тип на уред.
  • пепелници: обично може лесно да се отстранат за да се фрли нечистотијата во корпа за отпадоци. Наместо тоа, некои може да бидат скршени и не можат да се отстранат. Во тие случаи имате можност да не ги користите, или да ги користите и да прибегнете кон правосмукалка за да можете лесно да ги испразните.

Дали може да се користи правосмукалка за автомобил за чистење на седиштата?

Правосмукалка за автомобил може да ти помогне да ја отстраните нечистотијата од седиштата, особено трошките што можеби паднале кога јадете во автомобилот, нечистотијата или прашината што влегла однадвор, малку влакна од вашето домашно милениче итн.

Но, за темелно да го исчистите седиштето, ќе ви треба а воден аспиратор. Овој тип правосмукалка е специјално дизајниран за тапацир и ткаенини како седишта за автомобили, така што резултатите ќе бидат многу подобри.

Каде да купите поевтина правосмукалка за автомобил

Ако сте решени да купите а евтина автомобилска правосмукалка, треба да ги имате предвид продавниците каде што можете да го купите без навредливи цени:

  • Амазон: американскиот гигант за онлајн продажба има мноштво брендови и модели, и оние нагласените погоре и многу други. Дополнително, ќе можете да пристапите до голем број понуди, со гаранција и безбедност што ги нуди оваа платформа. Затоа, обично е најпосакувана опција на многу купувачи.
  • Медијамаркт: Овој германски технолошки ланец дистрибуираше продавници низ шпанската географија, покрај тоа што ви дава можност за купување преку Интернет доколку сакате. Таму можете да најдете неколку модели на правосмукалка за автомобили по поволна цена.
  • пресекот: има избор на некои од најпопуларните марки и модели на правосмукалки за автомобили. Неговите цени не се лоши, а понекогаш има и интересни промоции, како во физичките продавници, така и на веб-страницата на овој француски ланец.
  • Норауто: Овој шпански ланец на продажба лице в лице и онлајн е специјализиран за производи за одржување и резервни делови за возила, меѓу кои можете да најдете и правосмукалки за автомобили. Нивните цени не се лоши, иако имаат донекаде ограничен асортиман на модели, така што нема да имате многу да избирате.
  • Лидл: Овој германски ланец стана популарен и за нудење технолошки артикли по многу евтини цени и со добри резултати. Ова е случајот со неговата компактна влажна/сува правосмукалка со бела ознака. Начин да можете лесно да го вакумирате автомобилот, со филтер што може да се пере и Li-Ion батерија.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената