правосмукалка за санки

Денес се среќаваме со многумина класи на правосмукалки достапни на пазарот. Многу нови класи се појавија со текот на годините, иако традиционалните правосмукалки остануваат претпочитана опција за милиони потрошувачи. Овој тип на правосмукалка е познат како правосмукалка за санки Класични модели но кои обично се издвојуваат по својата моќ.

Доколку барате нова правосмукалка и сакате да се одлучите за овој тип правосмукалка, тогаш имаме добри вести. Затоа што подготвивме избор со најдобрите правосмукалки за санки за да можете да споредите која најмногу одговара на она што го барате.

Покрај тоа што ќе ви помогне да видите што можеме да најдеме моментално на пазарот во рамките на оваа категорија производи.

Споредба со правосмукалка за санки

Најпрво ве оставаме со маса споредба со најдобро оценетите правосмукалки за санки во кој ви ги прикажуваме најважните карактеристики на секоја од овие правосмукалки за санки. На овој начин веќе може да имате првична идеја за тоа што нуди секоја од правосмукалките. По табелата, продолжуваме со длабинска анализа на сите модели во оваа споредба.

пронаоѓач правосмукалки

Најдобрите правосмукалки за санки

Откако ќе ги дознаеме најважните спецификации на секој од овие модели, сега можеме да преминеме на длабинска анализа. Зборуваме за сите правосмукалки за санки поединечно. Во оваа анализа ќе ви кажеме за некои од неговите најважни спецификации, покрај неговата работа и други важни аспекти при купување правосмукалка.

Дисон голема топка

Ја отвораме листата со овој модел на Dyson, еден од најпознатите брендови во секторот. Соочени сме со правосмукалка која се издвојува по моќта на вшмукување. Благодарение на оваа правосмукалка за санки можеме да ја елиминираме целата нечистотија во нашата куќа. Покрај тоа, завршува дури и со најмикроскопската прашина. Ова го прави одлична опција нашата куќа секогаш да биде чиста и сјајна.

Оваа правосмукалка има резервоар со капацитет од 1,6 литри. Тоа е прилично голем капацитет и повеќе од доволно за да можете да ја исчистите куќата во неколку наврати без да мора да ја испразните. Кога е полна, празнењето на корпата е лесно и многу хигиенско. Покрај тоа, тоа е правосмукалка која работи на сите видови површини благодарение на вашата четка. Затоа, не е важно каков тип на под имате дома. Овој модел нема да предизвика никаква штета.

Е модел со циклонска технологија и доаѓа со разни додатоци да може да го вакуумира подот, теписите или површините со помала површина како што е мебелот. Тежи нешто повеќе од 7 килограми, што може да биде малку тешко, иако ви овозможува прилично добро да ја движите правосмукалката низ куќата. Овој модел доаѓа со вклучени додатоци.

Rowenta Compact Power Cyclonic XL Animal

На второ место наоѓаме уште еден од најсигурните и најдобро ценетите брендови од страна на потрошувачите: Роудента. Оваа правосмукалка се издвојува по користењето на технологијата циклон. Ова предизвикува да се најдеме пред модел кој се истакнува по тоа што е многу моќен. Што повеќе, нема да ја изгуби моќта на вшмукување со текот на времето. Така што ќе можеме да го користиме исто како и првиот ден во секое време. Нешто што нуди многу душевен мир.

Тоа е правосмукалка која работи многу добро на сите видови површини. Иако е идеален за оние потрошувачи со тврди подови дома (плочка, камен...). Токму на овој тип на почва нуди спектакуларни резултати. Брои со еден Резервоар од 2,5 литри. Повеќе од доволно е да можете без проблем да ја исчистите целата куќа, дури и ако имате домашно милениче. Покрај тоа, празнењето и извлекувањето на резервоарот е многу едноставно. Така, тоа го прави многу удобно.

Станува збор за модел кој тежи помалку од 7 килограми, иако не дава чувство дека тежи толку. Лесен е и многу лесен за ракување. Нешто што многу помага кога станува збор за чистење на домот, бидејќи ја прави задачата нешто полесна и поподнослива за потрошувачите. Работи со кабли и кабелот што го има е со должина од 6,5 метри. Ова ни нуди многу слобода да се движиме низ куќата помеѓу собите. Овој вакуум доаѓа со вклучени додатоци.

EcoExtreme 4000 Conga

Трето, нè очекува уште еден познат бренд во секторот за правосмукалки. Тие се поддржани од потрошувачите ширум светот. Оваа правосмукалка ја користи и технологијата циклон, па затоа се издвојува по својата моќ. Покрај тоа, не ја губи моќта на вшмукување со текот на времето. Така што ќе можеме да уживаме во правосмукалката со полн потенцијал со текот на годините. Исто така, тој е идеален модел за сите површини, благодарение на неговите четки.

Затоа, без разлика каков тип на подови имате дома, оваа правосмукалка секогаш ќе работи добро. Станува збор за модел кој особено се издвојува по тоа што има резервоар со голем капацитет, во овој случај 3 литри. Ова ви овозможува да исчистите големи површини без да мора да ги испразните. Исто така, кога ќе дојде време, празнењето е многу едноставно и бара малку одржување. Има HEPA филтер, кој можеме да го исчистиме кога е валкан и повторно ќе работи како првиот ден.

Тежи нешто повеќе од 4,5 кг. Ова го прави прилично лесен за ракување и ни овозможува да се движиме низ куќата. За ова придонесува и долгиот кабел што го има, што ни овозможува да вакуумираме меѓу собите без постојано да се поврзуваме и исклучуваме. Оваа правосмукалка санки доаѓа со вклучени додатоци и е една од најевтините опции.

Conga Multicyclonic

На четврто место повторно се среќаваме со правосмукалка која се издвојува по користењето на циклонска технологија. Затоа, уште еднаш, тоа е модел кој секогаш ќе цица со голема моќ и оваа моќ нема да се изгуби со текот на времето. Значи имаме гаранција дека секогаш ќе работи одлично. Овој модел работи многу добро на сите видови површини. Иако, мора да се каже дека е еден од најдобри опции ако имаме животни дома

Од Тој е еден од најдобрите правосмукалки за санки. Има резервоар со голем капацитет, 3,5 литри во овој случај. Нешто што ни овозможува да чистиме низ куќата без да мора да ја испразниме. Кога е полн, екстракцијата и празнењето се многу едноставни, а исто така бара малку одржување. Можеме да ја регулираме моќноста во зависност од површината или видот на нечистотијата што ја вакумираме.

Станува збор за многу лесен модел, тежок помалку од 7 кг. Ова го прави многу удобен за користење и можеме да се движиме низ куќата со голема удобност додека го користиме. Добра опција е и ако треба да се качуваме по скали, бидејќи тежи многу помалку од другите модели на списокот. Покрај тоа, лесно се складира и зафаќа малку простор. Идеално ако имаме малку простор дома. Има кабел со должина од 7 метри и радиус на дејство од 9 метри. Тоа е многу добро и ни овозможува правосмукалка помеѓу престој. Оваа правосмукалка за санки доаѓа со вклучени додатоци.

Амазон Основни правосмукалка

Списокот го затвораме со оваа правосмукалка од друга марка која е многу популарна меѓу корисниците. Станува збор за правосмукалка за санки која користи и технологија циклон. Благодарение на ова, тој е многу моќен и има голема моќ на вшмукување. Покрај тоа, овие карактеристики ќе останат константни со текот на времето. Значи, тоа е добра инвестиција за која знаете дека ќе успее.

Тоа е добра опција за сите видови површини. Оваа правосмукалка за санки има резервоар со капацитет од 2,5 литри. Покрај тоа, тој е отстранлив резервоар, нешто што може да се направи многу лесно. Затоа, кога е полн, да може да се испразни е многу едноставно, бидејќи можеме да го испразниме директно во корпата за ѓубре. Исто така неговото одржување е многу едноставно, исто како и со неговиот филтер кој треба одвреме-навреме да го миеме (доволно е да го намокриме под чешмата).

Овој модел тежи 6 кг. Ова го прави еден од најлесните, нешто што несомнено го олеснува чистењето на куќата. Бидејќи тежи малку можеме полесно да го преместиме помеѓу собите. Се соочуваме со правосмукалка која работи добро, е комплетна и исто така не е многу бучна. Оваа правосмукалка за санки доаѓа со вклучени додатоци.

Дали сакате да видите повеќе понуди за правосмукалки за санки? Овде ќе ги најдете најдобрите:

 

Што е правосмукалка за санки

што е правосмукалка за санки

Познато е како правосмукалка за санки на тип на традиционална правосмукалка која беше доста распространета пред неколку години, но која постепено се заменува со други понапредни и попрактични модели, како што се безжичните. Сепак, овој тип на правосмукалка има свои предности, па затоа се уште е омилен на многумина.

Се карактеризира со тоа што има тело со тркала кој лесно може да се премести по подот. Во него се сместени главниот мотор и резервоарот или вреќата за нечистотија, покрај системот за филтрирање. Всисната цевка е прикачена на телото и обично има различни млазници и телескопска метална цевка за подот.

Од друга страна има кабел од неколку метри, за да понуди поголема слобода на движење, а систем за собирање кабли за лесна употреба.

Најдобрите марки на правосмукалки за санки:

Ако сè уште сакате правосмукалка од типот на санки, можете да ја погледнете следната листа на препорачани брендови:

Роудента

Оваа друга фирма е исто така меѓу најдобрите. Нејзините производи се издвојуваат по нивните резултати, перформанси и доверливост. Германскиот производител со децении го нуди своето искуство и иновација за да се подобри во секоја генерација. Покрај тоа, тие постигнаа историски пресвртници во текот на нивната историја, како што се првите што развија правосмукалка или првите што создадоа една без кеси.

Видете Rowenta правосмукалки

AEG

Станува збор за уште една позната германска компанија која од 1883 година воведува иновации и создава секакви апарати за домаќинство. Таа е меѓу највисоките брендови на правосмукалки со најдобар квалитет и резултати, па затоа може да биде и одлична алтернатива.

Цекотек

Тоа е шпански производител со седиште во Валенсија. Овој семеен бизнис стана многу популарен, раширувајќи се многу брзо. Тие ветуваат одлична вредност за парите, па можете да најдете добри правосмукалки без да потрошите премногу пари.

Видете Cecotec правосмукалки

Бош

Оваа германска фирма е меѓу врвните брендови на апарати за домаќинство. Нејзините правосмукалки се издвојуваат по иновативни технологии, квалитет, издржливост, одлични перформанси и според највисоките европски стандарди. Затоа, ако сакате да играте безбедно, ова е уште еден од брендовите што треба да ги погледнете.

Видете Bosch правосмукалки

Филипс

Овој друг европски производител е исто така еден од лидерите во технолошкиот сектор. Нејзините производи се издвојуваат особено по квалитетот, иновативноста и перформансите. Покрај другите типови, има и правосмукалки за санки со целосни перформанси, длабоко чистење и со многу добри системи за филтрирање за прав (нешто особено добро за оние кои страдаат од алергија).

Видете Philips правосмукалки

Хувер

Малку по малку тие добиваат на популарност во Европа, а нивните корисници се доста задоволни во висок процент. Американскиот бренд, кој сега е во сопственост на Кенди, постигнува добри перформанси и робусни дизајни направени да траат. Од своето основање во 1908 година, тие постојано се развиваат за да понудат квалитетни правосмукалки, како и да нудат нови решенија кои ја олеснуваат работата за корисниците.

Dyson

Тој е еден од водечките брендови во секторот за правосмукалки. Овој британски производител е синоним за квалитет и најдобри карактеристики. Нивните правосмукалки успеаја да достигнат многу висока моќ на вшмукување, како и циклонска технологија која ги позиционира меѓу најдобрите. Неколку брендови можат да одговараат на оваа фирма, па затоа може да биде одлична опција ако едноставно го барате најдоброто без оглед на цената.

Видете Dyson правосмукалки

Предности на правосмукалки со канистер

предности правосмукалка за санки

Овие правосмукалки од типот на санки имаат свои истакнати придобивки. Некои од нив се:

 • Potencia: нивните мотори обично се нешто помоќни од оние што се напојуваат со батерии, бидејќи постојано поврзани на електричната мрежа ќе можат да искористат повеќе енергија. Ова исто така се претвора во поголемо вшмукување, за вшмукување и на најтешката нечистотија.
 • Способност за заробување прашина: Покрај поголемата моќ на вшмукување, нивниот систем за филтрирање е исто така обично многу добар, така што тие ќе заробат повеќе прашина и други мали честички. Во компактните правосмукалки, како што се рачни или безжични, тој е значително подобрен благодарение на новите високо-ефикасни HEPA филтри.
 • Ефикасност: повторно неговата моќ на вшмукување и неговата постојана работа без прекини бидејќи батеријата се испразнува, го прават поефикасен. Секогаш нуди исто ниво на моќ и перформанси.
 • Додатоци: најчесто доаѓаат со голем број додатоци за чистење на подот, за теписи и други ткаенини, тесни млазници за агли и потесни места итн.
 • цена: тоа е уште една од големите предности, бидејќи како основна технологија имаат навистина конкурентни цени во споредба со безжичните итн.

Недостатоци

евтина правосмукалка за санки

Сепак, правосмукалките од типот на санки исто така имаат неговите недостатоци, како и другите видови:

 • тежина: тие се потешки од другите компактни или рачни, но како и кај типовите со метла, тежината е претежно на земја, па затоа не е преголем проблем при вакуумирање. Да, може да претставува поголем проблем кога го транспортирате од едно до друго место, се качувате по скали, го кревате за да стигнете до повисоки области итн.
 • Кабли: Имате кабел, и иако е долг, има свои ограничувања. Ако кабелот не стигне некаде, ќе треба да го смените приклучокот во поблизок штекер. И ако на тоа место нема штекер, мора да прибегнете кон продолжни кабли итн. Затоа е помалку пренослив од безжичниот.
 • Големина: Тие се исто така обично поголеми, иако не толку големи како индустриските. Но, овој тип на вакуум обично има значителна големина на телото, така што нема да биде лесно да се транспортира или складира.

Дали вреди правосмукалката за санки?

правосмукалки за санки тие се најкласичната и најконвенционалната опција Од пазарот. Ова се модели чиј дизајн е она што сите го поврзуваме со правосмукалката. Покрај тоа, тие се издвојуваат по тоа што се едни од најмоќните правосмукалки што можеме да ги најдеме моментално достапни. Затоа, тие се добра опција за оние потрошувачи кои бараат моќна правосмукалка. Тоа е несомнено главната карактеристика на овие модели.

Благодарение на неговата моќ, знаете дека ќе можете да ја завршите нечистотијата во вашата куќа со голема леснотија. Значи, тоа е сигурна инвестиција. Што повеќе, неговото работење е секогаш многу едноставно и нема проблеми. Што ги прави многу удобно и без мака купување.

Покрај тоа, правосмукалките за санки исто така се многу подобрени. Иако го имаат дизајнот и моќта од минатото, Тој е значително подобрен во однос на потрошувачката на енергија, енергетската ефикасност и многу модели се без кеси. Сето ова им помага на потрошувачите да заштедат пари на неколку начини. Што ги прави добра опција за разгледување кога барате нова правосмукалка.

Затоа, правосмукалката за санки е исплатлива. Тие се моќни модели, со атрактивни цени и дека многу се подобриле во потрошувачката и создавањето бучава. Значи, тие се безбедно купување и знаете дека ќе ви дадат добри перформанси во подолг временски период.

Зошто луѓето повеќе не сакаат вакуум за санки?

Водич за купување правосмукалка за санки

На правосмукалки за санки тие беа многу популарни во минатото, а сè уште има некои луѓе кои ги користат. Дополнително, тие сè уште се опција, бидејќи имаат некои предности, како на пример да не мора да има потреба од товар и да не ја носи тежината на моторот над него, туку оди на тркала за да можете удобно да го влечете.

И покрај тоа, други помодерни и софистицирани модели се појавија на сцената за да се позиционираат меѓу омилените, постепено менувајќи ја продажбата на моделите на санки. На Причини зошто правосмукалките за санки повеќе не се претпочитаат звук:

 • Тие имаат тенденција да бидат погласни.
 • Тие консумираат повеќе.
 • Зависиш од кабелот, значи имаш помала слобода на движење, не можеш лесно да ги носиш по скали, мораш да го креваш кабелот секогаш кога ги користиш итн.
 • Мора да ја влечете санката каде и да одите, што може да биде непријатно.
 • Позицијата за вакуумирање на подот обично е нешто понепријатна од другите поергономски.
 • Нивната тежина обично е исто така поголема.
 • Тие заземаат многу простор, па нема да бидат толку практични за складирање, особено во мали домови или без многу простор во плакарот.

За сето ова, правосмукалки за метла и роботски правосмукалки тие сега се кралеви во однос на продажните бројки. Првиот за неговата разновидност, а вториот за удобност.

Карактеристики на правосмукалка за санки

Во моментов на пазарот наоѓаме различни видови правосмукалки за санки достапни. Тие обично имаат одредени заеднички аспекти. Бидејќи дизајнот обично се чува многу сличен меѓу повеќето брендови. Исто така, моќта е секогаш постојан аспект. Тие се моќни правосмукалки со голема сила на вшмукување.

Но, како што ви кажавме, постојат различни типови во категоријата правосмукалки за санки. Секој од нив има свои карактеристики. Поради оваа причина, ќе ви кажеме малку повеќе за секоја од овие карактеристики што можете да ги најдете кај овие типови. На овој начин можете да добиете јасна претстава за тоа што е достапно на пазарот. Ова ќе ви биде многу корисно кога ќе одите да купите нова правосмукалка.

без торба

Еден од аспектите кои најмногу се променија кај овие модели. Во моментов, повеќето правосмукалки за санки се без кеси. На негово место наоѓаме нанос во кој се складира нечистотијата. Кога е полн, можеме да го извадиме овој резервоар и да го испразниме во ѓубре на едноставен начин. Тоа претпоставува забележителна заштеда на пари, бидејќи не мора да купуваме кеси. Овде можете да видите повеќе правосмукалки без кеси за да го изберете оној што ви треба.

Со циклонска технологија

Тоа е технологија која на правосмукалките за санки им дава голема моќ, тука можете да го видите најдоброто циклонски правосмукалки. Повеќе отколку што веќе имаат. Внатре имаат интегриран циклонски систем, благодарение на кој работат совршено на сите видови површини. Покрај тоа, една од големите предности на оваа технологија е тоа што не ја губи моќта прекувремено. Секогаш останува исто. Нешто што нуди голема сигурност на потрошувачите.

со големи депозити

Повеќето правосмукалки за канистер не се во кеси. Наместо тоа, тие имаат депозит во кој се складира нечистотијата. Главната разлика е капацитетот на депозитот, кој во некои прилики може да биде многу голем. Затоа, размислете за употребата што ќе ја направите на правосмукалката. На овој начин можете да најдете модел кој подобро одговара на тоа. Не сакате да купувате правосмукалка за санки со премал депозит, но ако треба да ја користите за работа, можеби е подобро да погледнете индустриска правосмукалка.

Моќен

Повеќето модели од категоријата правосмукалки за санки се моќни. Но, постојат модели кои се издвојуваат над останатите. Затоа, важно е постојано да ја проверувате моќноста на моторот, а исто така и што велат корисниците. Бидејќи на овој начин можеме да видиме кои правосмукалки се најмоќни.

со торба

За оние потрошувачи кои сакаат доживотна правосмукалка, тоа е можно. Постојат модели кои работат со чанта. Во овој случај, внатре во правосмукалката има кеса во која се акумулира нечистотија. Кога кесата е полна, мора да се замени со нова. Многу е важно да го направите ова бидејќи правосмукалката ја губи моќта на вшмукување кога кесата се наполни.

Треба да купите правосмукалка за санки ако…

Како што искоментирав, не на сите луѓе им е толку јасно. Затоа продолжуваат да се продаваат овие типови правосмукалки. некои луѓе ги претпочитаат бидејќи тие се подобро прилагодени на вашите потреби од другите типови. На пример, треба да размислите да купите правосмукалка за санки ако се идентификувате со некоја од овие ситуации:

 • Не ви се допаѓаат безжичните правосмукалки: батеријата овозможува ослободување од кабелот, давајќи слобода. Наместо тоа, има свои ограничувања. На пример, некои луѓе забораваат да ја наполнат батеријата и кога им треба правосмукалката, откриваат дека не е достапна. Во други прилики има оптоварување, но неговата автономија не е доволна за се што треба да вакумирате и ќе ве остави на половина пат. Тоа не се случува со правосмукалката за санки, која секогаш ќе биде достапна.
 • Ако барате моќна правосмукалка за малку пари: Кога барате моќни правосмукалки на батерии, тоа може да биде прилично одисеја. Само премиум брендовите и моделите нудат добра моќ на вшмукување, но тие обично се прилично скапи. Од друга страна, ако сакате моќна правосмукалка за минимална инвестиција, тогаш правосмукалката со канистер е најдобрата опција. Бидејќи се напојувани со кабел, тие исто така ќе испорачуваат поконзистентна енергија, без оглед на нивото на батеријата.
 • Ако сакате да трае подолго: тие се многу едноставни, а тоа е најзрелата технологија, бидејќи се развиваат повеќе години. Затоа, тие се поцврсти и обично траат подолго.
 • Имате моторни потешкотии: Многу е веројатно дека имате проблем во рацете, или губење на силата. Во тие случаи, правосмукалките со батерии се обично проблематични и дека тежината на моторот, резервоарот и батеријата паѓа на вашата рака. Во санки целата таа тежина не е суспендирана, туку е поддржана од тркала. Тоа ќе ви ги олесни работите.
 • Ги користите за повеќе задачи: обично доаѓаат со огромен број додатоци за вакуумирање на подот, тапацирот, софата, најнепристапните агли итн.

Каде да купите поевтина правосмукалка за санки

Ако ви треба купете правосмукалка за санки по евтина цена, можете да одите во продавници како што се:

 • Медијамаркт: Синџирот германски продавници за технологија има и правосмукалки од типот на санки. Ќе ги најдете најактуелните модели на најпознатите брендови. Нивните цени се доста конкурентни и можете да изберете помеѓу разновидноста на онлајн шопинг и сортата лице в лице.
 • Амазон: Гигантот за онлајн продажба има и еден од најголемите селекции на брендови и модели на правосмукалки од овој тип. Дополнително, можете да купите цени од истиот модел, за да ја изберете понудата што најмногу ви се допаѓа. Се со гаранциите за купување и сигурноста на плаќањето што ги нуди американскиот гигант.
 • пресекот: Францускиот синџир трговски центри има и правосмукалки од типот на санки во делот за мали апарати. Нема огромна разновидност, но ќе најдете некои од најдобрите брендови и најактуелните модели, со конкурентни цени. Оваа продавница ви овозможува и да купувате од нејзината веб-страница или да одите до најблиското продажно место.
 • Англискиот суд: Слично на францускиот ланец, шпанскиот нуди некои од најновите модели и најдобрите брендови на правосмукалки за санки. Нивните цени не се најниски, но понекогаш нудат забележителни промоции и попусти, како во продавниците, така и на нивната веб-страница.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената

Оставете коментар

*

*

 1. Одговорен за податоците: AB Internet
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.