правосмукалки без кеси

Правосмукалките изминаа долг пат низ годините. Поминаа оние денови кога тие беа многу тешки уреди со ограничени функции. Во моментов на пазарот наоѓаме широк избор на правосмукалки. Еден од најпопуларните типови кај потрошувачите се правосмукалки без кеси.

Станува збор за еден вид правосмукалка која со години се продава многу добро. Покрај тоа, во оваа категорија има и различни видови. Значи, тоа е многу широка категорија и во која е лесно да се најде нешто што ни е интересно. Бидејќи има голем избор на модели со многу различни цени.

Затоа, подолу ве оставаме со а анализа на неколку модели што треба да ги земете предвид ако барате правосмукалка без кеси. На овој начин, можете да добиете идеја за тоа што можете да најдете на пазарот во однос на правосмукалките без кеси. Нешто што многу ќе ви помогне во изборот.

Најдобрите правосмукалки без кеси

Како што ви кажавме, следно наоѓаме а споредба на правосмукалки без кеси кои многу вредат. Ви оставаме некои од неговите најважни податоци пред да преминете на длабинска анализа.

пронаоѓач правосмукалки

Која правосмукалка без кеси да ја купите

Штотуку видовме пет различни модели во споредбената табела. Така, дојде време да се зборува малку подлабоко за секој од нив. За да можете да добиете јасна идеја за овие правосмукалки без кеси. Така, сигурно ќе го најдете моделот кој најмногу одговара на она што го барате.

Rowenta Compact Power Cyclonic XL

Првата правосмукалка на листата има класичен дизајн и без изненадувања. Има широк кабел од 6 метри, така што можеме да се движиме низ куќата со голема удобност додека го користиме. Дополнително, има нанос каде што се складира нечистотијата со капацитет од 2,5 литри. Така, можеме да го користиме во неколку наврати додека не се пополни споменатиот депозит.

Станува збор за правосмукалка која работи совршено на сите видови подови. Иако најдобро функционира на тврди подови. Значи, ако вашата куќа има ваков тип на под, тоа е добра опција. Многу се издвојува по својата моќ, всушност многу корисници се позитивно изненадени од тоа колку е моќен. Добрата работа е што можете да ја регулирате моќноста по ваш вкус. Така, неговата употреба е многу удобна. И така подобро го користиме во области како што се софи или килими, исто така благодарение на додатоците што ги вклучува.

Правосмукалката има филтри кои можеме да ги измиеме кога ќе акумулираат нечистотија. Тие се лесни за чистење. Генерално, се издвојува по тоа што е многу лесен за користење модел, лесен во својата категорија и лесен за складирање. Тоа е класична правосмукалка без кеси која нуди добри перформанси.

Polti Forzaspira C110

Вториот модел на листата има и прилично традиционален дизајн за правосмукалки без кеси. Но, многу е функционален и едноставен кога е во прашање складирањето во домот. Има кабел од 4,9 метри, што ни овозможува да го користиме во различни простории од куќата без постојано да го менуваме приклучокот. Повторно, се издвојува по тоа што е моќен модел.

Има многу моќ, но можеме да го прилагодиме според нашите потреби. Бидејќи во случај да е максимум може да се залепи премногу за земјата. И може да направи премногу врева. Има систем од четири филтри, па ни нуди голема чистота во куќата. Покрај тоа, филтрите што ги има може лесно да се чистат. Така, можеме редовно да ги користиме. Препорачливо е да ги чистите со одредена фреквенција, бидејќи тие акумулираат многу нечистотија (покажува дека работат) и прави правосмукалката да ја губи моќта на вшмукување.

Има резервоар со капацитет од 2 литри. Така можеме да ја исчистиме куќата во многу наврати додека не биде целосно полна. Покрај тоа, лесно е да се отстрани за да може да се испразни. Има тежина од 4,9 кг, што го олеснува ракувањето низ куќата. Правосмукалката доаѓа со вклучени додатоци, за паркетот и додаток 2-во-1 за тешките агли од куќата.

Cecotec Conga 1990 T Robot правосмукалка

Оваа роботска правосмукалка е различна опција, но спаѓа во категоријата правосмукалки без кеси. Без сомнение, се издвојува по тоа што е многу удобна алтернатива, бидејќи едноставно мораме да ја програмираме и таа ќе се погрижи за чистење на куќата. Најдоброто нешто е што не е посветен само на чистење со правосмукалка, бидејќи исто така го брише, брише и чисти подот. Значи, тоа е огромна помош во чистењето на куќата.

Работи со батерија која трае околу два часа. Самиот робот открива кога батеријата е блиску до празнење. Кога тоа ќе се случи, тој се враќа во својата база каде што ќе биде целосно наполнет. И покрај неговата мала големина, се издвојува по тоа што има голема моќ на вшмукување, така што ќе вшмукува сè што ќе му помине. Покрај тоа, благодарение на неговата интелигентна навигација, нема да се судри со мебел или да падне по скали. Исто така, нема опасност со домашни миленици.

Овој робот работи на сите видови подови. Така, нема да предизвика никаква штета без разлика на подот на вашата куќа. Резервоарот обично се полни релативно лесно, така што генерално на секои два дена треба да го празнете. Иако самиот робот застанува кога е полн, па ако се случи тоа ќе ја знаете причината зошто тоа се случува. Што се однесува до бучавата, таа не прави премногу бучава, иако по некое време, ако сте во иста просторија, тоа е досадно.

Конечно, имајте предвид дека е компатибилен со Alexa и Google Home за да можете да му давате секакви нарачки од вашиот мобилен телефон.

Амазон Основни правосмукалка

Се враќаме на покласичен модел на правосмукалка без кеси со оваа четврта опција. Повторно има традиционален дизајн. Кабелот на оваа правосмукалка е долг 5 метри, така што можеме релативно лесно да се движиме низ нашата куќа и да вакумираме различни простории без да мора постојано да приклучуваме и исклучуваме. Се издвојува и по својата моќ, па лесно можете да ја исчистите целата нечистотија во вашата куќа.

Можеме да ја регулираме моќноста во зависност од нашите потреби или површината што ја вакумираме во тој момент. Има резервоар со капацитет од 2,5 литри, што е голема големина. Така ќе можеме да го користиме многу пати пред целосно да се наполни. Повторно наоѓаме филтри кои можеме да ги исчистиме по неколку употреби. Нешто неопходно, бидејќи во спротивно машината губи малку моќ при чистење.

Тие се филтри кои можеме да ги исчистиме со апсолутна леснотија во мијалникот дома. Значи, тоа е многу едноставно. Овој вакуум без кеси доаѓа со вклучени додатоци. Меѓу нив млазници за употреба на софи или теписи. Така можеме да го користиме на сите видови површини дома.

Ровента Флекс

Ја затвораме листата со еден од најпопуларните типови правосмукалки без кеси во последните години. Бидејќи се работи за правосмукалка за метла. Веднаш се издвојува по својот дизајн, имитирајќи метла. Покрај отсуството на кабли. Работи со батерија од 22 V што му дава опсег од 35 минути. Време кое ни овозможува лесно да ја исчистиме куќата. Откако ќе се користи, можеме да го вчитаме. Главниот проблем е што целосното полнење трае околу 8 часа, што е премногу долго.

Тоа е модел кој се издвојува по тоа што има голем капацитет на вшмукување и кој работи многу добро на сите видови површини. Значи, без разлика каква почва имаме, можеме да ја искористиме. Исто така на дрвени подови. Во овој случај, неговиот резервоар е помал од оној на останатите модели на листата, со капацитет од 0,5 литри. Иако можеме да го користиме неколку пати додека не се наполни. Нејзиното извлекување е едноставно и удобно.

Тоа е многу податлив и лесен за употреба модел, со флексибилен спој за чистење под нештата. Покрај тоа, отсуството на кабли ни дава голема слобода да се движиме низ куќата без никакви грижи. Моќноста на правосмукалката е прилагодлива, така што лесно можеме да ја користиме во кој било агол или на површини како теписи. Овој модел не вклучува додатоци. Едноставно доаѓа самата правосмукалка. Има филтри, кои лесно се чистат и на тој начин ги користиме повторно.

Дали сакате да видите повеќе понуди за овој тип правосмукалка? Не пропуштајте го комплетниот избор со најдобри попусти:

 

Како да изберете правосмукалка без кеси

Водич за купување правосмукалка без кеси

Како што видовте, постојат многу видови правосмукалки без кеси. Сите тие ни нудат нешто различно, но ја исполнуваат целта за чистење на нашата куќа. Но, постојат голем број детали што мора да ги земеме предвид пред да го купиме. Бидејќи на овој начин можеме попрецизно да избереме идеална правосмукалка за нашите потреби.

Еве некои од најважните работи што треба да ги имате на ум кога гледате правосмукалки без кеси:

Potencia

Логично е да се мисли дека колку е поголема моќноста, толку е подобар квалитетот. Иако не е секогаш така. Сакаме правосмукалка која е моќна и со која удобно ќе ја исчистиме куќата. Тоа е она што е важно во секое време. Но, ние исто така не сакаме да биде премногу моќно или тешко да се справиме за нас. Значи моќта е важна.

Иако особено треба да не интересира е тоа што ни нуди можност за регулирање на оваа моќ. Така, во зависност од тоа што треба да направиме или површината што ја чистиме, можеме да користиме одреден режим или моќност. Ова го прави користењето на вакуумот многу поефикасно. Затоа, не гледајте само на податоците за напојувањето. Проверете и дали е можно да се регулира.

Чистење и одржување

Многу правосмукалки без кеси имаат филтри. Нешто важно е да знаете дали филтрите може да се исчистат или дали е неопходно секој пат да се купуваат нови. Во одреден момент ќе треба да купиме нови, но доколку е можно да се исчистат, заштедата е извонредна. Бидејќи можеме да користиме филтер многу пати пред да купиме нов. Значи, тоа е детал што треба да се земе предвид.

Исто така, отстранливиот резервоар е важен. Прво, затоа што сакаме да биде лесно да се отстрани за да можеме да го испразниме. Но, и затоа што треба лесно да се чисти. Дека можеме да користиме вода и на тој начин да ја отстраниме нечистотијата кога е потребно. Бидејќи ова го олеснува одржувањето.

Затоа, проверете дали и филтрите и резервоарот можат лесно да се отстранат и дали може да се исчистат. Тоа ќе ни помогне да го подобриме користењето и одржувањето на правосмукалката.

Додатоци

Во зависност од моделот што го бараме, додатоците се вклучени. Можевте да го потврдите во списокот со правосмукалки без кеси што ви го претставивме денес. Бидејќи најкласичните модели имаат додатоци, а другите немаат. Дали е важно да имаат додатоци?

Тоа зависи од личните преференции. Добро е што ги имаат, бидејќи ни нуди повеќе можности за чистење дома. Бидејќи има за софи или теписи. Така добиваме подобри резултати. Но, тоа е и личен избор. Ако сакате да можете темелно да ги исчистите сите видови површини и целата куќа, тогаш подобро е да ги имате.

Ако едноставно барате да ги исчистите подовите од куќата со правосмукалка, тогаш тоа не ви е нешто толку важно. Но, секогаш е позитивно ако се вклучени.

Тежина и големина

Доброто денес е што најголемите модели не се најмоќни. Така, можеме да избереме помали правосмукалки што ни се полесни за ракување. Тежината е нешто важно, бидејќи ќе треба да се движиме со правосмукалката низ куќата. Значи, не сакаме нешто премногу тешко и да ја правиме задачата да чистиме нешто премногу скапо. Погледнете неколку модели и видете со кој од нив се чувствувате најпријатно.

Големината е тесно поврзана со тежината. Не е неопходно да се обложувате на нешто премногу големо. Затоа што не е помоќен, затоа што го поскапува чистењето, а го прави и покомплексно складирањето. Нешто помала големина ќе ни заштеди простор кога го чуваме дома. Она што повеќе не интересира отколку што е мало.

Видови правосмукалки без кеси

Нешто што ви го кажавме претходно е дека категоријата на правосмукалки без кеси е многу широка. Бидејќи во овој тип наоѓаме многу класи, но на сите им е заедничко отсуството на чанта. Ова е најшироката категорија на правосмукалки што можеме да ја најдеме денес.

Поради оваа причина, подолу ќе ви кажеме малку повеќе за различните видови правосмукалки без кеси што ги наоѓаме на пазарот. На овој начин, имате многу појасна претстава за секој од нив:

метла

На правосмукалки за метла тие се разликуваат главно по нивниот издолжен дизајн, имитирајќи метла. Тие се правосмукалки кои се издвојуваат по тоа што се лесни за ракување, покрај тоа што работат без кабли. Бидејќи имаат батерија на полнење. Нема торба, туку има отстранлив сад за нечистотија.

Без кабел

Овој тип на безжични правосмукалки а без торба имаат батерија која можеме да ја наполниме. Ова го прави нивниот корисен век нешто пократок, бидејќи мораме често да ги плаќаме. Но, отсуството на кабли нуди многу удобно користење.

Моќен

Многу модели на правосмукалки без кеси се издвојуваат по тоа што се особено моќни. Тие имаат моќ на вшмукување што не се гледа кај другите уреди. Затоа, тие можат да ја чистат со правосмукалка и најтешката нечистотија. Ако барате моќен модел, има широк избор на циклонски правосмукалки во опсегот на правосмукалки без кеси.

Вакуумски роботи

Асортиман на производи кои се здобија со голема популарност. Тие се истакнуваат затоа што едноставно мораме да ги програмираме и роботот ќе се грижи за чистење низ нашата куќа. Плус, кога батеријата ќе се испразни, таа се враќа во основата за лесно полнење. Секој пат кога ќе се направат роботска правосмукалка подобро и со повеќе функции. Значи тие се опцијата за иднината.


Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената