рачни правосмукалки

Дали сакаш купи рачна правосмукалка? Пазарот на правосмукалки значително се зголеми со текот на годините. Има се повеќе различни видови правосмукалки и цените со текот на времето значително се намалија. За да може секој корисник да добие правосмукалка за својот дом. Еден вид правосмукалка за кој многу корисници не знаат или не го користат се рачните правосмукалки.

Станува збор за овие правосмукалки со мала големина што Тие ни помагаат да исчистиме мали агли или области до кои не допира нормална правосмукалка. Така тие се дополнување на традиционалната правосмукалка во многу случаи.

За оние кои се заинтересирани за рачни правосмукалки, ви пренесуваме анализа на неколку модели подолу. На овој начин, знаете нешто повеќе за она што е моментално на пазарот, како и помагање да изберете еден во случај да барате да купите.

Споредба на рачни правосмукалки

На прво место ве оставаме со оваа компаративна табела во која се анализирани најдобрите рачни правосмукалки. Во оваа табела ви оставаме некои од најважните спецификации на овие рачни правосмукалки. Значи, веќе можете да добиете идеја за нив.

пронаоѓач правосмукалки

Кој рачен вакуум да се купи

Откако ќе ги дознаеме овие први спецификации за овие модели на рачни правосмукалки, можеме да преминеме на подлабока анализа. Во ова Водич за купување рачна правосмукалка Разговараме подетално за секој од моделите. За да имате повеќе информации за неговото функционирање и на тој начин да го најдете оној кој најмногу одговара на она што моментално го барате.

Орбегозо АП 1500

Првиот од моделите е од брендот Orbegozo. Тоа е безжична рачна правосмукалка, така што отсуството на кабли ни дава голема слобода при движење. Во овој случај, имате добра автономија, и вшмукување од 2200 PA. Време кое треба да биде доволно за чистење во автомобилот или на софата со него. Откако ќе се исцрпиме, имаме основа каде што можеме да ја наполниме батеријата. Потребни се најмногу 5 часа за целосно полнење. Затоа, можеби е добра идеја да го полните ноќе.

Станува збор за прилично моќен модел, благодарение на кој можете да ја исчистите целата нечистотија и прашина насобрана во аглите до кои не допира нормална правосмукалка. Дополнително, доволно е да го поминете само еднаш за да можете се да исчистите со правосмукалка. Значи ни дозволува а прилично брзо и ефикасно чистење Дома. Без сомнение, многу удобно во случај да имаме малку време или да мора брзо да исчистиме од која било причина.

Таа има резервоар од 0.4 литри. Бидејќи не тежи премногу и можеме да го контролираме без да се измориме во секое време. Лесен е и фатот за рака е удобен, така што нема да имате поплаки откако ќе го користите или ќе ви биде непријатно. Тоа е модел кој во секое време ја исполнува својата мисија. Рачната правосмукалка доаѓа со полнач и неколку млазници за да стигнете до најтешките агли. За нејзината цена, Тоа е една од најдобрите опции за разгледување..

Bomann CB 967

Второ, го имаме овој модел кој на прв поглед не изгледа како традиционална рачна правосмукалка. Но, тоа е модел кој функционира совршено кога станува збор за чистење на помалку достапни или почувствителни места како што се троседот или тапацирот за автомобил. Прво треба да ја нагласи големата моќ што ја има овој модел има. Благодарение на што нема нечистотија што може да и одолее. Затоа, чистењето е секогаш многу ефикасно и ефикасно со оваа правосмукалка.

Има и резервоар со голем капацитет, два литри во овој случај. Нешто што ни дава можност да чистиме многу пати додека не се наполни. Идеален во случај да сме време без чистење. Нема да мора да се празниме толку често. Оваа правосмукалка работи со кабелЗатоа е толку моќен. Во овој случај има 6-метарски кабел што ни дава голема слобода кога станува збор за движење. Нешто суштинско во овој тип на модели.

Има тежина од 1,66 кг и затоа се издвојува по тоа што е многу лесен и лесен за ракување правосмукалка. Ова е многу важно ако чистиме области до кои вообичаено не се стигнува така лесно со помош на нормална правосмукалка. Неговите димензии се многу мали., правејќи го складирањето лесно бидејќи едвај зафаќа простор во шкафот. Прави многу бучава, иако помалку од обична правосмукалка.

Black&Decker Nvc-215

Овој трет модел има покласичен дизајн во однос на рачните правосмукалки. Бидејќи ова е начинот на кој многу корисници веднаш го препознаваат. Тоа е модел кој има помала моќност, но навистина е дизајниран да се користи за одредени работи. Тоа не е правосмукалка со која ќе го исчистите целиот автомобил или целиот тросед. Но, во оние случаи кога нешто се случило, тоа секогаш ве вади од неволја. Затоа, тоа е многу корисен модел.

Работи добро и со доволно моќ ја вшмукува нечистотијата и прашината. Доволно е едно додавање за тоа. Значи, тоа е лесен модел за употреба во таа смисла и не ни одзема премногу долго. Овој рачен вакуум Работи со батерија, која ни нуди автономија од околу 10 минути па така. Целосното полнење трае околу 10 часа според самиот производител. Затоа, подобро е да се полни ноќе.

Тоа е многу лесен модел, тежи околу 650 грама. Така е многу лесен за ракување и можеме да го движиме со голема удобност во секое време. Ова е несомнено многу позитивно ако треба да го исчистиме автомобилот или софата, бидејќи не сакаме нешто тешко и тоа ја прави оваа задача нешто покомплицирана. Многу едноставен помошен модел, но кој се издвојува по одличната функционалност.

Bosch Move

Моделот на германскиот бренд е исто така посветен на традиционалниот дизајн и ја има формата со која сите ги поврзуваме рачните правосмукалки. Овој пат се соочуваме со модел кој се истакнува по својата моќ. Тоа е правосмукалка со голема моќ на вшмукување што ќе ја елиминира прашината и нечистотијата насобрани во малку сложените агли. Затоа е идеален за употреба во автомобилот, на софата или меѓу неговите перничиња. Бидејќи ни овозможува да исчистиме сè совршено.

Има резервоар со капацитет од 0,3 Kg, што е доволно во ваков тип на ситуации за да може да се исчисти овој тип на простор. Покрај тоа, многу е лесно да се испразни за повторно да се користи. Истото се случува и со филтерот, кој можеме да го исчистиме под чешмата и употребете го повторно како првиот ден. Оваа правосмукалка работи со батерија која ни нуди a автономија од околу 12 минути. Во принцип, ова е повеќе од доволно време за чистење на овој тип на површина. Откако ќе завршиме, имаме полнач во кој ќе продолжиме со полнењето. Времето на полнење на батеријата е 10 часа.

Тоа е правосмукалка тежи 1,3 кг. Ова го прави многу податлив модел и кој можеме да го користиме со голема удобност поради тоа колку е лесен. Покрај тоа, отсуството на кабли ни дава голема слобода кога треба да се движиме или ако сакаме да одиме од една во друга просторија. Мора да се каже дека не е модел кој прави премногу врева за тоа колку е моќен.

CECOTEC Conga Immortal ExtremeSuction

Следниот модел е од друга марка која е многу популарна на овој пазар, иако главно се познати по производство на роботски правосмукалки. Но, ни оставаат и модели како оваа рачна правосмукалка. Тоа е опција која функционира совршено за да стигне до посложени агли до кои не може да дојде нормална правосмукалка. Што повеќе, работи и како цврсти и како течности. Така без проблем можеме да го користиме и во кујна. Многу разновиден модел.

Оваа рачна правосмукалка работи со батерија која нуди опсег од околу 24 минути па така. Во принцип, повеќе од доволно е време да се исчистат местата како софа или во автомобилот. Или некоја несреќа што сме ја имале во кујната ако некој производ се истури. Покрај тоа, има резервоар со капацитет од 0,5 литри, што е многу за овој тип на производи. Има и филтер што можеме да го исчистиме, само протресете го за да се отстрани нечистотијата.

Тежи 1,32 кг, така што се соочуваме со лесен модел со кој можеме да се справиме со голема удобност кога чистиме низ куќата. Покрај тоа, отсуството на кабли кога работи на батерија, исто така, ја олеснува таа мобилност што ја имаме, бидејќи не мора да се грижиме за приклучоците. Прави многу врева, повеќе од очекуваното, но го надополнува со добрите перформанси. Оваа правосмукалка доаѓа со неколку дополнителни млазници вклучени.

Rowenta Extensive Cyclonic AC476901

Следно наоѓаме модел на Rowenta, бренд со голем успех на пазарот и кој корисниците позитивно го ценат. Овој модел се издвојува по тоа што е многу моќен, не дозволувајте моќта што ја покажува да ве измами, бидејќи цица многу добро. Во голема мера благодарение на циклонската технологија што го користи. Затоа, тоа е одлична опција кога се чисти во области кои се тешко достапни за нормална правосмукалка. Исто така, добро работи на тапацирот или на софата, без да предизвика никаква штета.

Има резервоар со капацитет од 0,35 литри, доволна количина кај овој тип на модели, исто така, со оглед на видот на чистењето што се прави со него е и повеќе од доволно. Извлекувањето на овој нанос е многу едноставно, а исто така и неговото чистење. Истото се случува и со филтерот, кој лесно можеме да го исчистиме во чешмата и на тој начин повторно да го користиме. Овој модел работи со батерија која ни дава а автономија од 16 минути. Треба да има доволно време, но секогаш можеме да го наполниме некое време за да го користиме повторно.

Има тежина од 2,6 кг. Во оваа смисла, тој е еден од најтешките на листата, иако тоа не влијае на неговата употреба дома, бидејќи е многу удобен кога се користи. Лесно можеме да го движиме, помагаат и отсуството на кабли и рачката што ја има, која лесно се фаќа и раката не се заморува во ниту еден момент. Единствениот недостаток е тоа што може да биде доста бучен. Инаку, тоа е одличен и сигурен модел. Вклучува база за полнење и разни млазници.

Дисон V10

Листата ја затвораме со овој модел на Dyson, уште еден од најпознатите брендови на пазарот и кој на потрошувачите многу им се допаѓа. Овој модел се издвојува по својот дизајн, кој е сосема поинаков од она што многумина го очекуваат. Треба да се спомене и дека се работи за правосмукалка која има голема моќ. Така, нема нечистотија или прашина што може да му одолее. Одлично за длабинско чистење во потешки пристапни области.

Овој модел има резервоар со капацитет од 0,76 литри. Капацитет кој ни овозможува да ги вакуираме саканите области без да мора да го испразниме. Покрај тоа, неговото празнење е нешто многу едноставно и затоа можеме повторно да го користиме за чистење. Тоа е модел кој се издвојува по тоа што има многу едноставно одржување. Оваа рачна правосмукалка работи со батерија што ни дава а автономија од 30 минути на употреба.

Се издвојува и по тоа што е лесен модел со тежина од 2,68 кг. Затоа, користењето е многу удобно, бидејќи не тежи премногу. Покрај тоа, отсуството на кабли ни овозможува директно да се движиме низ многу области без да мора да бидеме свесни за опсегот на кабелот. Единствената негативна точка што може да се најде е бучавата, но инаку е еден од најкомплетните модели. Доаѓа со вклучени разни додатоци, вклучувајќи го и мултифункционалниот додаток.

Ако оваа рачна правосмукалка Dyson е значително поскапа од останатите, тоа е затоа што неговиот мотор е исто така многу помоќен, материјалите за производство се со многу повисок квалитет, што значи поголема издржливост и ефикасност при вакуумирање. Постојат и варијанти на оваа правосмукалка со повеќе функции, само треба да кликнете на копчето „Види понуди“ за да видите што има секоја од нив.

Ако сакате да видите повеќе понуди за автомобилски правосмукалки, најдобрите цени ќе ги најдете само овде:

 

Дали вреди рачниот вакуум?

Водич за купување рачна правосмукалка

Ова е многу лична работа. Корисноста на рачната правосмукалка е многу јасна. Тие се добра опција ако треба да ја отстраниме нечистотијата од нешто посложените агли. Помислете на троседот или автомобилските седишта. Во овој тип на ситуации тие ни се од огромна помош за да можеме да ја елиминираме насобраната прашина и нечистотија. Така, тие се одлично дополнување на нормална правосмукалка.

Покрај тоа, рачните правосмукалки заземаат многу малку простор. За да можеме да го складираме насекаде и да го користиме кога е време да исчистиме одредени агли или области во куќата. Благодарение на овие рачни правосмукалки ќе можеме да дојдеме до аглите до кои е тешко достапни, што ќе го направи чистењето на куќата многу поцелосно и попрецизно. Затоа, тие се многу корисно купување.

Лично, мислам дека вреди да се има рачен вакуум. Особено ако откриете дека имате проблем да ја отстраните нечистотијата од места како што е софата. За овој тип на ситуации таа е една од најефективните и наједноставните алтернативи. Бидејќи неговото работење е едноставно и можете брзо да го исчистите. Затоа, тоа е добра опција да се разгледа. Исто така, нивните цени не се високи.

Видови рачни правосмукалки

Во рамките на оваа категорија производи наоѓаме неколку различни видови правосмукалки. Значи, ова мора да се земе предвид и при изборот на модел кој одговара на нашите потреби. Какви видови на рачни правосмукалки постојат денес? Ви кажуваме повеќе за секој од нив.

Wичен

Постојат модели на рачни правосмукалки кои работат со кабел поврзан на електричната мрежа. Ова ни дава можност да ги користиме во секое време кога ни се потребни. Иако, мора да ја земеме предвид должината на кабелот, бидејќи во спротивно може да имаме многу ограничена слобода при неговото користење. Предизвикува употребата да биде донекаде непријатна за корисниците.

Без кабел

Во овој случај, отсуството на кабли ни дава голема слобода на движење. За да можеме удобно да се движиме каде сакаме додека го користиме. Работи со батерија која треба да ја наполниме. Во овој случај, најважно од се е да ја земеме предвид автономијата на батеријата. Бидејќи ако е малку, неговата употреба е многу ограничена. Мора да ни дадете време за да можеме да ги исчистиме областите што ги сакаме.

За автомобилот

рачна правосмукалка за автомобил

Овој тип на рачни правосмукалки за автомобил тие се наменети за нас да ги користиме за да можеме ефективно да чистиме помеѓу седиштата во автомобилот. Бидејќи покрај тоа, тапацирот е многу чувствителен дел, така што не можеме да користиме никаков вид метод на чистење. Тие се идеална опција за чистење на автомобилот без да се предизвика никакво оштетување на тапацирот.

И 2 1

Правосмукалка 2-во-1 со интегриран рачен правосмукалка

Наоѓаме многу правосмукалки со метла кои доаѓаат со интегрирана рачна правосмукалка. Така, купувате две правосмукалки во исто време. Тоа е начин да имате сè при едно купување. Покрај тоа, на овој начин можете да извршите многу поцелосно чистење на вашата куќа благодарение на двата модели. Доколку сте заинтересирани, овде можете да го видите нашиот избор на Правосмукалки 2 во 1.

Марки на рачни правосмукалки

Изборот на рачни правосмукалки не е толку широк како оној на обичните правосмукалки. Тоа е нешто поограничено, иако на пазарот наоѓаме широк спектар на брендови кои ни нудат модел од оваа категорија. Какви брендови можеме да најдеме?

Бош

Логото на Бош

Германскиот бренд е еден од најпознатите и најсигурните на пазарот на правосмукалки. Нешто што се протега и на рачните правосмукалки. Бидејќи овие модели го одржуваат квалитетот и правилното функционирање на нормалните модели. Па тоа купи бош правосмукалка Тоа е опција која е секогаш безбедна и со која знаете дека ќе успеете.

Роудента

Логото на Ровента

Уште еден германски бренд кој има долгогодишно искуство и тоа е исто така гаранција за квалитет. Имаме многу модели на Правосмукалка Rowenta достапно, нешто што го направија и на пазарот за рачни правосмукалки. Повторно се квалитетни рачни правосмукалки и имаат и доста интересни цени. Добра опција за разгледување.

Dyson

лого dyson

Тоа е бренд што го знаат повеќето потрошувачи. Иако нивните рачни правосмукалки можеби многумина не ги знаат. Но, како и кај обичните правосмукалки, тие се модели кои се издвојуваат по високиот стандард за квалитет. Значи имаме гаранција за добро работење што ќе ни помогне во чистењето на нашата куќа.

Боман

Тоа е веројатно еден од брендовите за кои повеќето корисници знаат најмалку. Но, врз основа на напор направија дупка на пазарот. Ни претставуваат многу разновидни и квалитетни модели. Покрај тоа, тие обично имаат релативно ниски цени, па ни дозволуваат да купиме рачна правосмукалка без да потрошиме цело богатство.

Цекотек

Компанија која долги години е во секторот за правосмукалки. Името може да ви каже многу на почетокот, иако ако зборуваме за Конга, сигурно ви звучи попознато. Тие се квалитетен производител, нудејќи широк асортиман на производи, а исто така нудат многу конкурентни цени.


Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената