Правосмукалки Rowenta

Дојде време да се дојде купи нова правосмукалка и почнуваш да бараш информации на нет. Денес се среќаваме со многумина видови правосмукалки и различни брендови. Ова значи дека имаме многу опции за избор кога купуваме правосмукалка. Иако тоа исто така го прави изборот малку покомплексен. Она што го прават многу корисници е да се обложуваат на брендови што ги знаат и им веруваат. Добар пример за ова се Правосмукалки Rowenta за кои ќе зборуваме следно.

Ровента е една од брендови на правосмукалки најпознат на пазарот. Имаат големо искуство и се познати по квалитетот на нивните модели. Така тие имаат поддршка од потрошувачите ширум светот. Ова е несомнено нешто од големо значење кога купувате нова правосмукалка.

Затоа, подолу ве оставаме со а анализа на најдобрите модели на правосмукалка Rowenta. Така, можете да добиете јасна идеја за тоа што ни нуди брендот. Може да најдете и правосмукалка која одговара на она што го барате.

Компаративни правосмукалки Rowenta

Прво ќе ви покажеме табела споредба со пет правосмукалки Rowenta. Ви претставуваме некои од спецификациите на овие модели. Така, веќе имате приближна почетна идеја за секоја од нив. Потоа, ви кажуваме подетално за секој од моделите.

пронаоѓач правосмукалки

Која правосмукалка Rowenta да ја купите

Откако ги видовме првите спецификации на секоја од овие правосмукалки Rowenta, време е да ви кажеме повеќе за секој од овие модели во длабочина. За да знаете повеќе за неговото функционирање и на тој начин да го изберете оној кој најмногу одговара на она што го барате.

Rowenta Compact Power Cyclonic XL Animal

Списокот го отвораме со овој модел на фирмата што се издвојува по употреба на циклонска технологија. Ова му дава голема моќ и моќ на вшмукување. Така ќе ни помогне во секое време да ја елиминираме нечистотијата во нашата куќа. Дополнително, употребата на оваа технологија ни овозможува филтрите да не апсорбираат толку многу нечистотија, па да траат подолго. Друга важна карактеристика е тоа не ја губи моќта на вшмукување со текот на времето. Така ќе цица како првиот ден.

Овој модел работи многу добро на сите видови површини, иако особено се истакнува на тврди подови (плочки или камен). Иако ако имате дрвен под, тој исто така ќе понуди добри перформанси и без да им нанесува штета.

не користете кеси, но има резервоар со капацитет од 1,5 литри. Тоа е повеќе од доволен капацитет, бидејќи можеме да ја исчистиме куќата во неколку наврати без да мора да ја испразниме. Покрај тоа, извлекувањето на резервоарот за да се испразни е многу едноставно.

Тоа е многу лесен за употреба и податлив модел. Покрај тоа, заедно со должината на неговиот кабел од 6,2 метри, ни нуди голема слобода на движење низ куќата. Затоа, не треба да се грижиме дека не можеме да стигнеме до аглите, бидејќи тоа ни овозможува да се движиме меѓу собите со голема леснотија. Што повеќе, тоа е правосмукалка која лесно можеме да ја складираме. Бидејќи не бара премногу простор. Овој модел веќе доаѓа со четката за теписи, потесна и исто така помала за прашина.

Rowenta Flexxo

Следниот модел на правосмукалка Rowenta на листата е метла. Во овој случај, работи без жици бидејќи има батерија што се полни. Траењето на батеријата е околу 55 минути, доволно време за да можете да ја исчистите куќата. Откако ќе се исцрпи, целото полнење трае вкупно 4 часа. Тоа е многу лесен модел кој се издвојува по тоа што е лесен за употреба, бидејќи исто така тежи малку. А отсуството на кабли ни нуди многу слобода на движење низ куќата.

Тоа е правосмукалка се издвојува по својата моќ. Совршено функционира на сите видови површини, па ќе ви помогне да ја исчистите нечистотијата од кој било агол на куќата. Тоа е модел кој особено се препорачува доколку имате животни дома, бидејќи со голема удобност ќе ги цица животинските влакна од каде било. Или од подот или од теписите. Без сомнение добра опција во оваа смисла.

Има резервоар со капацитет од 0,5 литри. Ви овозможува да ја вакумирате целата куќа без да ја наполните. Вадењето и чистењето на резервоарот е многу едноставно.

Моделот Има и филтер што можеме да го исчистиме. Доволно е да го намокрите за да ја исчистите нечистотијата насобрана во неа. Го враќаме повторно и повторно уживаме во правосмукалката како да е прв пат. Има и циклонска технологија, која ни гарантира голема моќ на вшмукување во секое време. Покрај тоа, бидејќи е лесен, неговото складирање е многу едноставно, а доаѓа и со потпора за држење на ѕидот.

Rowenta Dual Force 440

На трето место го наоѓаме ова другото правосмукалка за метла Rowenta, со многу фин и актуелен дизајн. Станува збор за модел кој се издвојува по употребата на циклонска технологија, која ни нуди голема моќ и моќ на вшмукување да ја елиминираме целата прашина и нечистотија што ја има во нашата куќа, без разлика на површината (исто така и на дрвените подови). Добар модел е и ако имаме животни дома бидејќи многу лесно ги впива влакната. Покрај тоа, со користење на циклонска технологија, тој не ја губи моќта со текот на времето.

Како правосмукалка за метла, таа работи на батерија. Благодарение на истото Има автономија од околу 45 минути, Доволно време за чистење на целата куќа со правосмукалка. Откако ќе се испразни, за целосно полнење се потребни 10 часа за да се заврши. Можеби е еден од негативните аспекти, тоа што трае предолго, па идеално би било да го наполните навечер и на тој начин да заборавите на овој проблем.

Има и резервоар со капацитет од 0,65 литри, доволно за да се исчисти целата куќа без да се испразни со правосмукалка.

Чистењето на резервоарот и филтерот се едноставни. Во двата случаи, доволно е да ги намокриме и повторно да ги користиме нормално. Така, тешко дека е потребно време за да се постигне ова. Тоа е лесен модел, лесен за ракување и лесен за складирање. Бидејќи зафаќа многу малку простор во плакарот или аголот. Што повеќе, отсуството на кабли ни дава многу слобода кога се движите низ куќата без никаков проблем. Единствената лоша страна на овој модел е тоа што може да биде малку бучен, па може да има луѓе на кои тоа им пречи. Но, тоа е неважна точка во однос на добрите перформанси што ги нуди.

Rowenta X-Trem Power

Четврто, се враќаме на конвенционална правосмукалка со канистер. Модел кој се издвојува по големата моќ и добрите перформанси. Тоа е Правосмукалка Rowenta со која нема нечистотија или прашина што може да ни одолее. Како и претходните модели, го користи циклонска технологија да работиме, па ни нуди голема моќ во секое време.

Сила која нема да исчезне со текот на времето. Нешто што го прави добра инвестиција за иднината. Работи добро на сите видови површини, а исто така многу добро на теписи. Значи, ако имате дома, ќе го оставите без пената и грини.

Има резервоар со капацитет од 2,5 литри. Ова ни дава можност удобно да ја исчистиме куќата неколку пати додека не се наполни. Покрај тоа, извлекувањето на споменатиот депозит е многу едноставно. Значи, тоа е многу едноставна операција за изведување на која тешко е потребно време. Тоа се случува и со филтерот што се брои, дека менувањето и чистењето е многу едноставно. Оваа правосмукалка работи многу добро и на софата дома и на душеците, благодарение на тоа што има вклучена четка за тапацир.

Работи со кабли и таа што ја има правосмукалката е со должина од 8,8 метри. Ова ни дава многу слобода кога чистиме низ домот. Бидејќи можеме многу лесно да се движиме без да се грижиме дали кабелот ќе биде доволно долг. Покрај тоа, тој е лесен за ракување и многу удобен модел. Кога станува збор за складирање, тоа не дава многу компликации или бара премногу простор. Овој модел на Rowenta доаѓа со вклучени разни додатоци. Овие додатоци се: Easy Brush 2 во 1 четка, мини турбо четка, четка за тапацир и XXL флексибилна млазница со слот што ќе ни помогне да стигнеме до аглите до кои е тешко достапни.

Rowenta XForce Flex

И на крај, ја наоѓаме оваа друга правосмукалка за метла од брендот. Има различен дизајн во кој се истакнува неговата долга рачка. Што ни овозможува да допреме нечистотија или прашина во многу агли од куќата. Тоа е модел кој работи совршено на сите типови на подови а исто така, благодарение на неговиот дизајн, можеме да го користиме и за да достигнеме високи области. Така ни помага да извршиме поцелосно чистење дома.

Тоа е модел кој е лесен за ракување, лесен и чие складирање е исто така многу удобно. Како едвај зафаќа простор во плакар или катче дома. Ова го прави добра опција ако имаме мала куќа.

Покрај тоа, тој е моќен модел кој одлично ја вшмукува куќата, а работи и со животински влакна, па во таа смисла нема да имате никаков проблем. Покрај тоа, користи циклонска технологија, така што нема да ја изгуби моќта на вшмукување со текот на времето. Нешто што го прави многу удобно и ни дава многу душевен мир.

Има резервоар од 0,4 литри. Тој е помал од другите модели на списокот, но ни овозможува да ја исчистиме целата куќа без да мора да ја испразниме. Покрај тоа, екстракцијата на ова наоѓалиште е многу едноставна. И за да го одржувате чист, само треба да го ставите под чешмата. Затоа, едвај бара никакво одржување. работи со а батерија која ни дава автономија од половина час. Покрај тоа, има брзо полнење за да можеме повторно да го користиме. Правосмукалката доаѓа со млазница за софа, млазница со пукнатини и Easy Brush.

Не најдовте правосмукалка Rowenta што ви се допаѓа? Моделот што го барате сигурно ќе го најдете во следниот избор на понуди:

 

Видови правосмукалки Rowenta

Германската фирма Rowenta е почестена што е пионер во правосмукалки и правосмукалки без кеси. Покрај тоа, во текот на нивното децениско искуство, тие се развиваа различни видови за задоволување на различни потреби:

 • Вакуумски роботи: Овој бренд дизајнираше и свои роботски правосмукалки за да не треба да се грижите за вакуумирање во вашиот дом. Ако ја мразите оваа задача, со овие уреди можете засекогаш да заборавите на подот, бидејќи тие ќе ја завршат работата наместо вас. Нешто особено интересно ако имате домашни миленици, кои обично оставаат влакна на дневна основа.
 • Сите во едно правосмукалки: тие се тип на правосмукалка која вклучува голем број додатоци за подобра приспособливост. Можете да го користите како правосмукалка за метла за подот, рачна правосмукалка за вакуумирање на софата, фотелјите, површините за мебел, високите површини итн., па дури и за автомобилот.
 • правосмукалки за метла: тие се правосмукалки со долг столб и специјален додаток за подот. Со нив можете полесно да го вакумирате подот, каков и да е тип, без да се наведнувате, секогаш одржувајќи исправено држење.
 • рачни правосмукалки: тие се компактни правосмукалки, со намалена тежина. Со нив можете да стигнете до сите оние области до кои не би стигнале со правосмукалка за санки или метла. Тие можат да бидат идеални за чистење со правосмукалка на високи места, носење до тесни места каде што другите не одговараат или за автомобил.
 • Правосмукалки за метла со џогер и пареа: Тие се понапредна варијанта на конвенционалната метла. Новоста кај нив е што имаат глава за џогер и можат да исфрлаат пареа за да го исчистат подот и да ги отстранат дамките додека ја вакуумираат нечистотијата.
 • правосмукалки за санки: се конвенционалните модели. Тие имаат кабел и тежината на нивниот резервоар, системот за филтрирање и моторот оди на тркала. Можете да ги преместите каде што ви треба со влечење. Имаат флексибилно црево со различни млазници за правосмукалка на подот, мебелот итн. Тие имаат предност што можат да вакуумираат со часови и часови без проблеми со батеријата, покрај тоа што имаат прилично голема моќност. Но, тие се и понеудобни и кабелот го ограничува движењето.

Асортиман на правосмукалки Rowenta

ровента флексибилна правосмукалка

Престижниот бренд Rowenta има а широк асортиман на правосмукалки сите видови. Интересно е да ги знаете сите, бидејќи на овој начин можете директно да отидете на најпрактичниот според вашите потреби:

Х-сила

Тоа е правосмукалка од типот на метла за чистење на сите видови подови на многу удобен начин. Со прекрасни перформанси и ефективност, како и многу ефикасен систем за филтрирање.

X Force Flex

Слично на претходниот, само што додава цевка со спој за да може да се вметне дури и под масата или одреден мебел речиси без напор. Така можете да стигнете до секој агол и да ја видите нечистотијата благодарение на неговата четка со LED светла. Покрај тоа, тој е моќна безжична правосмукалка, и има голем број на заменливи додатоци.

робот

Германската фирма има и роботски правосмукалки така што чистењето е целосно автоматско, без вие да интервенирате. Некои модели поддржуваат контрола преку мобилна апликација, а ќе најдете и некои способни да го бришат подот. Одлична квалитетна алтернатива на Roomba, Conga, итн.

Сила на тишина

Станува збор за еден вид класична правосмукалка за санки, со прекрасна вшмукувачка моќ, разни додатоци за под, ткаенини, агли итн. Ги има со и без чанта, сите со одличен систем за филтрирање, и многу тивки.

Спокојство на воздухопловните сили

Се работи за модел сличен на X-Force, но понапреден. Правосмукалка од типот на метла со батерија за многу долга автономија, до 1 час, напредна четка за вшмукување во форма на делта за допирање до аглите и со многу тивок систем.

Икс-Перт

Станува збор за вид на безжична рачна правосмукалка, со долготрајна батерија, без торбичка и со разни додатоци за чистење на подот со голем кромид, агли, ткаенини и сл. Со многу висока моќ на вшмукување, циклонски систем и способен за вакуумирање и сушење.

Powerline Extreme

Овој модел наликува на Air Force Serenity, правосмукалка од типот на метла, без кеси, многу тивка, енергетски ефикасна правосмукалка со кабел, циклонска технологија и голема моќ на вшмукување. Покрај тоа, тој е исто така 2 во 1, со можност за отстранување на централниот блок за да се добие рачна правосмукалка што ќе се користи со различни млазници за чистење на тапацирот, мебелот итн.

Циклоничен

Тие се класични правосмукалки од типот на санки, но се меѓу најдобрите на пазарот. Доколку барате конвенционална правосмукалка, со голема моќ на вшмукување, резервоар со голем капацитет, тивка, со циклонска технологија и со разни додатоци за коса од домашни миленици, подови, агли и слично, ова е најдобрата опција. Покрај тоа, има прилично евтини цени.

DualForce

Станува збор за уште еден од моделите од типот на метла на германскиот бренд Rowenta. Моќен уред, без кабли, се преклопува, со контејнер за нечистотија, голема автономија, LED светла на четката за да се види нечистотијата во темните области, светлина и со 2 функции во 1, можност за работа како метла и рачна правосмукалка .

Clean&Steam

Оваа серија е исто така правосмукалка 2-во-1, која може да ја користи како конвенционална правосмукалка од типот на метла и рачна. Без торби, со голема моќ на вшмукување, циклонска технологија, голема автономија, неколку позиции и со систем за пареа за чистење и дезинфекција, елиминирајќи до 99% од бактериите и бактериите. Идеален производ ако имате бебиња и малечки дома, бидејќи можете да го направите подот похигиенско место без да користите силни хемиски производи.

Алергија

Тоа е подмодел на некои претходни опсези или серии, како што се Silence Force Allergy или X-Force Flex Allergy. Она што укажува на оваа ознака е дека има напреден систем за филтрација за прочистување на воздухот и дека не исфрла прашина или други алергени честички. Идеален производ за оние кои имаат некој вид респираторни проблеми, како што се астма или алергии, без разлика дали на полен, домашни миленици итн.

Карактеристики на некои правосмукалки Rowenta

Ровента правосмукалка за батерии

Правосмукалките Rowenta имаат мноштво функции, технологија и додатоци за да ја олеснат работата и да ги подобрат перформансите. Некои од овие карактеристики што треба да ги знаете звук:

 • Отстранлива батерија со висок капацитет: Додека многу правосмукалки за батерии имаат вградена батерија, овие модели обично вклучуваат батерија што може да се вади, така што ќе биде полесно да се заменат доколку е потребно.
 • флекс цевка: тоа е флексибилна цевка за вшмукување која ќе ви даде поголема разноврсност, со можност за пристап до најкомплицираните агли со аглите што можете да ги добиете. Ќе стигне до оние области недостапни од друга опрема со крути цевки.
 • Глава со моќно ЛЕД: Ќе ви овозможи чистење во најтемните места со осветлување за да можете правилно да ја видите нечистотијата. Нејзината глава ќе светне за да гледа добро во сите оние тешко достапни области.
 • циклонска технологија: тоа е систем кој овозможува помоќни капацитети за вшмукување отколку со конвенционален систем. Овој тип на технологија има моќни електрични мотори кои генерираат воздушен циклон внатре за да ја заробат целата нечистотија и да предизвикаат поголемата и потешка нечистотија да таложи со центрифугална енергија, додека остатокот од фината нечистотија ќе помине низ филтерот. соба. Ова исто така спречува филтрите да се валкаат толку брзо како кај обичните правосмукалки.
 • Нега на животните: тие се специфични дизајни за оние домови во кои живеете со крзнен пријател. Домашните миленици се дел од семејството во многу домови, па овие правосмукалки ќе ви помогнат да се борите против сите влакна и влакна со подобри резултати.
 • Аква глава: има глава што може да држи неколку крпи и да ги навлажнува за да може да ги отстрани и сувите дамки од подот, како да го триете подот.
 • Позиција Stop&Go: неговата структура им овозможува на главата и цевката да стојат без да се потпираат на ѕид или на парче мебел. Ова е идеално кога ќе престанете да вакуумирате за момент и ќе ви требаат слободни раце за извршување на други задачи.
 • Специјална четка за домашни миленици: Rowenta ги опреми и своите правосмукалки со специјална четка за домашни миленици. Додаток кој има посебни ќелии и гравури на својата површина за да ја долови косата на подобар начин, постигнувајќи многу добри резултати.

Дали е лесно да се набават резервни делови за правосмукалка Rowenta?

резервни делови за правосмукалка roventa

Да, брендот Rowenta е многу популарен, затоа, нема да имате никаков проблем да набавите резервни делови или додатоци. На пример, можете да најдете ткаенини, филтри, ролки итн. Нешто што не се случува со другите малку познати брендови, дека на крајот ќе го купите производот и ќе го фрлите кога ќе се оштетат филтерот или додатоците, бидејќи нема да најдете резервни делови.

Rowenta е еден од најголемите европски брендови. Добро позната компанија која можете да ја најдете во речиси сите продавници за апарати. Затоа, исто така ќе биде лесно можете да најдете резервни делови и резервни делови. И кесите, филтрите, па дури и резервната галантерија, како што се млазниците или четките, доколку еден од нив е оштетен.

Ова е уште една точка што треба да се разгледа кога купувате Rowenta. Можеби не е толку евтин како другите марки, но понекогаш ефтиното е скапо, бидејќи кога филтрите ќе се истрошат или треба да купите други делови, веројатно нема да ги најдете...

Дали вреди Ровента?

Водич за правосмукалка Rowenta

Кога барате нова правосмукалка, еден од брендовите на кои најчесто ќе наидете е Rowenta. Тоа е фирма со големо искуство во овој сектор и која исто така произведува секакви различни правосмукалки. Така, лесно е да се најде нешто во рамките на неговиот опсег што одговара на она што го барате. Ова го прави секогаш добра опција за разгледување.

Покрај тоа, правосмукалките Rowenta се познати во светот по нивната непречена работа и квалитет. Тоа е иновативен бренд со големо искуство во секторот. Така тие точно знаат што прават и нивните модели се дизајнирани да работат добро секој пат. Ова им нуди многу мир на корисниците, знаејќи дека тие купуваат нешто што ќе им даде добри перформанси.

Затоа, доколку барате нова правосмукалка, Rowenta е бренд кој секогаш мора да се земе предвид. Затоа што ни нудат широк избор на модели, со различни ценовни опсези што значи дека има нешто за сите џебови. Но и затоа што тие се секогаш фирма која нуди квалитет. Затоа вреди да размислите за Rowenta кога барате нова правосмукалка.

Приказната на Ровента

Логото на Ровента

Роудента е бренд кој е основан во 1884 година во Германија. Од своето основање тие се посветени на производството на апарати за домаќинство, сигурно повеќето од вас знаат некои од нивните производи. Историски гледано, тоа е бренд кој се издвојува по многу иновации во секторот за домашни производи.

На пример, во 1919 година тие беа првите кои воведоа електрична пегла на пазарот. Седум години подоцна Ровента беше одговорна за првата електрична машина за кафе што ќе се користи во ресторан. Овие типови на иновации се повторуваат низ годините. Покрај тоа, во 2001 година брендот повторно беше протагонист, бидејќи го претставија првиот правосмукалка без кеси на пазарот. Нешто што значеше голема промена во овој сектор низ годините.

Од 1988 година припаѓа на групата SEB. Тоа е група на компании со седиште во Франција во која наоѓаме некои важни брендови во секторот како Tefal, Moulinex или Krups. Значи, тие се фирми кои се познати по производство на апарати за домаќинство. Како што можете да видите, Rowenta е фирма со долгогодишно искуство на пазарот на домашни производи.

Со повеќе од 130 години искуство во секторот, тие несомнено покажаа голем капацитет да се прилагодат на пазарот и на она што им е потребно на потрошувачите во секое време.

Правосмукалки Rowenta, мое мислење

ровента правосмукалка

Правосмукалките Rowenta се меѓу најдобрите, особено се издвојуваат по нивните перформанси и карактеристики, како што се моќ на вшмукување, автономија во случај на батерии и многу ефикасни и тивки мотори. Уште една од најистакнатите работи на овој германски бренд е неговата робусност и доверливост, бидејќи тие се производи многу издржлив што ќе ве придружува со години без да дава технички проблеми.

Не заборавајте дека овој бренд беше пионер во светот на правосмукалките, создавајќи ја првата правосмукалка во 1974 година или прв ја разви правосмукалката без кеси. Ако нешто знаат да направат, тоа се правосмукалките...

Каде да купите поевтина правосмукалка Rowenta

Без разлика дали сте размислувале купи Rowenta правосмукалка, каков и да е, како да сакате да купите додатоци, тогаш можете да ги најдете по поволна цена на места како:

 • Амазон: Доколку сакате да ги споредите сите типови и модели на Rowenta, тогаш ова е најдоброто место за купување, бидејќи имате огромен каталог на производи и понуди на дофат на раката. Дополнително, ја имате гаранцијата и безбедноста на оваа платформа, па доколку она што го очекувате не ви стигне или не функционира, секогаш можете да побарате брзо да ви се вратат парите.
 • Медијамаркт: овде ќе најдете неколку модели и типови на правосмукалка Rowenta, со интересни цени. Иако нема да ги најдете сите на Амазон. Се разбира, овде можете да изберете помеѓу купување во физичка продавница или од веб.
 • Англискиот суд: ако имате една од овие продавници блиску до дома, можете да отидете да купите некои од моделите на правосмукалки Rowenta кои се во овој шпански ланец. Можете исто така да го нарачате преку нивната веб-страница за да го испратите до вашиот дом. Иако, тие не се најевтините цени, можете да почекате продажба или Technoprices за да добиете попусти.
 • пресекот: Во францускиот ланец имате и некои видови и модели на правосмукалка Rowenta. Како што е случајот со шпанскиот, има и повремени понуди и промоции, како и можност за купување преку Интернет, или со одење до најблискиот трговски центар.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената