Ecovacs правосмукалка

Пазарот на правосмукалки е многу широк, со голем избор на брендови и модели достапни во него. Секогаш има некои брендови кои привлекуваат поголемо внимание, бидејќи ни нудат нешто ново или исклучително корисно за потрошувачите. Еден од овие брендови е Ecovacs, со своите роботски правосмукалки Deebot.

Тогаш Ви кажуваме повеќе за Ecovacs правосмукалките. На овој начин, ќе дознаете повеќе за овој бренд, за неговите правосмукалки и ќе можете да видите некои модели кои сигурно ќе ве интересираат.

Најдобрите Ecovacs правосмукалки

Која правосмукалка Deebot да ја купите?

Deebot-OZMO 950

Роботот кој може да направи се, вклучува повеќекратна мапа, истовремено чистење со правосмукалка и бришење и го дезинфицира домот со елиминирање на 99% од бактериите.

Со системот со повеќе мапи, DEEBOT може самостојно да скенира и зачува до 3 ката, а се што треба да направи корисникот е да го премести роботот на подот кога ќе заврши еден кат. OZMO 950 автоматски ќе ја открие околината во која се наоѓате откако ќе ја зачувате.

DEEBOT OZMO 950 ја има технологијата OZMO патентирана од ECOVACS и која, благодарение на електронскиот резервоар за вода, овозможува истовремено вакуумирање и чистење.. За да го направите ова, само треба да го наполните резервоарот за вода и да ја ставите џогерот, а роботот истовремено ќе вакуумира и ќе трие. Дополнително, како што покажа „Центарот за истражување на хигиена и микробиологија“ во Јапонија, OZMO 950 отстранува до 99% од сите штетни бактерии од почвата едноставно со вода и без употреба на хемикалии.

Дополнително ги идентификува теписите, на овој начин кога се чисти нема да се качува по теписите за да не ги навлажни. Штом нема интегриран џогер, нормално ќе се вшмукува на теписите.

Има Smart Navi 3.0 технологија за навигација и мапирање преку ласерот и на овој начин прави мапа на целиот дом при првото чистење на роботот.

Преку апликацијата ECOVACS HOME можете да ја видите мапата и да ставите виртуелни граници за да не чисти одредени области, можеш изберете области за чистење, Итн

Преку апликацијата можете да ги програмирате и времето и деновите на чистење за да го исчисти роботот, да го активира неговото работење, дури и ако не сте дома, да го видите статусот на додатоците итн.

Вклучува Max+ режим на вшмукување што ја зголемува моќта на вшмукување на роботот за 150%.

Батеријата на роботот е 5.200 mAh со времетраење од околу. 3 ч. Ако на роботот му снема батерија, тој се враќа во базата за полнење, а потоа го продолжува чистењето таму каде што застана.

Компатибилен е со Amazon Echo и Google Home.

Deebot-OZMO 905

Роботот за сите терени со истовремено чистење со правосмукалка и чистење

DEEBOT OZMO 905 ја има технологијата OZMO патентирана од ECOVACS и која, благодарение на електронскиот резервоар за вода, овозможува истовремено вакуумирање и чистење.. За да го направите ова, само треба да го наполните резервоарот за вода и да ја ставите џогерот, а роботот истовремено ќе вакуумира и ќе трие.

Дополнително ги идентификува теписите, на овој начин кога се чисти нема да се качува по теписите за да не ги навлажни. Штом нема интегриран џогер, нормално ќе се вшмукува на теписите.

Има Smart Navi 3.0 технологија за навигација и мапирање преку ласерот и на овој начин прави мапа на целиот дом при првото чистење на роботот.

Преку апликацијата ECOVACS HOME можете да ја видите мапата и да ставите виртуелни граници за да не чисти одредени области, можеш изберете области за чистење, Итн

Преку апликацијата можете да ги програмирате и времето и деновите на чистење за да го исчисти роботот, да го активира неговото работење, дури и ако не сте дома, да го видите статусот на додатоците итн.

Има режим на Max вшмукување за зголемување на моќта на вшмукување за 50%.

Ако на роботот му снема батерија, тој се враќа во базата за полнење, а потоа го продолжува чистењето онаму каде што застана.

Компатибилен е со Amazon Echo и Google Home.

Ecovacs DEEBOT 950

Овој последен модел на листата е уште една класична опција од брендот. Тоа е робот правосмукалка која има моќност од 40W. Ќе можеме да го користиме на сите типови површини без никаков проблем, бидејќи ќе биде подеднакво ефикасен на сите нив, покрај тоа што нема да предизвика штета на ниту една од нив, што е уште еден важен аспект за корисниците во овој случај. .

Овој модел користи тристепен систем за чистење, кои се: високоефикасно вшмукување, главна четка за подлабоко чистење и странични четки за поголем дофат, водени од интелигентниот систем за навигација. На овој начин гарантира попрецизно чистење во сите агли на куќата.

Тоа е добра роботска правосмукалка, што прецизно чисти, има добра автономија, не е бучна (едвај 67 децибели) и има неколку режими на чистење, за да се добијат најдобри резултати во секое време. Уште еден добар модел од Ecovacs.

Deebot X2 OMNI

Паметен робот со домашно мапирање.

Роботот ја има технологијата патентирана од ECOVACS Smart Navi 2.0 што ви овозможува да го мапирате подот преку горната камера и на тој начин да направите мапа на домот. Оваа карта може да се види по чистењето преку апликацијата ECOVACS HOME и на тој начин да се анализира извршеното чистење. Неговата автономија е навистина неверојатна, со дури 260 мин. Во овој случај, вклучена е и станица за роботот, во која тој целосно автоматски ќе се полни и ќе врши други функции.

Преку апликацијата можете да ги програмирате и времето и деновите на чистење за да го исчисти роботот, да го активира неговото работење, дури и ако не сте дома, да го видите статусот на додатоците итн.

Има режим на Макс на вшмукување за да ја задоволи моќта на вшмукување, може да достигне 5000 PA.

Вклучува ажурирање OTA (преку воздухот) што ви овозможува да го одржувате вашиот робот совршено ажуриран директно за да обезбедите непречено чистење, кога има ажурирање на софтверот, роботот автоматски ќе го инсталира и секогаш ќе биде во совршена состојба.

Deebot N8 Pro+

Најдобар придружник за вакуумирање и чистење на вашиот дом по најдобра цена.

Покрај правосмукалката, има и резервоар за вода за да може да се чисти. Само завршете со правосмукалката и заменете го резервоарот за нечистотија со резервоарот за вода за да почне да се чисти.

Паметна и ефикасна патека за чистење до вакуумирање на тврдите подови и подигање на влакна од домашни миленици. Систематската патека за чистење напред и назад ви овозможува да покриете поголема површина за чистење во длабочина, со што ќе бидете поефикасни.

Има режим на Max вшмукување за зголемување на моќта на вшмукување за 50%.

Роботот може да се активира директно со притискање на копчето AUTO или со далечинскиот управувач и исто така преку апликацијата ECOVACS HOME за да може да пристапите до распоредот за чистење, да го видите статусот на додатоците итн.

Компатибилен е со Amazon Echo и Google Home.

Ecovacs Deebot OZMO T8

Оваа четврта правосмукалка на листата е еден од класичните модели на брендот, добро позната опција за корисниците. Ни остава вкупно четири начини на чистење, бидејќи овој модел вшмукува, брише, трие и делува како џогер. Така, благодарение на тоа ќе обезбедиме прецизно и длабоко чистење во сите агли на куќата.

Обезбедува литиумската батерија што ја наоѓаме во оваа правосмукалка опсег од 120 минути. Кога батеријата е празна, самата роботска правосмукалка се враќа во основата, така што повторно ќе се полни нормално. Добра автономија е што ни ја обезбедува, за да можеме да уживаме во неговата употреба неколку дена без полнење.

Уште една добра роботска правосмукалка, Работи одлично на сите видови површини.. Лесно се поставува, има добра батерија и не е премногу гласна. Затоа, одговара на сè што бараат потрошувачите во правосмукалката од брендот Ecovacs.

Ecovacs Deebot T9+

Оваа трета правосмукалка од Ecovacs е претставена како една од најдобрите опции за употреба на тврди подови и/или теписи. Има две нивоа на вшмукување, што значи дека на овој тип на површина можеме да го користиме на поефикасен начин. Покрај тоа, има вкупно четири различни начини на чистење, за да се добијат најдобри резултати дома.

Благодарение на батеријата со капацитет од 2.600 mAh, можеме да имаме до 170 минути автономија кога го користите. Затоа, ни овозможува да го користиме неколку пати неделно без премногу грижи. Кога батеријата е празна, роботот автоматски ќе се врати во својата база за да се наполни.

Добра роботска правосмукалка, со гаранција за квалитет на брендот, што во овој случај е идеално за тврди површини или теписи. Па сигурно има многу луѓе на кои им е претставена како многу соодветна правосмукалка. Неговата употреба и конфигурација се многу лесни, благодарение на апликацијата на брендот.

ecovacs виртуелна граница

Дали вреди да се купи Deebot?

Роботски правосмукалки добиваат присуство на пазарот. Тие се претставени како најудобна опција, бидејќи не треба ништо да правиме, само прашајте кога сакаме да чистат дома. Затоа, идеално е да можете да ги користите во секое време на навистина едноставен начин.

Опсегот на Ecovacs Deebot е широк, со избор од најразновидните. Затоа, лесно е да се најде роботска правосмукалка што одговара на она што го барате. Без разлика дали е посоодветен за типот на подот во вашиот дом или оној што ни остава повеќе режими и опции за чистење. Оваа разновидност ги прави интересна опција за потрошувачите.

Имаат добар опсег, квалитетот е повеќе од она што го задоволува во секое време, и тие се лесни за употреба и поставување. Значи, ако размислувате да купите роботска правосмукалка, вреди да се размисли секогаш оваа палета на Deebot, бидејќи наоѓаме многу интересни модели.

Која е тајната на вашиот успех? Од своето основање, Ecovacs направи силна посветеност на истражување, развој и иновации во својот оддел за роботика, нешто што се материјализира во целата палета на роботи Deebot со внимателен хардвер и софтвер. Подолу можете да видите како функционираат некои од неговите најистакнати технологии:

Технологија за правосмукалка Ecovacs

Еден аспект во кој Ecovacs многу се истакнува е затоа што многу технологии се вградени во нивните правосмукалки, кои им овозможуваат да бидат најразновидните и најквалитетните роботски правосмукалки. Покрај тоа што овозможува многу подобра употреба на овој начин, во споредба со другите брендови денес.

AIVI 3D

Оваа технологија е поврзана со паметна навигација со технологијата LiDAR и AI. Овој систем е контролиран од вештачка интелигенција за да се подобри навигацијата, да се избегнат пречките и за да може роботот да „учи и размислува“ преку машинско учење на пофлексибилен и попрецизен начин, дури и ако ја смените локацијата на пречките, ако има домашни миленици кои се движат итн

TrueMapping

Оваа технологија ECOVACS едноставно генерира мапи користење на ласерска навигација со голема прецизност. На овој начин, со комбинација на ласерски и dTOF сензори, може да ги генерира овие мапи од вашиот дом до 4 пати побрзо од стандардниот систем и да ја подобри интелигентната навигација на роботот. Тоа дури ви овозможува да ги приспособите областите за чистење користејќи ја апликацијата ECOVACS Home.

Гласовен асистент Јико

Тоа е во основа систем на гласовна помош сопственик на оваа фирма и кој овозможува, преку гласовни команди, да покаже што прави роботот, од негово активирање до лесно контролирање во секоја ситуација.

Двоен ласерски LIDAR

Заедно со интелигентниот систем за навигација, овие роботи вклучуваат a Двоен ласер LiDAR. На овој начин, роботот ќе може подобро да детектира предмети и да мери растојанија до 10 метри, а со агли на гледање од 210º, за попрецизно мапирање и навигација, подобрувајќи ја рутата на чистење во секоја ситуација.

OZMO Turbo 2.0

Друга технологија интегрирана во некои роботи со џогери за подлабоко чистење, бидејќи користи ротирачки систем кој ги трие џогерите побрзо, со голема моќ на вшмукување и се прилагодува на различни нивоа во зависност од површината што треба да се исчисти.

ReactiveTech

Ова е технологија која му помага на навигацискиот и погонскиот систем да избегнувајте пречки, со што се намалуваат несреќите а исто така и подобрување на маршрутите што роботот ги следи за време на чистењето.

Режим Max+

На овој начин подобрување на потенцијата конвенционално вшмукување, односно тоа е режим кој ја зголемува моќта на вшмукување преку оптимизиран дизајн на каналот за вшмукување и револуционерен систем за задржување на притисокот, што ја подобрува енергетската ефикасност и гарантира подобро чистење, како и ниво на низок шум.

SmartNavigation 3.0

Ова е технологија за навигација и движење на роботот правосмукалка во куќата. Присутен е во најновите модели на брендот, а она што го прави е опремување на роботот со ласер, овозможувајќи му да се движи интелигентно и да развие прецизна мапа на вашиот дом.

Ова ќе направи ќе се движи побезбедно, дека не се судира со ништо и дека точно знае кои области треба да ги вакумира во секое време кога го користиме.

Контролна апликација

За да ја контролирате работата на овој робот во секое време, имаме апликација на располагање, што е апликација во сопственост на Ecovacs. Можеме да го преземеме на телефонот и од него да контролираме кога сакаме роботот да почне со правосмукалка или да ја види мапата на куќата или да одлучи дали мора сам да вшмукува во соба дома.

OZMO технологија

OZMO технологија Тој е еден од најважните што ги наоѓаме во роботските правосмукалки Ecovacs, присутен во најновите модели. Тоа е технологија за чистење. Благодарение на него, во просторијата е можно истовремено да се вакумираат и да се исчистат, за да се добие поголемо и поефикасно чистење.

Покрај тоа, дозволува приспособете го нивото на влага на видот на почвата, го контролираме во апликацијата. Така, можеме да ја користиме технологијата OZMO во секое време, за да го добиеме најдобриот резултат во зависност од подот што го имаме во просторијата.

Откривање на тепих

Технологијата за откривање тепих ни овозможува подобро да чистиме дома во секое време. Кога има тепих, роботот ќе го открие, приспособувајќи го и режимот за чистење и вшмукување на оваа нова површина. Како моќноста се зголемува автоматски за потемелно чистење.

Исто така, ако го користиме режимот за бришење на вакуумот, ќе се избегнуваат теписи во секое време. Така нема да се навлажни, ниту пак ќе се оштетат во секое време. Исклучително интересна карактеристика.

Интензивен режим

Интензивен режим, како што сугерира неговото име, е режим во кој правосмукалката ќе работи со максимална моќност, стремејќи се до максимум. На овој начин ни овозможува да ја елиминираме најкомплексната и најбунтовната нечистотија на сите површини. Интензивниот режим може да се користи во вакуумски режим, но и при бришење или метење. На овој начин добиваме подобри резултати од чистењето.

Паметна навигација 2.0

различни мапи во роботот deebot

Тоа е претходната верзија на оваа технологија, за која е одговорна креирајте куќна мапа да знаете подобро во кои области да се движите и да добиете многу попрецизно чистење при чистење на куќата. Во овој случај, технологијата е интегрирана благодарение на камерата, која е таа што ја добива оваа рута.

Тоа е паметна технологија за навигација SLAM, што го среќаваме во многу модели на марката, особено оние кои сè уште не користат OZMO технологија. Значи, има многу со оваа технологија.

Историја на Ecovacs

Ecovacs е компанија која официјално е основана во 2006 година, покрај тоа што го формираше и својот оддел за роботика. Една година подоцна, компанијата официјално го лансираше својот прв роботски правосмукалка на пазарот. Со текот на годините, фирмата лансираше повеќе модели, а исто така го прошири своето присуство на пазарот.

Во 2010 и 2011 година ни го оставија нивниот прв робот за прочистување и нивниот прв робот за чистење прозорци, соодветно. Понатаму, во 2012 година компанијата се отвори неговите погони во Америка и Германија, важен чекор во нејзиниот меѓународен напредок. Додека во 2014 година беше формирана дивизија и во Јапонија.

Ecovacs продолжува да лансира роботски правосмукалки, кои добиваат нови функции покрај развојот на нови сопствени технологии. Затоа, познато е дека се круниса како еден од повеќето иновативни фирми во оваа област роботски правосмукалки ширум светот. Покрај тоа што е еден од најпродаваните.


Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената

Оставете коментар

*

*

  1. Одговорен за податоците: AB Internet
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.