Roborock

Технологијата го промени начинот на кој се прават работите, особено секторот за роботика и вештачка интелигенција. Има се повеќе производи кои прават многу работи за вас, а кои порано биле тешки задачи или кои ви го одземаат времето за забава. Пример за ова се roborock правосмукалки, кој може да вакуумира, брише, па дури и да чисти, за вас.

Вие Ќе треба само да се грижите дали ќе се забавувате или ќе се опуштите, додека вашата роботска правосмукалка ја врши целата работа и ја напушта вашата куќа чиста, дури и ако имате домашни миленици. Плус, некои имаат напредни функции кои можат да ви помогнат да внимавате на вашиот дом кога сте отсутни…

Споредба на Roborock правосмукалки

пронаоѓач правосмукалки

Најдобрите Roborock правосмукалки

Помеѓу препорачани модели од Roborock правосмукалките, некои се издвојуваат особено, како што се:

Roborock S7 MaxV Ultra

Тоа е моќна роботска правосмукалка со навистина неверојатни резултати при чистењето. Покрај тоа, овој напреден модел исто така вклучува звучен систем за чистење што ветува резултати слични на оние на конвенционалниот џогер.

Компактен е со дијаметар од околу 35 cm и тежок околу 4.7 kg. Покрај тоа, има и напреден систем за навигација со LiDAR сензор да ја скенира околината и да ги надмине сите пречки благодарение на неговата вештачка интелигенција и системот за мапирање. Се разбира, нема да паднете по скалите или да поминете низ истото место неколку пати, оставајќи ги другите области неисчистени.

Su моќта на вшмукување е 5500 Pa, има резервоар за прашина од 2.5 литри, резервоар за вода од 2.5 литри и уште еден посебен резервоар за нечистотија од 2.5 литри. Покрај тоа, има огромна автономија. Има и WiFi конекција за контрола од мобилната апликација или преку гласовни команди со Siri, Google Assistant или Alexa, па дури може да се програмира да заборави на се.

Roborock S8 Pro Ultra

Следен на списокот е овој другиот Roborock S8 Pro Ultra, кој е меѓу најдобрите модели од високата класа на оваа фирма за роботски правосмукалки. Покрај тоа, има најнова технологија, како и огромна моќност од 6000 Pa.

Од друга страна, тој е способен за правосмукалка и бришење на подови, покрај тоа што има автоматски функции празнење, миење, сушење и чистење на основата, како и автоматско полнење на резервоарот за вода и полнење на батеријата. И сето тоа со Reactive 3D технологија за попаметно чистење и компатибилност со Alexa.

Roborock Q Revo

Друга малку поевтина алтернатива од претходните две е Roborock Q Revo, кој е многу комплетен робот, способен да го брише подот и да вакуумира, а на својата основа има и можности за автоматско празнење, перење, сушење, чистење и само-полнење.

Исто така, има голема автономија на неговата батерија, a Моќност на вшмукување 5500 Pa, и интелигентен систем за навигација кој овозможува 3D мапирање на целиот ваш дом, за да можете да ги отстранувате пречките и да знаете каде треба да чистите во секое време.

Roborock S6 Pure

Овој друг робот од Roborock е подобрување во однос на основниот S6. Со двојна предна камера, LiDAR сензор за навигација, Qualcomm ReactiveAI процесор за да биде попаметно да избегнувате предмети, скали, измет од домашни миленици итн. Покрај тоа, многу добро ќе знаете каде отишол, а каде не, за пооптимално чистење.

Овој робот има исти димензии како S7, но е малку полесен со 3.7 килограми. Моќта на вшмукување е сè уште 2500 Pa, што е 25% повеќе од серијата S6. Што се однесува до резервоарот за цврсти материи, тој е 460 ml и 180 ml за вода за чистење. поседува и Поврзување WiFi за контрола од апликацијата е програмабилна и има литиумска батерија од 5200Ah со брзо полнење и автономија до 180 минути...

Roborock S5 Max

Тоа е уште еден од најкомплетните модели на Roborock. Има 9 режими на чистење, 5 нивоа на моќност, ласерски систем за навигација, нечујно е, поддржува програмирање, има автоматско враќање на основната функција за полнење, интелигентен интерактивен систем за мапирање на домот и контролна апликација.

Што се однесува до неговиот моќ на вшмукување, до 2000 Pa, што не е ни лошо иако е нешто пониско од претходните. Може да се полни за 6 часа, а има опсег од 150 минути благодарение на батеријата од 5200 mAh. Во однос на капацитетот, имате 290 ml за резервоарот за вода за чистење и 460 ml за резервоарот за цврсти материи.

Серија Roborock S6

Тоа е еден од покомплетни серии и подобри резултати понуди во рамките на овој бренд. Во однос на димензиите и тежината, тие се горе-долу исти како S5. Но, некои работи се различни од претходните. Кутијата вклучува и додаток за чистење, 2 џогери кои се перат, 6 џогери за еднократна употреба, филтри за замена, база за полнење и ролери за различни површини.

Во овој случај, автономијата е околу 3 часа, односно, околу 180 мин, со својата Li-Ion батерија од 5200 mAh. Бучавата што ја прави е малку помала од S5 и има апликација за негова контрола, програмабилна е, има интелигентен систем за навигација, капацитет на резервоар од 480 ml, WiFi и моќ на вшмукување од 2000 Pa.

Карактеристики на некои роботи Роборок

Кога ќе ги анализирате роботите Roborock, можете да видите дека тие се опремени со најновите во иновациите и технологијата да ги направи неговите резултати супериорни и да ја олесни неговата употреба што е можно повеќе. Некои од најзначајните за кои треба да знаете се:

 • Чистење со Sonic и jack-up технологија: Некои роботи со функција за бришење едноставно тријат влажна џогер по подот, со малку сомнителни резултати. Наместо тоа, Roborock на своите роботи им влеа звучна технологија која ја брише џогерот до 3000 пати во минута, овозможувајќи и да ги отстрани исушените дамки со резултати слични на џогер. Покрај тоа, неговата технологија VibraRise овозможува џогерот да се пере самостојно, без да мора да го правите сами или да го замените по секоја употреба.
 • HyperForce вшмукување:  Станува збор за нов систем за вшмукување што го вклучуваат некои модели и кој е способен да достигне моќност на вшмукување до 2500 Pa, 25% повеќе од другите претходни модели. Ова ќе ви овозможи да ја вшмукувате дури и највкоренетата нечистотија.
 • Препознавање тепих: неговиот интелигентен систем може да ги препознае килимите што ги имате околу куќата за да се прилагодат на него. Тоа го прави со помош на ултразвучна технологија, за да престане со чистењето кога ќе стигне до овој тип на површина и да избегне нивно мокрење или автоматско подигање на модулот за чистење итн.
 • лебдечка гумена четка: Овие четки се создадени за да го подобрат чистењето и поефикасно да ја отстрануваат нечистотијата дури и на нерамни површини. За да го направите ова, исто така ви овозможува повеќе да се држите до земјата, да се прилагодите на неправилностите во земјата итн.
 • Автономија до 3 часа- Најнапредните модели на правосмукалката Roborock се опремени со ефикасен хардвер и Li-Ion батерија до 5200 mAh. Тоа значи дека тие можат да работат до 180 мин без проблеми.
 • Навигација LIDAR (LDS): Тоа е напреден систем за мерење на растојанија и откривање пречки кој користи ласерска технологија за поголема прецизност. Понапреден начин да и се даде на вештачката интелигенција јасна претстава за околината на роботот. Дополнително, ќе можат да ја мапираат куќата и точно да ги знаат местата низ кои поминала, низ кои допрва треба да помине итн.
 • Чувствителни сензори: Тоа е низа сензори што ги имаат некои напредни модели на овие роботски правосмукалки и кои вклучуваат акцелерометар, километража, инфрацрвен градиент сензор, компас и други сензори. Сите тие имаа намера да ја нахранат вештачката интелигенција со најточни податоци за навигација.
 • филтер за воздух што може да се пере:  некои филтри се за еднократна употреба по неколкумесечна употреба. Наместо тоа, овие филтри може да се мијат со вода, да се исушат многу добро и повторно да се користат. На тој начин секогаш ќе го имате подготвен роботот и ќе заштедите на резервни делови.
 • HyperForce: е технологија која ја зголемува моќта на вшмукување до 5500 Pa или 6000 Pa.
 • Реактивна технологија: Тоа е систем за избегнување пречки со интелигентно мерење на растојанието, избегнување судири и утврдување области каде што не поминало.
 • Паметен сензор DirTect: Сензор кој открива дали подот е валкан и автоматски го прилагодува чистењето и протокот на вода.
 • DuoRoller четка: Тоа е специјална четка која го подобрува чистењето и спречува заплеткување, бидејќи може да отстрани до 30% повеќе влакна од домашни миленици од другите модели.
 • VibraRise 2.0: технологија за системот за чистење со четка и џогер што може да се подигне, покрај тоа што го подобрува притисокот и триењето за подлабоко чистење.

Дали Roborock е подобар од Roomba?

Да Roborock е еден од водечките брендови во однос на роботските правосмукалки, заедно со iRobot. Иако iRobot Roomba се одлично добри, Roborock има плус во однос на вредноста за парите во споредба со врвниот iRobot, кој може да биде интересен за многу џебови. Дополнително, тоа нема да значи дека имаат помалку додатоци или полош квалитет, бидејќи се уште се далеку над другите брендови.

Дали вреди Roborock правосмукалката? Мое мислење

roborock правосмукалка

Ако обично немате премногу време за домашна работа, или ви е тешко да го исчистите подот со правосмукалка или да го бришете, несомнено е прекрасна опција која за мала инвестиција ќе ви овозможи засекогаш да заборавите да ги извршувате тие задачи. Дури и ако имате џогери, паркет, керамика или ако има домашни миленици дома.

На Резултатите од овие роботски правосмукалки се многу добри., тие се тивки (без да предизвикуваат непријатност при дејствување), ефикасни и лесно се контролираат од далечинското, апликацијата, гласовните команди или едноставно се програмирани така што се активираат кога ви треба.

Исто така, овој бренд има а напреден систем за навигација и мапирање, правејќи ги да се чистат поефикасно и поефективно. Некои евтини роботи честопати минуваат низ истото место многу пати и ги оставаат другите области неисчистени. Тоа нема да биде случај со овие модели, така што нема да добиете уред кој на крајот ќе ви биде бескорисен…

Каде да купите правосмукалка Roborock по најдобра цена

Ако сакате да споредите Roborock роботска правосмукалка, можете купете го по најдобра цена на сајтови како што се:

 • Амазон: американската платформа за онлајн продажба ги има сите модели на оваа фирма, така што можете да го изберете оној кој најмногу ви се допаѓа, па дури и да се споредувате со другите. Секако, имате различни понуди, па можете да ја купите онаа што ви е најевтина.
 • aliexpress: Оваа друга голема кинеска онлајн чаршија има и ваков тип на роботски правосмукалки по добра цена. Проблемот со овој тип на продавници е што нарачките може да траат подолго, бидејќи пратките се направени од Кина. Ретко има проблеми на царината, но може и да се случи. Исто така, услугата за клиенти не е иста како онаа на Амазон.
 • Banggood: Тоа е уште една алтернатива на претходните, бидејќи е една од најголемите продавници за технолошки гаџети. Покрај тоа, тој нуди безбеден систем за купување, иако пратките обично траат неколку дена за да стигнат, некои дури и повеќе од 1 месец.

Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената

Оставете коментар

*

*

 1. Одговорен за податоците: AB Internet
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.