Dyson правосмукалки

Познати се правосмукалките Dyson од повеќето потрошувачи. Тоа е бренд кој има поддршка од јавноста и добар имиџ. Се смета за квалитетна фирма која произведува сигурни производи со многу впечатлив дизајн. Ова е причината зошто многу луѓе купуваат правосмукалки Dyson.

Потоа ве оставаме со а анализа со најдобрите модели на правосмукалки Dyson. Така, можете да видите што брендот моментално има на располагање на клиентите. Значи, ако барате правосмукалка, може да има модел кој одговара на она што моментално ви е потребно.

Споредба Dyson правосмукалки

Најпрво ве оставаме со а споредбена табела на правосмукалки од брендот Dyson. Благодарение на овие податоци можете да добиете првична идеја за секоја од правосмукалките Dyson. По табелата објаснуваме повеќе за секој од моделите поединечно.

пронаоѓач правосмукалки

Кој правосмукалка Dyson да се купи?

Откако веќе ги видовме првите спецификации на секоја од овие брендови правосмукалки, можеме да преминеме на a длабински преглед на сите модели на Dyson што штотуку ве научивме. Ќе ви кажеме повеќе за секој модел. За неговата работа и главните аспекти што мора да ги земете предвид за секоја од овие правосмукалки. Така, ако сакате да купите, можете да го најдете оној кој најмногу ви одговара.

Dyson V11 кат приклучок

Третата правосмукалка на листата е модел сличен на претходните. Припаѓа на истото семејство, иако во овој случај наоѓаме супериорен модел кој се истакнува во одредени аспекти. На пример, се соочуваме со а модел со поголема моќност. Има многу помоќен мотор кој ни овозможува со голема леснотија да ја вакумираме нечистотијата и прашината од нашата куќа. Всушност, тој е три пати помоќен од а правосмукалка за метла конвенционален.

Оваа правосмукалка Dyson има резервоар од 0,54 литри со кој можеме да ја исчистиме целата куќа без да мора да ја испразниме. Покрај тоа, извлекувањето на резервоарот за да се испразни е многу едноставно. Како и неговото одржување и чистење. Ова се задачи за кои е потребно многу малку време. Овој модел може да се конвертира и во рачна правосмукалка. На овој начин можеме со голема леснотија да вакуумираме во автомобилот или на софата.

Се соочуваме со модел кој се издвојува по тоа што е многу податлив и лесен. Нешто за што многу придонесува и отсуството на кабли. Ако немаме кабли, тоа значи дека имаме батерија. Во овој случај, батеријата ни нуди времетраење од 40 минути. Голема автономија во оваа категорија и која ни овозможува да ја исчистиме целата куќа. Тоа е малку бучна правосмукалка, но не е голем проблем. Доаѓа во комплет со разни додатоци.

Дисон V10

Започнуваме со овој модел на правосмукалка за метла на брендот. Станува збор за модел кој се издвојува по издолжената рачка, благодарение на која можеме да допреме до секакви ќошиња во нашата куќа. Нешто што го прави чистењето многу поудобно. Како што ви кажавме, се работи за модел на метла, затоа, нема жици. Ова ни овозможува да се движиме низ куќата со целосна слобода без грижи.

Иако, отсуството на кабли значи дека имаме батерија. Во овој случај ни нуди а автономија од 60 минути. Ова е доволно време за да можете без проблем да ја исчистите целата куќа. Во однос на моќноста, и покрај тоа што е безжична правосмукалка, тој е моќен модел кој ни овозможува да ја исчистиме куќата и да се ослободиме од прашина и нечистотија. Покрај тоа, таа работи многу добро на сите видови површини. Исто така на дрвени подови или теписи. Дополнително, можеме да ја регулираме моќноста за да се прилагоди на местото каде што чистиме со правосмукалка.

имаат депозит кај капацитет од 0,76 литри, нешто што е доволно за да може да се вакумира целата куќа без да мора да го испразните. Значи, тоа не е нешто за што треба да се грижиме кога чистиме. Покрај тоа, тој е лесен модел и многу лесен за ракување, што го прави чистењето многу поподносливо. Оваа Dyson правосмукалка доаѓа со вклучени додатоци.

Дисон V11

Благодарение на безжичната технологија, можете слободно да се движите каде што другите не го прават тоа. Дури и надвор, каде што немате приклучоци, или во автомобилот. Исто така, многу безжични правосмукалки имаат прилично слаба моќност, но тоа не е случај со Dyson. Тоа е еден од најмоќните безжични паметни правосмукалки на пазарот.

Има литиумска батерија без мемориски ефект која ќе трае подолго. Лесно може да се вчита на својата основа, а тоа ќе ви даде а доста добра автономија (до 60 мин во ECO режим). Има и активирач за заштеда на батерија.

Su ЛЦД-екран Овозможува следење во реално време на сè што се случува, како што се статусот на батеријата, режимите на работа итн. Така можете да имате апсолутна контрола над чистењето. Дополнително, ќе сакате да знаете дека пакетот вклучува правосмукалка со својата цевка и ротирачка четка за подот, моторизирана мини-четка, мека мини-четка, четка со никел вртежен момент, основата за закачување на ѕид со приклучок за полнење , адаптерот за напојување, аголна млазница, четка за најтешка нечистотија и мултифункционален додаток...

Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2

На правосмукалки со кабел Тие исто така имаат свои предности, како на пример секогаш да нудат најголема моќ на вшмукување, без да зависат од автономијата на батеријата. Чистете колку што сакате без да морате да полните. Тоа е она што го нуди овој друг модел на Dyson. Компактна тивка правосмукалка (80dB), со моќност од 700w и капацитет на резервоар за нечистотија од 1.8 литри.

Тој е класифициран со ознаката за ефикасност А, така што има мала потрошувачка. И сето тоа без да се откаже од моќта на софистицираниот мотор Dyson, со Технологија на Radial Root Cyclone, што го спречува да ја изгуби моќта на вшмукување со текот на времето, како што се случува со другите.

Во пакувам Оваа правосмукалка вклучува и пневматска четка за сите видови подови и комбинирана флексибилна аголна четка, за да може да се исчистат најнепристапните места и други површини.

Dyson V8 Апсолутен

На второ место ја наоѓаме оваа правосмукалка која по многу аспекти е доста слична на првата. Бидејќи, како што можете да видите, дизајнот е идентичен. Затоа, операцијата е слична, бидејќи со оваа правосмукалка можеме да стигнеме до секој агол од куќата. Што повеќе, Лесно е, нешто што го олеснува неговото ракување. Нешто што е во корист и од отсуството на кабли. А исто така и фактот дека можеме да го претвориме во рачна правосмукалка.

Немајќи кабли наоѓаме батерија. Во овој случај имате а автономија од 40 минути, време кое ни овозможува да ја исчистиме куќата без проблеми со правосмукалка. Идеално ако имаме мал стан, бидејќи тогаш ќе имаме доволно време. Покрај тоа, треба да се спомене дека е моќна правосмукалка и покрај тоа што е метла. Ќе успееме да се ослободиме од целата нечистотија и прашина во куќата на едноставен начин. На сите видови површини.

Оваа правосмукалка Dyson има резервоар од 0,4 литри. Тоа не е количина што изгледа преголема на хартија, иако можеме да ја исчистиме целата куќа без да треба да ја испразниме. Значи, тоа не е аспект за кој треба да се грижиме премногу. Можеме да ја сметаме правосмукалката Dyson V8 како една од најдобрите опции на компанијата со вредност за парите.

Dyson Heurist 360

Конечно, го имаме овој модел на Dyson. Тоа е роботската правосмукалка, бидејќи неодамна Dyson исто така влезе на овој просперитетен пазар, за да се натпреварува против големите момци.

Оваа роботска правосмукалка нуди моќ на вшмукување исто како Dyson, покрај тоа што има интелигентен систем наречен SLAM за навигација, со LED светла и 3 режими на напојување за да го прилагодите чистењето што ви одговара во секое време.

Исто така, има WiFi конекција, и во опсегот 2.4 Ghz и 5 Ghz, и контролна апликација за мобилни уреди, што го олеснува неговото работење. Од друга страна, наоѓаме и тивок режим во кој автономијата може да трае до 75 минути.

Дали ви се допаднаа правосмукалките Dyson, но сè уште не сте ја нашле саканата? Не пропуштајте ги понудите во целиот бренд каталог:

Дали вреди Дајсон?

Активирање на Dyson V6

Кога купуваат нова правосмукалка, многу луѓе се одлучуваат за брендовите што ги знаат и за кои знаат дека нудат гаранција за квалитет и правилно функционирање. Dyson е еден од овие брендови. Тоа е фирма која е на пазарот за производи за домаќинство долги години и милиони луѓе имаат производ од брендот во своите домови.

Затоа, тоа е добро позната фирма која е дел од животот на многу луѓе. Ова е нешто важно, бидејќи нивните производи се покажаа дека го имаат квалитетот неопходен за милиони луѓе да ги изберат. Нешто што важи и во случајот со правосмукалките Dyson. Тие се квалитетни производи и знаете дека ќе работат долго време. Гаранција која дава многу душевен мир.

Затоа, секако дека Dyson вреди. Станува збор за бренд кој произведува производи со висок квалитет и кој им пренесува голема сигурност на потрошувачите. Знаеш што купуваш и ја знаеш операцијата што ќе ти ја понудат. Значи, се обложувате на безбедна страна кога купувате правосмукалка од овој бренд.

Видови правосмукалки Dyson

метла за полнење на правосмукалката

Британската фирма Dyson разви добар репертоар на правосмукалки да ги задоволи речиси сите потреби. Овие типови се:

 • Без кабел: тие се правосмукалки со Li-Ion батерија, кои можете да ги користите без потреба од кабли. Марката Dyson се издвојува по моќта на вшмукување на своите правосмукалки, бидејќи е една од најмоќните на пазарот, така што ќе добиете фантастични резултати при чистењето. Тие исто така ја имаат најновата технологија за нивните циклонски мотори и голема автономија.
 • сенасочни: Тие се многу иновативни правосмукалки способни за чистење во сите правци речиси без напор. Да можете да ги избегнете сите препреки што ги наоѓате, како што се маси, мебел, столови итн., и лесно да чистите наоколу.
 • Wичен: правосмукалките со кабел Dyson ви даваат целосна моќност онолку долго колку што ви треба. Нема да морате да се грижите за полнењето на батеријата, а тие секогаш ќе ги имаат истите перформанси. Проблемот со овие правосмукалки е кабелот, кој ограничува каде можете да го однесете.
 • Робот за правосмукалка: Овој производител создаде и роботски правосмукалки, кои можат да чистат целосно автономно за да не морате повеќе да се грижите за подот. Нејзините роботски правосмукалки имаат фантастична технологија, со голема автономија, интелигентен систем за навигација и една од највисоките моќи за вшмукување на пазарот.
 • Лежај: можете да ги најдете и класичните правосмукалки за санки. Покласичен дизајн и поевтини цени за оние кои бараат нешто функционално и практично без да инвестираат премногу. Позитивното кај овие правосмукалки е тоа што тие обично се поиздржливи, а нивната моќност е многу голема, бидејќи имаат поголеми мотори и секогаш се напојуваат од електричната мрежа. Покрај тоа, имајќи тркала, може да се влече по земја без потреба од поддршка на тежина.

Карактеристики на некои правосмукалки Dyson

dyson правосмукалка со ласерско осветлување

Dyson ги опремува своите производи со технологија и карактеристики многу иновативен. Сè за да се подобри корисничкото искуство и да се осигура дека работата се врши ефикасно и удобно. Некои од најзначајните карактеристики се:

 • циклонска технологија: оваа технологија го циркулира вшмукуваниот воздух во форма на циклон, предизвикувајќи целата нечистотија присутна во него да остане заробена во резервоарот, без да стигне до филтерот. Воздухот ќе помине многу почисто до системот за филтрирање, што ќе спречи да се извалка толку и да испушта премногу честички.
 • ласерско осветлување- Некои правосмукалки имаат четки со LED или ласерско осветлување за да можете да ја видите целата нечистотија, дури и кога ги ставате под мебел или во темни области. Така нема да оставите ништо зад себе.
 • Екран со позадинско осветлување: Некои напредни модели имаат LCD екран што прикажува информации за вакуумот, како што се нивото на полнење, брзината итн. Овие екрани обично имаат позадинско осветлување, така што може да се гледаат без напор.
 • сенасочна четка: Семонасочните четки овозможуваат многу удобно чистење во сите правци. Конвенционалните подни четки може да бидат малку погруби за чистење во простории каде што има премногу пречки. Сепак, овие четки ќе ви овозможат да чистите во која било насока и да ги избегнете сите пречки.
 • HEPA филтер: Високоефикасните филтри овозможуваат повеќето честички нечистотии присутни во воздухот да се вратат во просторијата за време на чистењето. Ова има неколку позитивни ефекти, како што се прашината што не се спушта на валкани други површини. Покрај тоа, одлично е и за вашето здравје, бидејќи нема да се испуштаат сите алергени (полен, мувла, прашина, грини,...) и честички.
 • Технологија против заплеткување: Косата и пената имаат тенденција лесно да се заплеткуваат, што е многу незгодно и одзема многу време за отстранување. Или што е полошо, во некои случаи завршува очајно. Со технологијата против заплеткување, можете да спречите овој вид нечистотија да се вметне во четките и валјаците.
 • дигитален мотор: нова технологија на моторот што постигнува 3 пати поголема моќност од конвенционалната.

Историјата на Дајсон

лого dyson

Dyson е британска компанија, нешто за што многу луѓе не се свесни. Основана е во 1987 година од Џејмс Дајсон. Ова го прави еден од најмладите на овој пазар, иако од почетокот тие беа посветени на производството на правосмукалки. Со што веќе имаат 30-годишно искуство во овој сектор.

Нејзиниот основач не бил задоволен од правосмукалките на пазарот во тоа време. Затоа, тој донесе одлука да започне со производство на сопствена, која требаше да биде правосмукалка без кеси. На овој начин таа ќе стане една од првите фирми што претстави модел кој не користел чанта. Ова му помогна да не ја изгуби моќта на вшмукување со текот на времето.

Помеѓу 1979 и 1984 година Џејмс Дајсон разви повеќе од 5.000 прототипови на дизајни на правосмукалки. Почнувајќи од 1984 година, почна да произведува некои модели и беше во 1986 година кога почна да го произведува својот прв модел, Cyclon или G-Force, во поголем обем. Следната година компанијата е основана како таква.

Во 90-тите, компанијата ја прошири својата палета на производи во други категории. Тие почнаа да произведуваат и продаваат производи како што се сушари, клима уреди, греалки или вентилатори, меѓу другото. Ова беше голем поттик за компанијата ширум светот.

Денес Dyson е една од најважните компании во секторот за домашни производи. Фирмата има присуство практично во целиот свет и има повеќе од 7.000 вработени во различни производствени погони што ги имаат низ целата планета.

Каде може да се купи поевтина правосмукалка Dyson

Ако сакате купи правосмукалка од брендот Dyson, тогаш ќе можете да најдете мноштво продавници каде што можете да ги најдете овие уреди и исто така резервни делови.

 • Амазон: дистрибутивниот гигант ви овозможува да изберете од мноштво модели и по многу конкурентни цени. Дополнително, ги имате сите гаранции кога ќе нарачате преку нив, дури и гарантирате целосна рефундација доколку производот не пристигне во совршена состојба или не е она што сте го нарачале. Безбеден и ефикасен систем со кој можете удобно да купувате. Исто така, ако имате Amazon Prime, можете да уживате во многу побрза услуга за испорака и без трошоци за испорака.
 • Англискиот суд: Шпанскиот синџир супермаркети има и производи од Dyson во делот за електроника. Овие супермаркети не се издвојуваат по тоа што имаат најдобри цени, но имаат добра услуга и гаранции, покрај тоа што имаат можност да ги искористат предностите на понудите како што се нивните познати Tecnoprecios и други минливи промоции. Секако, во овој случај имате можност да купите онлајн, но и лично, во едно од вашите најблиски продажни места.
 • Медијамаркт: Германскиот синџир посветен на технологијата е уште една од одличните опции за купување правосмукалка Dyson. Овој ланец има добри цени и добра залиха на производи. Со режимот за купување преку Интернет, а исто така и лице-в-лице, кое и да е поудобно за вас.
 • пресекот: Друга од алтернативите што ги имате е овој друг француски синџир. Имате на дофат добар репертоар на модели на правосмукалки Dyson. Нивните цени не се лоши, со можност за купување од нивните продавници дистрибуирани низ шпанската географија или од нивната веб-платформа.

Кога можете да купите правосмукалка Dyson на продажба?

dyson cyclone правосмукалка

Dyson е еден од најдобрите брендови, и затоа ги нема најевтините производи на пазарот. Сепак, квалитетот што го нуди оваа британска фирма прави да вреди да се доплаќа за да се добијат најдобри придобивки. За среќа, можете да купите модел за многу помалку со искористување на некои предности нуди како што се:

 • Црн петок: Петок, 27 ноември ќе биде овој ден кога продавниците како Amazon се преплавени со многу важни понуди. Некои попусти надминуваат 25 или 30%, што е одлична зделка. Неповторлива можност за купување што можете да ја искористите за да ја купите вашата правосмукалка Dyson по ниска цена.
 • Премиерот: 14 октомври годинава беше познатиот ден во кој има ексклузивни попусти на Amazon. Годишен настан со попусти за членовите на услугата Prime на илјадници производи од секаков вид, вклучително и електроника и домашни производи.
 • Сајбер понеделник: Во понеделник, 30 ноември 2020 година, ќе се одржи оваа друга промотивна кампања што му претходи на црниот петок. Понудите во овој случај се насочени кон онлајн продажба на секаков вид производи. Уште една одлична можност доколку сте го пропуштиле Prime Day или Black Friday да набавите евтина правосмукалка Dyson.
 • Ден без ДДВ: на овој ден можете да добиете сè за 21% поевтино, како данокот на ДДВ да е одбиен од сите артикли. Оваа понуда допира до многу бизниси, како што се Leroy Merli, Apple, Conforama, Worten, Media Markt, El Corte Inglés, Carrefour итн. Идеално време да го купите вашиот Dyson 21% поевтино... Запомнете дека овој ден предложен од Националната влада преку Министерството за трговија, индустрија, туризам и внатрешни работи, ќе се одржи на 21 ноември за да се поттикне продажбата.

Прекинати модели на правосмукалки Dyson

Еве избор на правосмукалки Dyson кои повеќе не се на продажба, но сè уште може да се најдат на продажба или половни:

Алергија на Dyson DC52

Четврто, наоѓаме а циклонска правосмукалка Традиционално во секој поглед. И во дизајнот и во неговото работење. Има циклонска технологија, која се издвојува по својата голема моќ и затоа што не ја губи моќта со текот на времето. Нешто што несомнено нуди многу гаранции за потрошувачите. Бидејќи знаете дека ќе работи цело време во совршена состојба. Покрај тоа, таа работи многу добро на сите видови површини.

Овој модел има резервоар со Капацитет од 2 литри. Количина која е повеќе од доволна за да можете да ја вакумирате целата куќа без да мора да ја испразните. Можеме да го исчистиме со правосмукалка во повеќе од една прилика без да мора да го испразниме. Дополнително, вадењето и празнењето на резервоарот е многу едноставно, па тешко дека не носи во овој поглед. Треба само да притиснеме копче.

Оваа правосмукалка работи со кабел, кој е со должина од 6 метри. Благодарение на оваа должина можеме да вакуумираме низ куќата без проблеми. Ни овозможува без проблем да се движиме низ собите од нашиот дом. Покрај тоа, таа е многу податлива правосмукалка, иако не е најлесната. Тежи 7,5 кг, што не е претерано, иако некому можеби изгледа многу, но благодарение на големите тркала се движи многу лесно низ целата куќа. Исто така, треба да се напомене дека тоа е модел кој прави помалку бучава од другите конвенционални правосмукалки. И на крај, овој вакуум Dyson доаѓа со вклучени додатоци.

Дајсон DC62

дисон dc62

Списокот го затвораме со оваа друга правосмукалка за метла. Модел кој повторно се издвојува по долгата рачка, која ни овозможува да стигнеме до сите агли на куќата. Што повеќе, може да се претвори во рачен вакуум. За да можеме да чистиме и на софи или во автомобил со максимална удобност. Затоа, можеме да ја елиминираме целата нечистотија што е во нашата куќа.

Тоа е модел кој е моќен и ни помага да ја исчистиме целата нечистотија во куќата. Што повеќе, Има различни режими на напојување. што ни овозможува да го приспособиме на различни намени, или во зависност од површината на која ја користиме правосмукалката или во зависност од тоа дали има многу акумулирана нечистотија. Целата оваа нечистотија оди во резервоарот од 0,4 литри што го има, што ни овозможува да ја исчистиме целата куќа без да треба да ја испразниме. Извлекувањето на тоа е многу едноставно.

Станува збор за правосмукалка за метла, што значи дека нема кабли. Ова ни дава голема слобода на движење кога чистиме дома. Покрај тоа, тоа е лесен модел кој е многу лесен за употреба. Батеријата на оваа правосмукалка Dyson ни нуди времетраење од околу 20 минутида Тоа за некои корисници е малку кратко. Овој модел доаѓа со вклучени разни додатоци.


Колку сакате да потрошите на правосмукалката?

Ви ги прикажуваме најдобрите опции со вашиот буџет

200 €


* Поместете го лизгачот за да ја промените цената